Lidt om Valentinsdag

Helene Andersen

Helene Andersen

Valentinsdag! I dag skal du købe blomster og chokolade til din kæreste, og vise ham eller hende hvor højt elskede de er. Og så skal du lave romantisk middag med stearinlys, eller invitere ud på fin restaurant. 

Der er nogle mennesker der har høje forventninger til Valentinsdag. Det kan jeg se i nogle af de facebook grupper jeg er medlem af, og jeg kan høre det på veninder. De forventer, at kæresten tager sig sammen i dag, og det er uanset om kæresten synes om Valentinsdag eller ej. 

Jeg er single, og for mig er Valentinsdag en dag ligesom alle andre, lige bortset fra at det er fredag, så det kan da være, at jeg forkæler mig selv med lidt chokolade i aften. 

Men sådan for at være helt ærlig, så har jeg aldrig rigtig brudt mig om Valentinsdag.
Jeg synes, det er noget mærkeligt noget, at man skal have en fast dag hvor man fejrer kærligheden, som egentlig ikke rigtigt relaterer sig til sit forhold, såsom årsdag jo gør. 

Men okay, man kan jo mistænke, at det er for at sikre at de kvinder der bor sammen med glemsomme mænd, da trods alt får blomster den ene gang om året…. hvis han altså husker det! Og nogle mænd synes måske det er et fedt koncept, fordi så er det ligesom overstået, og pyyyhhaaaa… nu er der et år til blomstertid igen, medmindre han faktisk husker årsdagen, og dermed giver blomster to gange om året. Undskyld mænd, men I har altså et ry for at være lidt glemsomme på det her område.

Personlig synes jeg, at man burde fejre kærligheden når man har lyst. Det er da meget mere sigende, når man får blomster spontant på en mandag i april, “bare fordi jeg elsker dig, og tænkte på dig i bilen hjem”. Eller man bliver inviteret ud og spise en aften i september, “bare fordi jeg elsker dig, og gerne vil tilbringe min aften med dig”… og ikke fordi en dato i kalenderen fortæller os, at I dag skal vi elske hinanden.
I øvrigt, er jeg den eneste der tænker, at for rigtig valentins-fans må det være noget af et nederlag, at skændes med kæresten på valentinsdag?

Sig det med blomster… eller?

En anden ting jeg synes er både lidt interessant og irriterende, er det faktum, at det er butikkerne, der har besluttet hvad de rigtige valentinsgaver er. Det er blomster, chokolade, smykker, parfume, hudpleje… eller to ens kaffekrus med hjerter på, hvor deluxe-udgaven også indeholder to nuttede bamser, nååååårrrhh! Det går lige i hjertet.  

Engang jeg sad i toget, overhørte jeg en samtale mellem to kvinder. Den ene kvinde havde fået en bog i valentinsgave af hendes kæreste. Hun var så skuffet. Godt nok havde hun ønsket sig den bog i lang tid, men halllooooo… til Valentinsdag får man altså blomster eller smykker.

Jeg tænkte “stakkels mand”… han havde virkelig gjort noget for at finde på en valentinsgave, som han vidste betød noget for hans kæreste, og så blev hun alligevel skuffet. 

Omvendt kender jeg kvinder, der kun har en buket blomster i en vase én eneste gang om året, og det er i dagene efter Valentinsdag, fordi deres mænd, pligtopfyldende, er kommet hjem med dem. Men i bund og grund siger blomster dem ingenting. De ville hellere have haft den der bog de har ønsket sig så længe, eller en hyggeaften på sofaen sammen med manden og en omgang bland-selv-slik. 

Men butikkerne og reklamerne i TV har bildt os ind, at vi skal have blomster, parfume, smykker m.m. på Valentinsdag. Og hvis reklamerne levner en plads til “valentinsgaven til ham”, så er det som regel et slips, en flaske vin og en parfume.

Jeg har lyst til at sige stakkels mænd igen, men jeg ved godt, at der er nogle mænd der ville blive glade for et nyt slips.
Men sådan helt ærligt, så er der sikkert mange andre ting der ville gøre en mand mere glad, og nej… blomster er ikke én ad dem.
Til gengæld kender jeg mænd der ville blive lykkelige, hvis deres udkårne ville droppe vasketøjet for en enkelt aften, og i stedet bruge tiden på at ligge i ske på sofaen og se en film. Eller hvis deres udkårne kunne se ud over deres egne næser, og købe billetter til et bilshow, i stedet for til et kroophold med kursus i romantisk madlavning. 

Som en sidebemærkning, så har jeg altid undret mig over, hvordan kvinder trækker deres mænd med rundt til alt muligt lort, men når manden så spørger hende, om hun vil med til noget der interesserer ham, så gider hun ikke, og hun kan virkelig blive en sur mokke, hvis han så tager afsted med gutterne. Men det er vist et blogindlæg for sig. Jeg siger bare… kærlighed handler også om balance, at gøre hinanden glade, også selvom det betyder et kompromis… til en vis grad, selvfølgelig. Kommer han med en buttplug på størrelse med rundetårn, og julelys i øjnene, og I aldrig har eksperimenteret med sådan noget før, så skal du sige nej! Eller… det ville jeg i hvert fald have gjort.

Men efter min mening, så skal kærlighed ikke kun udtrykkes i materielle ting. Kærlighed handler også om at røre ved hinanden, kysse, kramme og nyde hinanden. Det handler om at give hinanden tid og opmærksomhed midt i hverdagens trummerum.

Et lille råd med på vejen

Så selvom jeg er single, og ikke har en skid forstand på kærlighed, så vil jeg alligevel give et råd eller to med på vejen til alle jer der skal fejre kærligheden i dag:

Put ungerne tidligt, hvis I har sådan nogen.. eller endnu bedre, lån dem ud for en aften. Drop opvasken, vasketøjet, hjemmearbejdet og hvad der ellers tager jeres tid om aftenen. Tag i stedet en aften som dengang I var nyforelskede. Kys, tag det lækre undertøj på, nus hinanden, elsk med hinanden, nyd hinanden, grin sammen… du ved bedst selv, hvad I elskede at lave sammen inden hverdagen slog igennem. 
Hvem ved… måske opvasken i morgen føles bare en lille smule mere overkommelig efter sådan en god aften 😉

Og er du single i dag, ligesom mig, så husk lige, at kærlighed er meget mere end parforhold. Vi har også en form for kærlighed til vores søskende, venner og veninder, og ikke mindst os selv. Så hvis du føler for at fejre Valentinsdag som single, så inviter vennerne til pizza, eller tag i biografen med en anden singleveninde, eller tag den velfortjente aften på sofaen med bland-selv-slik, nattøj, serie og dyne, som du har længes efter de sidste par måneder. 

Glædelig Valentinsdag!

Den kærligste hilsen Helene

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Kære Verden

    Dejligt indlæg igen… og du har så evig ret..

Skriv et svar

Helene Andersen

Helene Andersen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg