Bryd tabuet

Jeg har været sindsygt meget i tvivl om jeg skulle dele det her blogindlæg.

Jeg “blotter” mig privat og mine “haters/stalkere” følger stadig med på sidelinijen fra andre profiler og/eller fra falske profiler og vil garanteret sidde og klappe i deres hænder over vi står i denne situation men omvendt ved jeg også at jeg ikke er alene.

Jeg vil så gerne bryde tabuet for vi er desværre en del der står i denne triste situation og jeg mener ikke vi skal skjule os eller tie det ihjel da det faktisk er en kæmpe del af vores liv.

Hvilke tabu tænker du nok nu…?

Det at være ufrivillig barnløs, eller faktisk nærmere at miste en graviditet gang på gang og derfor være ufrivillig barnløs.

Mange kender til der findes folk der er ufrivillig barnløs grundet de ikke kan opnå graviditet af den ene aller anden årsag men ingen snakker så meget om os der godt kan blive gravide men som mister vores babyer gang på gang og alt for mange gange i træk.

Det har taget mig ret lang tid at skrive det her indlæg for det er noget som rører mig dybt inde i mit hjerte og er en stor del af vores liv.

Jeg har en forhistorie jeg ikke vil komme ind på men her gemmer der sig 3 mistede graviditeter og efterfølgende 2 operationer af min livmoder.

Da jeg møder min mand er vi slet ikke i tvivl om at vi gerne vil have børn sammen og gerne med det samme for vores kærlighed voksede og voksede ind i himlen og var så unik og intens allerede fra dag 1 så vi følte begge at alt var rigtigt og selvom mange sikkert mener vi gik for hurtigt frem var det dét der føltes rigtigt for os og derfor vi valgte som vi gjorde.

Og hey se os lige, vi er stadig sammen og flyver stadig rundt på vores lille kærlighedssky <3

Jeg går til min læge og fortæller om vores ønske om et barn og grundet mine operationer og risiko for ardannelse sender hun mig til en gennemscanning med kontrastvæske så jeg kan få tjekket om der er hul igennem.

Jeg bliver undersøgt og der er super fin gennemgang så beskeden er at vi bare skal komme igang og faktisk vupti bum bliver jeg gravid med Magne lige efter denne undersøgelse.

En meget problematisk og hård graviditet (den kommer der et andet indlæg om en dag hvor i vil komme tæt på mig igen og læse om det med frygten for at miste) som heldigvis til sidste ender med vores lille mirakel Magne <3

Vi var så lykkelige og allerede da Magne er 1 1/2 år bliver jeg gravid igen og lykken vokser lige endnu højere men denne lykke vender desværre til det værste mararidt ever.

Da vi kommer til nakkefoldsscanningen er vores baby død.

En lille fin baby er af uforklarlige årsager død inden livet overhovet begyndte.

Vi var knuste og hele verdenen brød sammen – det kan slet ikke beskrives hvor hårdt det er men hvor er jeg igen glad for jeg har den mand jeg har for han var der 100% for mig og vi var den bedste støtte for hinanden igennem den svære tid efterfølgende.

Da vi har fået det lidt på afstand prøver vi igen at blive gravide for ønsket om endnu et mirakel er så enormt stort at den heldigvis overgår frygten for at miste.

Jeg bliver gravid igen MEN denne gang varede glæden kun kort for da jeg er i uge 6 mister jeg igen.

Min læge henviser mig til Holbæk sygehus da landets eneste specialist i en livmoder som min finder dér.

Yderst dygtig læge som undersøger mig og ingen forklaring kan finde på hvorfor jeg mister gang på gang men han syntes vi skal fortsætte for chancen for det går godt er højere end risikoen for at det skal gå galt og vores kromosomtest er helt perfekt så vi går derfra med beskeden at de desværre ikke kan gøre mere for mig/os.

Overvej lige at få sådan en besked!

Når det du drømmer allermest om er så svært at opnå men du nu står helt alene, AV!

Jeg bliver gravid igen men mister også igen og så er der faktisk en på Instagram der skriver til mig at der findes en afdeling på Rigshospitalet for kvinder med gentagende aborter.

Jeg kontaktede fluks min læge som henviste mig med det samme, hun kendte faktisk ikke til afd. eller havde hun sendt mig dertil tidligere.

Det var så fedt at gå fra lægen og vide at nu sker der noget igen lige indtil jeg fik brev i min e-boks. 1 års ventetid er der pt. på afdelingen hvilke jo er vildt lang tid når man står i en situation som vores.

Jeg har efterfølgende været gravid flere gange men jeg har desværre også mistet dem.

Det møde vi var til for lidt tid siden var et infomøde på netop denne afdeling for vores ventetid er snart slut og lige om lidt er det vores tur <3

Jeg er SÅ spændt, mega nervøs og bare rigtig glad for at vi nu endelig kan få hjælp og jeg kan blive udredt grundigt.

Jeg vidste seriøst ikke der var så mange som mig, os der har rigtig svært ved at fastholde en graviditet og få en levende baby med hjem.

Hvad jeg ikke vidste var at der er vildt mange ting som kan være galt men som de kan behandle en for og derfor er der faktisk en ret flot procentdel der efter udredning og behandling ender med at komme hjem med en levende baby <3

Jeg kan slet ikke vente med at komme igang og jeg håber helt vildt at de finder “fejlen” så jeg kan blive behandlet og vi kan få vores kæmpe ønske opfyldt om et lille mirakelbarn mere <3

Til alle jer derude, som kæmper med at blive gravide, jer der mister gang på gang – vi er ikke alene og vi skal ikke holde vores mund.

Vi skal sammen bryde tabuet for vi skal have politikkernes øjne op for at de bliver nødt til at finde flere penge til området og ikke sparer som de gør pt.

Vi skal ikke være overset eller overladt til os selv når der netop findes masser af behandlingsmuligheder for os.

Politikkerne snakker hele tiden om at der mangler børn men hvor skal de børn komme fra hvis de ikke vil hjælpe os som gerne vil have børn men som helt uskyldigt står i en situation og ikke selv “bare lige” kan få børn.

Tusind tak fordi du læst med.

Det at miste ens drømmebaby’er er på ingen måde er sjovt, og jeg er så taknemmelig for jeg har den mand jeg har. Uden hans støtte havde jeg aldrig klaret det, sammen er vi stærke og det vi har sammen er unikt og selvom nogen hader “fløde” så stopper jeg det ikke for når noget i livet er svært bliver man nødt til at fokusere på alt det gode man har og at jeg har min mand og børnene i mit liv er absolut både det vigtigste og det bedste i mit liv <3

Kys jeres barn/børn en ekstra gang og mærk kærligheden helt dybt inderst inde.

I er mere heldige end i lige tror.

Livet er alt for skrøbeligt, selv inden det er begyndt <3

XOXO Linda

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Linda Eskehøj

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Tatjana

  Som en der selv mistede tre gange inden vores mirakel, blev udredt med svaret “Du fejler ikke noget” og gerne en dag vil have et barn mere, men frygter samme udfald som de første tre før Lilly, siger jeg tak! Tak fordi du sætter fokus på os og netop dette emne 👏

  1. Linda Eskehøj

   Kære Tatjana.
   Det gør mig vildt ondt at du også har måtte opleve alt forlange tab for dit mirakel kom tilverden og jeg forstår 100% din frygt hvis i en dag vil have nummer to.
   Desværre er loven sådan at man skal have 3 aborter i træk før de vil udrede men her kæmper HAB afdelingen for at vi kvinder skal undersøges allerede første gang vi mister da man vil kunne minimere mange af de spontane aborter ved at udrede tidligere.
   Jeg håber min stemme bliver hørt <3
   Kh. Linda

Skriv et svar