Får jeg mon nogensinde et nyt køkken?

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Jeg kan faktisk godt blive lidt i tvivl, om jeg nogensinde bliver enig med mig selv om, hvordan mit nye køkken skal se ud. Jeg står midt i et dilemma; jeg ved ikke hvad jeg vil have, men jeg synes også, at mit nuværende køkken er dødsygt, og jeg vil bare gerne have noget nyt NU!

For snart 2 år siden flyttede jeg ind i mit nyindkøbte hus; et parcelhus fra 1981.
På mange områder står mit hus originalt fra 1981, bl.a. køkken og badeværelset. Yes, jeg har brune fliser på badeværelset med blomster hist og her, der er karrygul sanitet, og da jeg flyttede ind, var der gardiner i badeværelset, selvom der er materet glas i vinduet. Man undres!

Mit køkken er slidt, men det fungerer, og med sin karrygule farve, matcher emhætten saniteten på badeværelset. Det er gennemført stil og har nok været hip engang.

Jeg drømmer om at få nyt køkken; et nyt smart, lækkert og moderne køkken, hvor jeg ikke slår hovedet ind i emhætten når jeg skal røre i gryderne.
Jeg drømmer om at få en masse skabsplads i underskabene, så jeg kan få fjernet overskabene, fordi helt ærligt… jeg har sat røv for tidligt, og kan altså ikke nå op på øverste hylde, eller ind bagerst i overskabene, uden at skulle stå på en skammel.

Men det er også dertil at jeg er nået i min køkkendrøm. Fordi, grunden til at jeg endnu ikke har fået nyt køkken endnu er, at jeg ikke ved hvordan min nye køkken skal se ud. Skal det være med kogeø? Skal det være et U-formet køkken? Skal bordpladen være grå eller sort? Grebsfri låger? Hvide låger? jeg kunne blive ved med at liste dilemmaer op fra nu af og til jul.

Jeg har bladret boligmagasiner igennem, scrollet gennem google, pinterest og instagram, jeg har set boligprogrammer i alle afskygninger og sprogvarianter i TV, diskuteret med venner og familie, og jeg har besøgt køkkenbutikker, lige fra IKEA til de dyre, som jeg ved jeg ALDRIG får køkken fra.
Jeg har sågar fået lavet flere tegninger ved køkkenfirmaer, fordi jeg har læst om folk der tog ind til køkkenfirmaer med en idé i deres hoved, og så kom sælgen lige med de fedeste idéer og lidt tryllestav og abracadabra… og vupti… så folk gik derfra med deres drømmekøkken.

Sådan har det ikke været for mig. Én enkelt gang har jeg gået derfra med en følelse af, at man ikke ville bruge tid på mig og mit projekt, da man fandt ud af at jeg boede alene. Som om jeg ikke havde råd til at købe nyt køkken som single.
Andre gange er jeg gået derfra med følelsen: “tjaaa det er en nok en ok løsning”.
Men jeg leder efter LØSNINGEN. Den løsning hvor jeg bare ved, at det er mit nye køkken. Jeg vil have “wauw”-effekt for alle pengene… er det for meget at forlange?

Nogle gange tænker jeg, at det kunne have været rart at have haft en kæreste, så jeg ikke skulle træffe alle beslutningerne selv. Èn man kunne diskutere det hele med, vende og dreje detaljerne og mulighederne med, og ikke mindste gå på kompromis med.
Det er sindssygt svært at have alle muligheder stående åben foran én, og så skal man vælge og vrage helt selv.

Fordi lige så begejstret jeg er for at få nyt køkken, lige så bange er jeg for at træffe forkerte beslutninger. Jeg er bange for at vælge det forkerte layout, de forkerte låger, de forkerte farver osv.

Jeg er så hunderæd for at stå tilbage med en løsning som kun er okay, og ikke WAUW!
At købe et nyt køkken er et stort projekt, det er dyrt, især når man kun er én til at betale det.
Der er kun mig til at punge ud for det her projekt, og derfor vil jeg også gerne stå tilbage med noget jeg er glad og tilfreds med. Det er bare ikke nemt, når jeg ikke kan se resultatet for mig, og jeg ikke kan mærke i min mave hvad der er de rette valg for mig. Det er møgtræls, for at sige det på godt jysk.

Så indtil jeg får pejlet mig ind på køkkenet med wauw-effekten, fortsætter jeg med at modernisere resten af huset, som den seje handywoman jeg nu engang er.
Hvem ved, om jeg ender med at stå tilbage med et moderne hus, med et gammelt slidt 80’er køkken. Bare tanken om det, kan få mit hoved til at eksplodere… BOOM!

Har du et godt køkkenråd? så smid gerne en kommentar nedenfor 🙂

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg