Rabarbersnitter

Sommeren er over os og det bugner med rabarber i haverne og i supermarkederne.
Jeg går ind for at vi bruger dem til noget fornuftigt – lad mig hjælpe.
Lækre sprøde rabarbersnitter – værsgo’!
De kan med fordel bruges som desserten en sen sommeraften – tilføj blot lidt is eller vaniljecreme til.

Læs også : Sundere kugler.

Opskrift

Rabarbersnitter

Antal: 20-24 stks
Bagetid i alt: 40 min – Forberedelse 20-25 min.

 

Det her skal du bruge

Fyld:
600 g rensede rabarber
50 gram rørsukker
1-2 tsk vaniljepasta

Dej:
350 gram mel
150 g kokossukker
150 g hvidt sukker
200 g finvalsede havregryn
100 g hele mandler
1 tsk fint salt
350 g blødt smør eller margarine
2 spsk koldt vand

Sådan her gør du

Rabarberfyld:
Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser. Kog det op og lad det småsimre i 8-10 minutter så det bliver kompot agtigt.
Køl rabarberfyldet af og start på dejen.

Dej:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom alle ingredienserne puttes i en skål. Smuldr det hele sammen til en ensartet, klistret og smuldrende masse.
Fordel halvdelen af dejen skal nu ned i en stor bradepande på 30 x 35 cm, som er beklædt med bagepapir, du kan også bruge en slip let – dejen trykkes rigtig godt fast på bunden i et jævnt lag.
Bag bunden i den varme ovn i 10-12 minutter, til den er let gylden. Tag bradepanden ud og fordel rabarberkompotten oven på dejen. Drys med den resterende crumbledej.
Bag kagen i yderligere 30 minutter, til dejen er gylden på overfladen – lad kagen køle helt af og nyd den.

Sensefordeling for 1 rabarbersnitte, 1 hf4

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar