Det der med nytårsforsæt

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Hvordan har du det egentlig med nytårsforsæt? Er du den seje type, der sætter et mål for det kommende år, og knokler benhårdt på at nå det?
Er du mere typen, der hvert år, når der skal laves status på året, bare må konkludere, at det har været endnu et år med en rygrad som en kogt spaghetti? Eller måske synes du bare, at nytårsforsæt er noget værre pladder?

Jeg hører selv til kategori 2. Hvert nytårsaften siger jeg til mig selv “Helene, om et år er du 10 kg lettere”.. og det er faktisk ikke helt rigtigt, fordi den korrekte sætning er nok mere i stil med: “Helene, det kan godt være at du ikke lige nåede at smide 10 kg i år, men NÆSTE ÅR… så skal den have fuld gas med broccoli, så om et år er du 10 kg. lettere”.
Kan du se den kogte spaghetti for dig?

Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg haft en eller anden form for nytårsforsæt, og jeg kan faktisk ikke erindre, at det nogensinde er lykkedes mig at komme i mål med et eneste.
Jeg tænker det har noget at gøre med, at det hvert år har handlet om at ændre på mig selv; tabe mig, blive sødere og klogere, komme i form osv. Alt sammen med den bagtanke, at hvis jeg gjorde dét og dét, så ville folk synes om mig, og hvis jeg blev tyndere, så ville jeg måske endda blive god nok til at finde en kæreste.

Så i bund og grund, har jeg hvert år startet året med at tage et usynligt baseballbat, og hamret det ind i hovedet på mig selv, imens jeg messede: “Jeg er ikke god nok som jeg er, jeg er ikke god nok…. lalalalla! … skål og godt nytår!” Det er en god forudsætning for et nytårsforsæt, synes I ikke?

Så i 2019 griber jeg det anderledes an; ikke noget med at tabe mig, ikke noget med at ændre på mig selv for andres skyld. Nej, mit nytårsforsæt for 2019 er, at jeg hver måned vil give mig selv en ny udfordring eller et nyt projekt, som jeg så skal fokusere på i den pågældende måned. Det kan være at ændre en vane, eller få gjort nogle ting, som jeg har udskudt i evigheder. Så når 2019 er omme, så kan jeg klappe mig selv på skulderen over ikke bare én ting, men 12 ting. Det er da win win, hva!

Jeg starter stille og roligt ud med en januar udfordring på at jeg hver dag skal ud og gå en tur på min. 15 minutter.  Det hænger selvfølgelig også lidt sammen med, at jeg skal have gang i kroppen igen efter min operation. Så det er en god måde at få tillagt en ny god vane i hverdagen. Og hvis ikke jeg kan finde 15 minutter til en gåtur hver dag, så er der eddermame noget galt med min planlægning af min dag!

Idéen til februars projekt kom, da jeg åbnede min skabsfryser, og det halve kom væltende ud; mine kreative madlavningsevner skal udforskes i februar, så jeg kan komme i bund i fryseren. Det skal der nok komme noget spændende mad ud af, og jeg skal nok dele ud af mine kulinariske mesterværker herinde også.

De andre måneder? De er ikke fastlagt endnu, men det kommer hen af vejen. Jeg synes ikke det giver mening at planlægge hele året nu. Tid, lyst og prioritet ændrer sig jo hele tiden. Så nu tager jeg små skridt… og ét ad gangen.

Så, i bund og grund kommer 2019 til at handle om at gøre noget for mig selv. Kald mig bare egoist, det er helt fint med mig 🙂

Godt nytår, vi skrives ved…..

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Bettina Biel

  Fedt indlæg Helene! 💪❣
  Jeg har selv valgt at sadle om på det sædvanlige nytårsforsæt “crap”!
  Mit bliver nemlig også med egoisme, men vigtigst af alt, noget der gør mig glad og noget der er realistisk 😉

  Snart kan du læse om det på min blog, og jeg glæder mig til at følge dine projekter ❤

  ♡ Længe ♡ Leve ♡ Livet ♡
  Kærlig hilsen
  Bettina

  1. Helene Andersen

   Jeg læste engang en klog sætning, desværre kan jeg ikke huske hvor, og jeg kan heller ikke huske den ordret, men det var noget med “Jeg er ikke egoist. Jeg varetager bare mine egne behov, så andre ikke behøver gøre det for mig”. 😀 Jeg synes den er så spot on! Og det er der vist ingen der kan argumentere imod 😉 Så vi skal bare give den fuld gas med det der gør os glade.

   Jeg glæder mig til at læse hvad du har fundet på af gode og glade ting ❤

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg