Kan kvinder springe faldskærm?

“Jeg husker tydeligt dengang det gik op for mig, at man kan gå til faldskærm, ligesom at man kan gå til håndbold eller fodbold. Jeg husker også tydeligt frustrationen over at jeg ikke havde fået det af vide noget før!” 
 
Jeg er en kvinde på 32 år, jeg har sprunget faldskærm de sidste 7 år af mit liv og jeg har over 1000 faldskærmsspring skrevet i logbogen. Det har været et eventyr ud over det sædvanlige at blive faldskærmsspringer. Det kan deles op i 3 step. 
 

Første step

Det første step  var tandemspringet, som var på min bucket liste. Det var den mest fantastiske oplevelse og jeg var så lykkelig efter den oplevelse! Da der så var nogen der fortalte mig, at man kunne gå til faldskærm, så vidste jeg godt hvad der skulle ske.

Andet step

Det andet step  var at starte som elev, og møde frygten for at hoppe ud af et fly. En ting er at være passager på et tandemspring, hvor man er spændt fast til en erfaren og veluddannet springer,  men en helt anden ting er selv at skulle hoppe ud af flyet og styre faldskærmen ned til jorden. Hver gang jeg sad i flyet på vej op, havde jeg lyst til at slå mig selv oven i hovedet. Jeg var så bange for at kravle ud og springe af flyet, alt i min krop strittede imod, men når jeg så var ude af flyet forsvandt frygten som dug for solen og lykken bankede på. Når jeg landede med faldskærmen var jeg opfyldt af fryd over oplevelsen og havde total glemt alt om frygt. At være faldskærmsspringer handler bl.a. om mentalt at kunne tøjle sin frygt, i mit tilfælde virkede det at gentage for mig selv hele vejen op i flyet “Det bliver et fedt spring, det bliver et fedt spring” igen og igen, på den måde fokuserede jeg alle mine tanker på den positive oplevelse det er at være i frit fald og frygten forsvandt med tiden. 

Tredje step

Det tredje step, at leve som faldskærmsspringer, er for mig at leve livet fuldt ud. Jeg er helt og aldeles forelsket i frit fald og jeg kan ikke få armene ned af begejstring over den dejlige kildende følelse i maven, når man vågner på en springdag og der er blå himmel og lav vind.  

 
Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om faldskærmsudspring, så tag fat i mig for en uforpligtende snak.
 
Blue Skies Ditte 
 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

avatar_kvinde

Indlægget er indsendt af

Ditte, Blue skies

Andre indlæg

er du forårstræt? Forårstræt, træthed, træthed symptomer, trættere end normalt, jeg er mere træt end jeg plejer

Er du forårstræt?

Jeg stødte på udtrykket ‘forårstræt’ her forleden, og tænkte ’Hvad pokker er det?’Vinterdepression. Den kender man. Det bliver

Læs indlægget »

Skriv et svar