En update på den nemme aftensmad

For en måneds tid siden skrev jeg et indlæg, hvor jeg søgte ideer og muligheder til nem aftensmad, og jeg vil lige give jer en opdatering på, hvad jeg har gjort den sidste måned.

Som jeg nævnte, så ledte jeg jo efter nemme løsninger fordi jeg synes vores hverdag er travl med skole, arbejde og min søns sport. Og så fordi jeg faktisk efterhånden er ret træt af take away, som den desværre har stået meget på de sidste 9 måneders tid.

I kom med nogle forskellige løsninger og nogle af dem fungerer ikke rigtig for os, men kan sagtens give mening for andre. Bl.a. suppe som jeg faktisk ikke er ret glad for selv. Jeg kan kun li’ den helt almindelige gammeldags suppe og det får jeg ikke lavet, da tiden er al for knap til madlavning. Og så er jeg oveni det, nok heller ikke den der har den største lyst til, at stå i køkkenet når det kommer dertil. Der var også nogle der foreslog måltidskasser og indkøb via www.nemlig.com og det har jeg selvfølgelig kigget på. Men jeg synes det bliver alt for dyr en løsning med måltidskasserne for os to mennesker. Så det bliver i hvert fald ikke løsningen for os. Nemlig.com kiggede jeg også på i forhold til indkøb, men blev enig med mig selv om, at når jeg bor tæt på både Fakta, Rema 1000 og Netto samt Super Brugsen, så er det simpelthen for åndsvagt ikke selv at handle ind. Jeg kunne dog alligevel godt overveje, at afprøve det på et tidspunkt, hvor jeg har fuldstændigt overblik over, hvad der skal handles ind til ugen, hvis vi har ekstra travlt. 

Men som måneden er gået, så har jeg heldigvis fået lysten til at få handlet ordentligt ind og lavet aftensmad lidt igen. Så vi har faktisk ikke spist take away ret mange gange i den forgangne måned. Og jeg har været bedre til, at lave mad til to dage ad gangen, samt at forsøge mig med nye retter som vi ikke før har prøvet.

Blandt andet blev jeg inspireret af Tatjanas opskrift til en let pastaret. Den ene gang tilføjede jeg dog cocktailpølser og næste gang salamistykker. Jeg overvejer også, at prøve den med kalvekød og spinat i også. Men det er jo en ret, hvor man kan tilføje og ændre som man vil.
Desuden er jeg begyndt at skæve lidt til bloggen Sund på budget. Jeg følger på ingen måde madplanen slavisk, men jeg får gode ideer til retter og får samtidig fokus på, hvor billigt det egentlig kan lade sig gøre, at lave nem og sund aftensmad.

Min konklusion er derfor nok blevet til, at jeg skal huske at handle ind til flere dage ad gangen, så det ikke bliver for let at ty til take away, de dage der ikke lige er noget i køleskabet der kan laves.

Vi skal have en ugentlig dag med brød og/eller rester. Derudover hold øje med diverse madbloggeres gode ideer til nemme og sunde retter, som også kan laves på budget.

I denne uge er der allerede indkøbt og planlagt at lave tortillas med oksekød og grøntsager, en dag med Nachos og kylling, en dag med steak og lækre ovnstegte kartofler. Så må vi finde ud af hvad resten af ugen byder på. Min søster og hendes drenge kommer på besøg i weekenden og jeg skal til julefrokost lørdag, så der skal lige planlægges lidt anderledes.

Men når det så er sagt – så skal jeg efter et år med fuld blus på café- og restaurantbesøg samt take away-mad, til at have meget mere fokus på min økonomi i det nye år. Jeg har brugt alt for mange penge i 2018 og det skal der helt sikkert laves om på.

Så det er ikke utænkeligt, at der kommer en follow-up på, hvordan det går med aftensmaden, men også på, hvordan jeg ellers har tænkt mig, at spare i det nye år. Blandt andet overvejer jeg et købestop eller maxbudget på tøj. Jeg har nemlig tidligere afprøvet købestoppet på tøj og accessories i 2014, hvor jeg holdt i 9 måneder.

Men er det et projekt, som I har lyst til at følge med i når vi rammer 2019? Jeg synes i hvert fald det kunne være dejligt, at have nogle at dele det med og måske kunne I også komme med gode ideer dertil.

Indtil da vil jeg stadig gerne inspireres til nye, spændende og lækre billige retter til aftensmad… så kom gerne med dem. 

//Nette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Tidligere indlæg

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Ann-Britt

    Det er dejligt med inspiration til nye og nemme retter – det har vi også brug for i en travl hverdag. Nogen gange går det fint, andre gange er vi slet ikke på forkant og så ender det med take Away. Men hvis jeg skal være på forkant, så laver vi tit nogle gryderetter hvor der kan være til flere dage. Det kan være klassisk med svinekød i tern og tomat svampe gulerødder, men også noget med kylling i karry, eller andre asiatisk-i inspireret sauser ( kan købes på dåse eller flasker i almindelige supermarkeder, og smager rigtig fint), og så med ris til. Det er hurrige rettet at bikse sammen, og man kam nemt lave en større portion til flere dage. Så kan man lave en lækker råkost til for at friske det lidt op.
    Et andet tip her fra, er at spise rugbrød en gang i mellem. Det kan sagtens gøres lækker, fx med en pakke laks, et par stegte fiskefileter, skinke og spejlæg, hjemmerørt markrelsalat (røget makrel + cremefraiche +salt/peber), eller andet lækkert. Og så noget gnavergrønt til, fx gulerødder og rød peberfrugt. Det er noget vi praktiserer meget tæt herhjemme når det skal være nemt 😀 Men kom endelig med mere inspiration til nemme retter hvis du finder nogle! Dem kan man aldrig få for lidt af!

Skriv et svar