4 ting man som poder (og du nok også) er træt af

2021 hvilket fantastisk år at dimittere i (IRONISK). Da jeg blev færdig med studiet i februar, havde jeg ikke tænkt mig at sidde og kukkelure derhjemme, efter 3,5 år med onlinestudie, skulle jeg ud. Da der ikke var de store muligheder inden for leisure branchen, tog jeg udfordringen som medarbejder i et testcenter. Hold nu kæft, det har været noget af en rejse for sig selv. På godt og ondt. Ikke nok med, at jeg havde valgt at sige ja til faste vagter, i det største testcenter på daværende tidspunkt, fælledparken, så var der også lige den faktor, at hele Danmark konstant skulle testes. Hvis du har været i fælledparken, i perioden fra marts og lidt frem, husker du måske godt den lange kø, der gik helt ned til trianglen metrostation. 

 Når nu de fleste, hvis ikke alle testcentre lukker ned d. 9 oktober, skal der da lige skrives et indlæg, som kan minde os om den historiske tid, hvor “en pind i næsen” var en lige så fast del, som morgenkaffen for mange. Og hvor vi medarbejdere ofte fik lov til at opleve borgere, som var ved at komme op at toppes, over deres mangel på kø-kultur, skøre anti-corona fanatikere der gik igennem, blot for at råbe op om hvor dumme folk var, at hoppe med på denne propaganda bølge. Ja, der skete altid noget på den arbejdsplads. 

But here we go, de 4 mest trættende ting: 

1. Har du prøvet det førnok den mest forhadte sætning, i de danske testcentre. Nej vi synes heller ikke, at det er sjovt at spørge op mod hundrede gange, om DU har prøvet det før, og slet ikke når du med din barnlige opførsel, og korslagte arme, ruller med øjnene som var du en teenager, der havde fået stuearrest. Men vi skal spørge! JA, der er stadig folk der IKKE har prøvet det før, og dem møder vi faktisk stadig hver dag. Så stop med at rulle øjne, og forstå at der er en mening bag galskaben, herunder også GDPR. 

Hvis vi antog, at alle havde prøvet at blive podet, uden at informere en potentiel “nybegynder” om proceduren etc. hvor fedt ville det være?! Ikke særlig fedt. 

2. “Er du indforstået med at dine oplysninger bliver delt med sundhedsmyndighederne er endnu en forhadt phrase. Svaret på dette har været vidt forskelligt, såsom  “ja, det går jeg da ud fra”  “ bliver min DNA delt” “nå det vidste jeg ikke, det er første gang jeg høre det” eller “ hvad hvis jeg siger nej” 

Det spørgsmål er vi OGSÅ nødt til at spørge om, vi har haft nogle jurastuderende, som har haft så lidt indhold i deres liv, at de simpelthen har ringet ind til den “GDPR” relaterede afdeling, for at pege fingre. Det har resulteret i flere trusler om nedlukninger. 

3. Når man som borger tror at det er okay SELV at tage en serviet, fra pakken som er stillet på den modsatte ende af bordet. Hvorfor mon alt står samlet på den side? Er man virkelig så utålmodig, at man ikke kan vente 10 sekunder på at få en serviet. Vi har en ren og uren side, hvilket man som borger selvfølgelig ikke ved.  Men når en borger rækker ind over alt, med sine ikke-desinficerede hænder, der potentielt har corona partikler på hænderne, hvad tror man så der sker, når det rammer pakken med rene servietter, og den næste borger skal have en serviet?!

Do yourself and the society a favour. Vent på at vi rækker den skide serviet over! Så vi ikke skal smide en fyldt pakke ud! 

4. Den sidste bliver jeg nødt til at tage med, selvom den ikke er så relevant nu hvor vejret er så koldt. Det er et emne vi medarbejdere bliver ved med at falde tilbage på, når vi taler om de gode gamle sommerdage. De dage man som crew og poder stod i et telt med op til 35 graders varme, og borgerne spørger “ kan i holde varmen“  “ har i det ikke varmt” 

Nahh –  med en varmeisolerende plastik kittel, maske, visir og plastik handsker, så har vi det fremragende. Bedre end dig der står og vifter med alt der kan viftes, og drypper sved ned af hele dit ansigt. Nope, vi har det så fint…. Seriously, det mest latterlige spørgsmål ever. 

TIL TRODS for mit passiv-aggressive indlæg, har det været en fantastisk tid, for de fleste af os. Ja, vi har oplevet en del skøre ting, men til gengæld har vi fået venskaber for livet, og betydningen af ægte sammenhold, har virkelig vist sig at være i topklasse hos Copenhagen med.

Vi har mødt så mange borgere fra må og få, og haft nogle sjove samtaler (og oplevelser) undervejs.

Så tak til alle de dejlige borger, der har gjort det nemt at udføre vores arbejde, og har respekteret at det har været et job der har været ligeså irriterende for os, som jer, på mange områder 🙂

Nå det var lidt fra mig – om lidt slutter mit pode kapitel, og så sker der nogle andre spændende ting, i en helt anden dur, som jeg nok skal skrive lidt om en anden gang. 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar