Kunstig overgangsalder, ikke for sjov!

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Hej! Helene her… jeg vil bare sige, at overgangsalder ikke er for sjov.!

Jeg er blevet sat i kunstigt overgangsalder på grund af svær endometriose.
Yes, overgangsalder i en alder af 34.

Jeg har altid trukket en smule på smilebåndet, når kvinder har siddet og hylet over, at nu kom der lige en hedetur. Fordi, helt ærligt… hvor slemt kan det lige være.

Men jeg siger jer, det KAN altså være slemt. Så sidder man der foran TV’et og koncentrerer sig om et afsnit serie, eller står foran komfuret og steger tykstegsbøffer, og boooom! Så åbner alle porer i ens hud åbner sig, og spyrer varme ud, som små minivulkaner. Det kommer ud af det blå, ingen forvarsel, og det er så varmt, at jeg går helt i stå, og kan intet lave indtil det er gået i sig selv igen.

Nogle gange vågner jeg om natten ved at jeg får en hedetur. Jeg prøver altid lige at stikke en arm eller et ben ud i det fri fra dynen og se om det hjælper, men det gør det ikke. Jeg skal have hele dynen af, og så ligger jeg ellers der, og producerer samme mængde varme, som man bruger på at varme et parcelhus op på en decemberdag med snestorm. Det er ikke sjovt!

Så jeg lover, aldrig nogensinde mere at vise manglende forståelse over for kvinder i overgangsalderen. På spejder-ære! Fordi når de siger de er slemt, så mener de det faktisk. 

Og ved I hvad det værste er? Jeg skal igennem det igen, når min krop går i naturlig overgangsalder om forhåbentlig mange år. Ja.. den er god nok, fordi jeg spurgte nemlig sidste gang jeg var på sygehuset, om overgangsalder så ligesom var overstået for mig. Lægen kiggede bare på mig, smilte og sagde; “du kan jo håbe på at du får en mildere omgang næste gang”

Så det håber jeg på, fordi overgangsalder er ikke for sjov!

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg