Du godeste! Er det allerede jul?

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

I dag er det d. 12. december, og der er 12 dage til juleaften.
Nogle har allerede fundet julestemningen, måske allerede engang i november, og så er der sådan nogle som mig, som bliver i tvivl om julestemningen overhovedet vil ramme i år.

Jeg går rundt med den her følelse af, at der er lang tid til jul, at vi stadig er i november måned.
Det er som om at julen er blevet overhalet af Corona, og der er ikke rigtig noget mere som skiller en dag i november fra en dag i december.
Rutinerne er det samme og omgivelserne er næsten det samme, atl sammen på grund af Corona og tilhørende restriktioner. Jo, hver morgen når jeg går tur ser jeg julelys i vinduerne, fra tagrender og træerne. Byens borgere har gjort et godt stykke arbejde med at bringe lys i denne mørke tid. Jeg synes det er smukt, og det gør helt sikkert denne tid til noget lidt specielt, men på mange andre områder er dagene bare flydt sammen.

Jul på arbejde

Hvert år ude på min arbejdsplads plejer der at blive pyntet lidt op til jul.
Det plejer at sidde nisser på skrivebordslamperne, og holde øje med om vi nu også laver noget. Vores marketingsafdeling plejer at have et lille alternativt juletræ til at stå, og nogle gange også julehjerter. 

Det er der ikke på samme måde i år. Der er et juletræ i receptionen, men i bygningen hvor jeg sidder, er der ingen julepynt. Jeg tror det skyldes, at kontorerne er tomme det meste af tiden fordi vi skifter mellem hjemmearbejdsplads og kontor. Så ingen vil alligevel rigtig se pynten.
Men det får bare december til at ligne enhver anden måned.

Vi plejer også at have en tradition med, at hver dag er der én på kontoret der skal have julegodter med. Det udvikler sig hen over december til en julegodte-buffet, som man kan gå og hyggespise lidt af i løbet af julemåneden. Når vi kommer sidste på december plejer udvalget af godter at være ret fantastisk. Men vi har ingen julegodte-buffet i år.

Jul herhjemme

Jeg har ikke rigtig pyntet op til jul i år herhjemme. Jeg har sat et par småting frem, men ellers ikke. Jeg har stadig min første julefilm i år til gode her 12 dage inde i december. Jeg har simpelthen for meget om ørerne til at jeg føler at jeg har tiden, og lysten, til at sætte mig ned og se en film. 

Jeg har 4 julekalendere; 2 med chokolade, 1 med Bülow lakrids og 1 med the. Ikke en eneste af dem har jeg åbnet alle 12 låger i. For chokolade- og lakrids-kalenderne skyldes det at jeg står midt i et vægttabsprojekt, som gør, at jeg får en dårlig samvittighed hver gang jeg putter andet end sundt mad i munden, selvom jeg faktisk har plads til at kunne julehygge med en lille bitte smule juleslik.

Jeg savner at spise juleslik, jeg savner de der marcipan-snitter. Jeg savner cornflakes toppe og havregrynskugler, og jeg savner klejner. Min mormor har afleveret en pose hjemmekogte klejner her ved mig, og af frygt for at jeg skulle gå i gang med at overspise, har jeg smidt dem i fryseren.
Måske jeg skulle tillade mig selv, at få en enkelt til eftermiddags-theen i dag.

Jeg har lyttet til julemusik, og finder det ganske hyggeligt, men julemusikken er blot en enkelt ingrediens i opskriften på julestemning. Men jeg skråler stadig med på “jul i Angora”, “Julebal i Nisseland” og “All I want for christmas is yoooooou”, blot fordi jeg ved, at om under en måned, så er det slut med julesange, og så er der et helt år til at jeg må synge med på dem igen.

Tiden må vise, om jeg står d. 24 december og er i julestemning.
Er jeg det ikke, så er det også helt okay. Det bliver jul alligevel.

Synes du også at det hele er lidt sært i år, eller er du ramt af julestemningen allerede?

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg