Det Indre Bryllup

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

Den kommende brud sidder spændt, nervøs og en anelse utryg ved situationen.
Intetanede om sandheden, har hendes kommende svigermor bildt hende ind at hun har en stripper og en omgang yoni-massage i vente, da vi træder ind i rummet, fyldt med hendes nærmeste veninder, kollegaer og mor.

Hendes veninde havde hyret min kollega Michael og jeg, som underholdning til hendes polterabend. Veninden var i mellemtiden blevet syg, og havde vist ikke helt fået formidlet eventets budskab ordentlig ud til svigermoren.
Svigermoren vidste ikke helt hvad hun skulle forvente, frygte eller håbe på.

Svigermoren havde frygtet at vi kom med den gode gamle seksualundervisning. Samt at det ville blive 2 meget lange og kedelige timer. Hun havde ikke den store fidus til sexologer, og vidste egentlig ikke helt hvad hun stod til at blive udsat for.
– Nemlig at blive rørt til tårer, beriget med smil, latter og en meget glad kommende svigerdatter.

Det Indre Bryllup
Det Indre Bryllup er et nyt koncept min medstuderende Michael har udarbejdet – og har fået nogle af os andre med på ideen.

Arrangementet består af et foredrag og en ceremoni, der leveres med humor, glimt i øjet samt lidt sjove øvelser.
Der er dog et underlæggende seriøst tema “et langt og lykkeligt ægteskab“. Det er dog ikke kun æresgæsten der får noget ud af det. Alle deltagerne vil kunne tage hjem med ny viden, inspiration og minder.

Vi ligger ud med at fortælle om os selv, og derefter går Michael direkte igang med de 5 kærlighedssprog inspireret af Gary Chapman – har du ikke læst bogen, så kan det varmt anbefales at komme igang.
Alle får mulighed for at finde deres kærlighedssprog, men det er naturligvis brudens der er i fokus.
Jeg tager over, og laver en øvelse med bruden, hvor vi skal finde hendes 3 kerneværdier. Vi starter med 10 ord, som vi sammen skærer ned til 5 og dernæst 3. Dette sker med inputs fra de øvrige deltagere.

Øvrige enmer i dagens arrangement er parforholdet tre faser, hvor Michael inddragende fortæller om forelskelsen, magtkampen og ubetinget kærlighed.
Herefter tager jeg over med emnet god kommunikation – hvilket virkelig var fedt. Der var så mange fede, gode og brugbare vinkler fra deltagerende. Vi tog en livlig dialog, hvor alle kom med inputs, som blev udgangspunktet for emnet. Det var så optursagtig at står der og være fatalisator for det der skete i rummet.
Jeg blev så inspireret, at jeg tænker at lave et indlæg kun om god kommunikation på et tidspunkt.

Vi laver lidt vejrtrækningsøvelser med deltagerne, som derefter glider over i at bruden skal ind og stå i midten af en cirkel dannet af de kvinder ,der betyder allermest for hende.
En efter en, skal de fortælle hende hvad der gør hende fantastisk. Det var de satme gode til! Der gik ikke lang tid før der var våde øjne, knækkede stemmer i cirklen og en brud med tårer trillende ned af kinderne. Det var så smukt at være vidne til – virkelig!
Rummet var fuldt med kærlighed – og det er virkelig en fornøjelse at være med til at skabe.

Til sidst holdes der en ceremoni, hvor bruden bliver “gift med sig selv”, og lover troskab med sine kerneværdier. Alle står i kø, for at give den kommende brud knus og kys.

Alle svigermorens trusler om stripper, yoni-massage og den klassiske spejl-øvelse var glemt, da vi sluttede af.

Det er helt genialt, hvis jeg selv skal sige det. Jeg tænker at det godt kan gå hen og blive til noget større. Indtil da er det i hvert fald udviklende for os, der afholder arrangementerne – idet vi møder forskellige mennesker, i forskellige sammesætninger, med forskellige udgangspunkter, hvor vi skal favne dem alle. Emnerne der vælges er jo heller ikke de samme, så det kræver også lidt forberedelse og planlægning.

Da vi gik derfra, var min plade gået i hak. “Det var så fedt”, “fuck, det var genialt” og lignede blev flittigt gentaget. Selvom det må have været lidt irriterende at høre på, delte Michael min begejstring.
Følelsen af at være landet på den rigtige hylde vælter ind over mig og det føles intet mindre end fantastisk, lettende og enormt energi-givende. Det er næsten ikke til at beskrive. Jeg følte mig så levende og autentisk under hele forløbet – den følelse sidder stadig i kroppen, mens jeg nyder fuglenes smukke sang i haven.
En følelse af lykke ♥

Jeg har tidligere haft tænkt tanken om, at det ville være fedt at kunne holde foredrag, men hele tiden skubbet tanken væk. Det gør jeg ikke mere, det er helt sikkert.

Det kommer måske bag på nogle, men sexologi handler ikke om pik og patter og korrekte stillinger mm., det handler om alt det rundt om, dette inklusivt.

BONUS: den lidt skeptiske svigermor, opfordrende til flere klapsalver da vi var færdige, og har allerede lagt billet ind på at vi skal komme og underholde til hendes fødselsdag.
Det kan vist roligt kaldes en SUCCES !

Vil du vide mere, så tjek Facebook siden eller vores Instagram

Cille Ditte

Del gerne denne artikel

Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Sophie Carolina

    Det lyder fuldstændig fantastisk ❤️
    Elsker ALT ved det 👰🏼‍♀️
    Er det noget, du/I stadig gør?

Skriv et svar

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg