Ting jeg skal nå inden jeg bliver 40

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Der er i skrivende stund 6 år og 10 måneder til jeg runder de 40.
Da jeg rundede de 30, havde jeg mega krise, og synes det var helt forfærdeligt, så da jeg var kommet på den anden side, og havde slikket mine sår, besluttede jeg mig for, at lave en såkaldt bucket list, altså en liste over ting jeg skal nå inden jeg bliver 40.

Min bucket list har egentlig 2 formål; det ene er, at kunne se tilbage på 30’erne og sige “fuck det var nogle fede år”. Det andet er, at få sat ord på hvad jeg egentlig gerne vil. Da jeg startede på listen, vidste jeg ikke hvad jeg ville, og jeg kunne ikke finde ud af hvad jeg egentlig havde lyst til. Sådan har jeg det stadig i dag, at jeg har svært ved at mærke hvad jeg gerne vil, og jeg kan blive i tvivl om jeg gerne vil noget, fordi JEG vil det, eller om det er fordi jeg ved at ANDRE gør det. Så det øver jeg mig meget på at mærke efter.

Her får I lige tre skarpe fra min liste:

 • Prøve at køre i en Porsche
 • Fejre nytår i en storby i udlandet
 • Få lavet en tatovering på min arm

På min bucket list står der alt muligt sjovt, mærkeligt og uhyggeligt. For eksempel “lave en steg”. Du sidder sikkert og tænker “hvaaa?”, men jeg havde faktisk aldrig, hverken som hjemmeboende eller efter jeg flyttede hjemmefra, lavet en steg selv, hverken på grill eller i ovnen. Men det kan jeg prale af nu, jeg kunne nemlig krydse det af listen for et par uger siden 🙂  og nårh ja…. jeg lavede stegen i mit køkken i mit eget hus, som også stod på listen: “køb et hus”… det gjorde jeg i en alder af 31 år.

Ingen har sagt, at ting på en bucket liste altid skal være specielle og ekstravagante, vel?

Selvfølgelig vil jeg gerne ud og rejse; bl.a. vil jeg gerne til Irland og opleve det smukke landskab. Jeg vil gerne besøge Barcelona og Venedig (igen). Og i 2017 kunne jeg tjekke “prøve at være på charterferie” af listen, da min far inviterede nærmeste familie til Tenerife i en uge, i stedet for at holde fest på sin 60 års fødselsdag.

Af den lidt mere uhyggelige genre, og som jeg sikkert kommer til at fortryde bitterligt, og som jeg sikkert vil både tisse i bukserne af skræk over, og have mareridt over i 14 dage efter: jeg skal prøve at holde en slange. Altså en rigtig levende slange, ikke en vandslange. Jeg bliver dårlig bare ved tanken.

I får lige tre hurtige mere fra listen

 • Holde en halloween-fest for vennerne
 • Besøge Bakken i København (jeg har ikke været der siden jeg var meget ung)
 • Lave et boudoir photo-shoot

I sidste uge var jeg på tur med 3 af mine skønne veninder. Vi var inde og høre Jakob Olrik, ham den frække sexolog, og som har skrevet bogen “Kvinde, kend din mand”. Det var et fedt, og til tider tankevækkende foredrag, og det er længe siden jeg har grint så meget. Det stod også på min bucket liste, så tjek til den! I øvrigt kan jeg klart anbefale hans foredrag.

Jeg har også et punkt på listen, som jeg faktisk er en lille smule flov over, nemlig “Få et nytårskys af en kæreste”. Jeg har altid været single nytårsaften, så jeg har aldrig prøvet at springe ind i et nyt år med et rigtig nytårskys. Hvem ved, om jeg nogensinde kommer til det. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at finde en kæreste bare for at kunne strege “nytårskysset” af min bucket list. Men måske han også kunne være praktisk i andre sammenhænge, såsom til at holde om mig, når jeg har mareridt over at have holdt en slange.

Jeg har stadig mange ting til gode på min liste, og det skøre er, at jeg bliver ved med at tilføje nye ting. Så måske når jeg ikke dem alle inden jeg rammer de 40. Men så omdøber jeg den bare til “ting jeg skal nå inden jeg bliver 50”. Men helt ærligt, det ligger jo mange år ud i fremtiden.

Selvom det, for nogen, kan virke som en ligegyldig liste, så synes jeg det er et fedt værktøj.
Den har hjulpet mig til at få nogle oplevelser, f.eks. Bridgewalking på den gamle lillebæltsbro, hvilket er mega FEEEDT!
Men den har også hjulpet mig til at vove mig ud af min trygge komfortzone, og udfordre mig selv. Og det er det jeg tror på; nemlig at hvis jeg skal udvikle mig som menneske, og skal finde ud af hvad jeg vil og hvad jeg kan lige, så skal jeg turde gøre noget andet, og prøve noget andet end jeg plejer.

Har du en bucket liste? Står der noget spændende på den? Jeg kan altid godt bruge lidt inspiration 🙂

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Hej Skønneste Helene
  Jeg har et visionboard , tænker det er det samme også igen ikke , mit visionboar indeholder egenlig kun mit år for 2019 , men igen så ved man jo ikke om man opnår den på et år.

  Jeg tænker lidt at hvis ikke man når det så skal det klart rykkes ENIG ENIG 👏

  Mit visionboard siger:
  1. jeg skal nå at få lavet min egen lille tøj brand bare 2 -3 stk tøj er fint for mig , for jeg kan ikke vente mere 🙈
  2. At min bog SKAL udgives i år !!
  3. At jeg i slutningen af året står med min egen forretning igen (men er lidt usikker lige på den )
  Men kæmper for det.
  4. At jeg får min 4 forhandlere af mit tøj.

  Men nu er jeg kun 40 år snart 41 (3.4.19)
  Vi har hele livet foran os så vil man det nok så opnår man det også 💕

  Ha en dejlig aften SKØNNE
  De kærligste hilsner
  Mette (ildsjælen)

  1. Helene Andersen

   Hej skønneste Mette.
   Det der med visionboard, det er en helt vildt god idé. Og mega fede ting du har gang i, stor respekt herfra!
   Jeg tror at jeg vil tillade mig at stjæle din idé om visionboard, fordi én ting er jo at have nogle mål langt ud i fremtiden, men noget andet er at sætte sig nogle kortsigtede mål og arbejde sig frem mod dem.
   Måske man kunne lave forskellige visionboards med forskellige temaer? Jeg har jo gang i et kæmpe husrenoverings-projekt, det kunne sikkert fylde et helt visionboard selv. Men man kunne også lave et karriere-board, et privat-livsboard…. uhhh tankerne kører nu, kan jeg mærke!

   Tak for at du delte, og tak for inspirationen!
   Hav en fantastisk dag
   Mange hilsner
   Helene

 2. Rikke Andersen

  God læsning 😊 Tak!
  En ting er listen, en anden ting er at sige det højt… Jeg skal løbe en maraton inden jeg fylder 50 og DET VED ALLE‼️ Men fakta er at jeg fylder 50 om 13 dage, kun har løber de gange L.O.C jagter mig, for at få et stykke med Rikke og det gør han ikke så ofte 🙈

  Fantastisk dag til alle!

Skriv et svar

Picture of Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg