Jeg har tøjkrise

Ja, det er jo ikke en sygdom eller noget vildt slemt noget at være ramt af, men nogen gange kan en sådan krise bare slå mig ud i et par dage og jeg kan være ved at gå lidt i panik. Ja ja jeg ved godt at der er mange andre værre problemer i verden, som jeg burde tage mig af, og ikke have krise over noget så simpelt som et tøjproblem… men sådan er det nu engang imellem for mig – og så kan jeg tage mig af de andre mere alvorlige problemer på andre tidspunkter…  

Min tøjkrise er ikke en sådan krise, som jeg tror de fleste kvinder har i ny og næ, hvor man har svært ved at vælge det rette outfit til dagen eller til festen, i alt det pæne tøj, der hænger i deres skabe.

NEJ jeg har for alvor en kæmpe TØJKRISE
Jeg duer ikke til at finde tøj til mig selv, og tit går jeg i tøjbutikker og kigger på tøjet og hænger det fluks tilbage igen.
Jeg kan ikke finde noget, jeg synes sidder ordentlig på mig. Enten er det alt for stort eller alt for småt. Strammer de forkerte steder, eller sidder alt for løst, der hvor det rent faktisk godt måtte fremhæve mine former.
Jeg kan gå fra butik til butik, fra omklædningsrum til omklædningsrum, uden at finde bare en enkelt bluse eller et par bukser.
Jeg finder super meget lækkert tøj, som jeg synes er ret flot, lækkert og smart. Men ligeså snart det kommer på min krop, så sidder det bare ikke lige så smart som på mannequindukken.

En ting er at stå og vælge selve tøjet i forretningen, men så at træde ind i prøverummet, og stå der og glo på mig selv, i et super dårligt oplyst rum, som er lidt for småt, så jeg nærmest får klaustrofobi af at være derinde og ikke nok med det, så har mange af dem også det der ”røvspejl”, altså det hvor man lige kan se, hvordan tøjet sidder både foran i det ene og bagtil i det andet spejl.
Det spejl gør virkelig på ingen måde noget godt for mig og mit selvværd… Hvem har sagt at kvinder har brug for at se sin rumpe i et ekstra spejl ??!! Hvis jeg vil vide om min røv ser stor ud i det her bukser, så spørger jeg nogen, og håber at de lyver bare lidt, med mindre de siger det med største kærlighedserklæring til mig og min store rumpe, ”at jo lidt stor ser den ud, men sådan det er jo sådan din krop er og for resten, Charlotte, så siger du jo selv at man skal sætte pris på den krop man har fået (også med de ekstra kilo, som jeg ikke har bedt om) og huske at tale pænt til den også…
Så kan jeg godt acceptere at min røv ser stor ud i de her busker, hvis jeg får den sætning af vide.. men det siger spejlet jo ikke til mig… Den viser mig bare rumpen og rygdellerne i dårligt lys og med et par bukser, som strammer de forkerte steder på mig og som for resten også er alt for lange, fordi man stort set aldrig kan få bukser i min ”korte” længde.
Jamen, vil I så sige, så tag dog og prøv en kjole i stedet for, så strammer det ikke over rumpen…. Øhhh nej men hvis jeg prøver kjoler, så ligner jeg tit en der har lånt et cirkustelt og puttet det hen over mig, hvis det vel og mærke ikke lige har de rette snit, til bryst og talje.

Jeg er egentlig også en kvinde, der mest af alt har det bedst i et par bukser og en pæn bluse, når jeg går på job, og så har jeg det allerbedst i mit træningstøj, men det lever og ånder jeg jo også i flere gange om ugen, når jeg underviser på mine mange dansehold, og når jeg kommer hjem fra min danse-undervisning, så hopper jeg ikke i hverdagstøjet igen (med mindre jeg selvfølgelig skal videre ud igen) men så hedder det sweatpants og en hyggebluse (JA, jeg er single, så ingen skal se mig i det outfit ).
Så det der med at klæde sig smart og flot hver dag – ligger bare ikke rigtig til mig, selv om jeg både vil beskrive mig som meget feminin og kvindelig.

Men nu skal jeg så finde tøj til en fest…. 
I går skulle jeg til fest, og en uge før går det op for mig, at jeg ikke har noget festtøj i mit klædeskab, som jeg har egentlig har lyst til at tage på. Eller mest af alt, fordi jeg kun havde to sommer-festlige-kjoler og ellers kun de smarte sorte bukser, som jeg har haft på til utalligefester og ingen nye flotte bluser.
Så jeg panikker og ikke kun pga manglende festtøj, men også fordi jeg finder ud af, at den eneste dag jeg kan nå at kigge i butikker og måske lige finde den smarte kjole i en festlig farve, er dagen før selve festen.
Tal om at være i god tid…. ???!!! 
Det ligger bare ikke til mig, når det drejer sig om at købe nyt tøj….. Bare tanken om at skulle ud og shoppe tøj, kan få mig til at gå helt i panik.

Nåå, men jeg tager så afsted efter arbejde og ud mod de nærmeste butikker, med tøj som jeg også kan passe – håber jeg – jeg når 4 butikker, leder, kigger, prøver, håber at det sidder som det skal (hmmm det gør det så ikke), videre til den næste, og næste og … i den sidste butik finder jeg en bluse – men den er til hverdagsbrug og en HALSKÆDE.
For sådan er det tit, når jeg skal købe nyt tøj, så finder jeg de smarteste smykker, tasker og sko og kommer hjem med flere poser fyldt med det og andre lækre nipseting. MEN INTET NYT TØJ.
Og ja, du har gættet rigtigt, jeg FANDT ABSOULT INTET FESTTØJ til festen dagen efter.

Så da jeg kom hjem smed jeg alt ,jeg havde i skabet, på min seng og resultatet var – sort med sort på – lige på nær den gule bluse, som nok ikke er så god, når man stadig er ret bleg i huden.
Gudskelov kom min mor forbi og siger, ”jamen, søde skat, hvad med den der blonde bluse, den er du super smart i, og så er du jo samtidig god til at sætte flotte smykker og lækre sko til dit outfit, og så en pæn makeup og smart hår, så er du så fin til konfirmationsfesten”
Der reddede min mor lige min dag og aften. For jeg valgte det outfit og følte mig faktisk super godt tilpas i det og med de rette sko og de ny indkøbte diamantsmykker (fra mit krydstogt – så de var ”billige”) så synes jeg selv, at jeg var ret festklar.
Og jeg havde en skøn aften og nat og var tilfreds med tøjvalget, trods min forgæves leden efter nyt tøj, dagen før.

MEN hvad så med næste gang jeg skal til fest ????
Skal jeg så igennem samme selvværdsnedbrud ved at se mig selv prøve en masse outfits som ikke sidder godt på mig, pga at jeg ikke lige er en str. 34/36, og at mine ben ikke er en meter lange og at der er kommet nogle ekstra kilo på, som jeg altid kæmper med at komme af med og derfor aldrig synes at noget tøj, sidder som det skal ???
Min store drøm er at finde en Stylist, som kan hjælpe mig med at finde det rigtige outfit til mig, og vise mig at jeg godt kan tage en kjole på eller sætte blusen ned i buskelinningen uden at jeg føler mig tyk og lav. Måske det lykkes en dag og jeg kan forlade et shoppingcenter, med mange poser, og deres indhold er kun fyldt med nyt smart tøj til hverdag og fest.

Min far har engang sagt nogle kloge ord til mig: 
Når jeg går i panik og får min store tøjkrise, så husker jeg altid nogle ord min far sagde til mig, omkring det at vælge tøj og klæde sig pænt på til den fest, man var inviteret til..
Han ord var: ” Hvis det er mit tøj de vil se, så kan jeg sende det – MEN det er MIG de vil se, så kommer jeg lige præcis i det tøj, jeg har lyst til og som jeg føler mig bedst tilpas i”
Min far var egentlig en meget klog mand, for jeg håber også, at når jeg er inviteret til en fest, så er det fordi at folk har lyst til at se MIG og ikke ”bare” mit tøj, for det er jo ikke mit tøj, der er min personlighed, der fortæller dig hvem jeg er og hvad jeg står for 🙂

Kærligst Charlotte 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Charlotte Frølund

Du kan følge mig her

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 9 kommentarer

 1. Henriette

  Hvor jeg kender det. Heldigvis for mig, elsker min mand mine former uanset, hvad jeg har på.
  Men hader at shoppe i butikker og prøve tøj i prøverum. Så er jeg mere til netshopping.

 2. Berit Jensen

  uff kunne lige mærke dine frustrationer igennem skærmen, kender det alt alt for godt, har personligt fundet en dygtig butiksindehaver der har hjulpet mig igennem en år række med ups and downs på vægtskalaen, men ak og ve, nu har hun ansat to smaddersøde unge piger der siger jeg ser drøn godt ud i alt hvad jeg ifører mig…..ja også tror jeg på den…not…så jo kender det alt for godt……..Jeg ved din personlighed med garanti .kan bærer alt tøj, uanset om det så er en orange kedeldragt eller den smukkeste kjole, man når langt med smil og imødekommenhed, så tro du bare på din fars ord, han var vist en klog mand.

 3. Bettina Biel

  Hej Charlotte,
  Jeg har selv været der, og er der stadig engang imellem.
  Når jeg panikken og SKAL finde tøj, så kan jeg ikke, og når jeg har tøj nok i skabet, så falder jeg altid over 100 ting jeg ikke kan leve uden…🙄

  Book en personale shopper i Magasin en dag du har god tid og ikke skal bruge noget til en særlig anledning. Det er en skøn oplevelse, de er dygtige og ærlige! …og det fedeste er, at det er GRATIS ❤

  Tjek linket:
  http://www.magasin.dk/sider/om-magasin/services/pages_about_personalshopper.html

  Husk du er smuk som du er inkl. røv og rygdeller! Kunsten er at klæde sig efter det, og bære det med stil 😉❤
  Afsted med dig til Magasin og “date” med personale shopper – Rigtig god fornøjelse ❤
  Kærlig hilsen
  Bettina

  1. Charlotte Frølund

   Hej Bettina,
   Tak for dine søde ord <3 For det meste taler jeg også pænt til min krop og til mig selv.. Men nogen gange er det ikke altid nemt – og så dukker røv og rygdeller ekstra frem 😉
   Og tak for tippet omkring en personlig shopper i Magasin, måske jeg skulle lægge vejen forbi en dag 😉
   KH Charlotte

 4. Aura

  Kære Charlotte,
  Jeg vil SÅ gerne hjælpe dig ♥️ Jeg kan ikke huske om jeg nævnte det den nat på vej hjem fra bloggermødet, men jeg er uddannet Style Coach. Det betyder at jeg har en anden tilgang til styling end en typisk stylist har. I stedet for at iklæde dig noget jeg synes er godt, kan jeg hjælpe dig med at se og forstå hvad der virker for dig og ikke – ud fra den følelse du står med i tøjet. Jeg kender alle tricksne, og de virker. Lad os snakke mere om det, hvis du har lyst til det ♥️ Stort knus

  1. Charlotte Frølund

   Kære Aura, Ih det er da et tilbud jeg gerne vil tage imod. Det lyder som noget jeg godt kunne bruge – noget af din ekspertise til, for jeg har så svært ved selv at finde ud af, hvad der bedt for mig og kælder mig tit i den samme stil hele tiden, selv om jeg godt kunne tænke mig at kaste mig ud i noget nyt og andet.
   Og, Nej, du nævnte ikke der, selv om vi fik snakket om mange ting på vej hjem 🙂
   Knus tilbage <3

   1. Aura Haurholm

    Lad os skrives ved og finde en dag så – du kan lige så godt benytte dig af mig, der er uddannet personlig stylist, fremfor at gå til en i Magasin 😘 Måske det kan blive til et opfølgende indlæg? 😏😃♥️

    1. Charlotte Frølund

     Ja lad os gøre det <3 Og ja mon ikke det kunne blive til et opfølgende indlæg fra mig – og måske et nyt fra dig 😉 <3

 5. Mia

  Har det på fuldstændig samme måde 😔😔 Dog ikke med højden men alt andet ift at købe nyt tøj. Det er bare ikke en fed oplevelse. Det er også rimeligt ufedt at skulle op i en XXL buks for at kunne få dem op over hofterne 🤔🤔 Glæder mig til en dag at finde en god vejleder 😌

Skriv et svar