Noget om krigsmaling… og mænd

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle skrive et blogindlæg om make-up. Jeg bruger make-up, men det interesserer mig ikke. Det er lidt ligesom toiletpapir og strømper; jeg bruger det, men det interesserer mig ikke.

Hvorfor skal du så alligevel til at læse et indlæg om make-up, skrevet af mig? Det skal du, fordi jeg den anden dag, i en singlegruppe på facebook, blev voldsomt provokeret under en debat, om lige nøjagtig make-up og kvinder. Så nu kommer der noget om krigsmaling… og mænd.

Vi starter i Facebookgruppen, hvor der i et forsøg på at få gang i samtalerne mellem medlemmerne, bliver spurgt om gruppens kvinder går med “krigsmaling” eller er naturlige.

Personligt bruger jeg maks. 10 minutter foran spejlet om morgenen; lidt eyeliner her, lidt mascara der, og på de vilde dage en øjenskygge. Men alligevel røg jeg ind under kategorien “kvinde der går med krigsmaling”, eller spartelmasse, som nogle af mændene også kaldte det. Og det var på trods af, at jeg forsøgte at forklare, at hvis en mand skulle være så heldig at vinde i lotteriet, og vågne op ved siden af mig en morgen, så ville han ikke rigtig kunne se forskel fra aftenen før, ud over at jeg nok har voldsomt uglet hår… og hvis jeg ikke har det, så er det fordi han ikke har gjort det godt nok natten forinden 🙂

Jeg ved godt, at der er kvinder derude, som er gudesmukke med make-up, som bruger timer på det inden de går ud af døren. Hvis det er det de føler for, så fred være med det.
Det jeg ikke forstår er, at mange mænd savler over de her kvinder, de pifter og hyler efter dem og er ellevilde efter at score dem. Når det så endelig lykkedes, så bliver de SÅ slemt skuffede når de vågner op ved siden af hende om morgenen, fordi “hun ikke lignede sig selv” aka. den hende med fuld make-up, som de scorede aftenen før.

Helt ærligt mænd…. er I virkelig så dumme, at I tror, at hun ser sådan ud 24 timer i døgnet? at hun bare står ud af sengen og ser sådan ud?

Det gør hun ikke! Så kære mand, hvis du vil date sådan en kvinde, så kan du 2 valgmuligheder: Enten tager du hende aldrig med hjem, fordi så undgår du “morgensituationen” eller også accepterer du, at under make-up’en findes en anden version af den skønne kvinde du dater, en version der garanteret er lige så smuk.
Og husk lige, at du også skal kunne acceptere, at hun kaprer badeværelset XXX antal minutter om dagen, for at komme til at se sådan ud.

En sandhed mere
Og nu jeg er ved at fortælle sandheder til mænd, så kommer der lige én mere her: “Kvinder bruger ikke make-up ene og alene for at imponere mænd.”

Under debatten på Facebook kom der også et par mænd på banen, som var mere til det naturlige look, og som udtalte: “at kvinder behøvede jo ikke at sminke sig, for at imponere mænd”.

I got news for you, guys!!!!! Vi kvinder sminker os ikke kun for at gøre os lækre for mænd.
Vi gør det i høj grad for os selv, både på godt og ondt. Nogle kvinder tager make-up på, fordi de ikke kan lide det de ser i spejlet. Nogle kvinder tager make-up på, lige præcis fordi de godt kan lide det de ser i spejlet, og gerne vil fremhæve det. Der er massevis af andre grunde til at vi bruger tid foran spejlet inden arbejdet, bytur eller fest. Beklager mænd, hvis I troede, at I var den eneste grund.

Jeg tager ikke make-up på hver dag, bare fordi der er en chance for at jeg render ind i en lækker mand nede i Fakta eller til et møde inde på arbejde. Jeg tror ikke at jeg har taget make-up på for et andet menneske siden jeg gik i 10. klasse, og gerne ville score en fyr i ungdomsklubben, som i øvrigt endte med at være mig utro.

Jeg tager make-up på, fordi jeg godt kan lide det! Og det har jeg ikke tænkt mig at lave om på.
Og det skal I andre kvinder heller ikke, fordi I er smukke, uanset hvad andre siger, og uanset hvor mange minutter I bruger foran spejlet.

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Charlotte Falmer

  Så dejligt et indlæg! OG SÅ Rigtigt….. Jeg har brugt makeup fra jeg var 14 eller 25 og jeg går helst ikke ud af døren uden…. For jeg bryder mig ikke om det😉 Så det er for min egen skyld og jeg elsker at bruge det, fordi det fremhæver mine øjne, der ellers er lidt…. Mindre markante 😊 Tak for indlæg.

  1. Helene Andersen

   Faktisk har jeg det lidt ligesom dig. Jeg synes nemlig også at mine øjne forsvinder lidt, når jeg ikke har make-up på. Længe leve mascara!

  1. Helene Andersen

   Det var så lidt, Trine 🙂 og tak fordi du læser med 🙂

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg