Vælger du de dårlige relationer fra?

Trine Sørensen

Trine Sørensen

I mange år valgte jeg bevidst de dårlige relationer til. Fordi det, for mig, var forbundet med nederlag, at vælge dem fra.

Jeg tillod mine forældre adgang til mit liv, fordi jeg håbede på det kunne give mig en normal familie, en dag.

Men den dag kom aldrig, tværtimod.

Min barndom var hård og min ungdom var et stort kaos. Mit indre kæmpede en kamp, for at finde ud af hvem jeg var. For jeg ville gerne være hende der kom fra en normal familie, med normale relationer og normale fortællinger.

Men det var jeg ikke.

Jeg var hende med en psykisk syg mor, som kunne finde på at troppe op på mit dørtrin og skrigende tvinge sig adgang til min lejlighed. For så at overfuse mig over hvorfor jeg ikke tog hensyn til hende og var så egoistisk, at jeg kun tænkte på mig selv.

Jeg var også hende med en far som vendte det blinde øje til min stedmors konstante psykiske overgreb, for derefter at bede mig være forstående overfor hvor svært det var, at være hende. For det var naturligvis langt hårdere end det var, at være mig.

Men jeg fortsatte. Jeg gav mine forældre en plads i mit liv. Jeg pressede mig selv, til hele tiden at kæmpe, for at mærke en accept, en kærlighed og en plads i deres liv.

Men det fik jeg ikke.

Så jeg flygtede fra mig selv. I mange år brugte jeg festlige byture, hvor alkohol blev min allierede, til at dulme smerten fra det faktum, at jeg ikke var hende som mine forældre ville have.

Jeg tildelte mig selv mentale tæsk hver dag. Jeg var ikke god nok, klog nok, flot nok, hurtigt nok eller succesfuld nok, til at fortjene forældre der elskede mig.

Jeg dyrkede selvdestruktiv adfærd, fordi det fodrede mig i den retning, som jeg kendte. Retningen som mine forældre havde lært mig, jeg var ikke noget værd.

Alt sammen fordi jeg valgte de dårlige relationer til i stedet for fra.

Først da jeg blev voksen og startede med, at bruge min psykolog som et hjælpemiddel, til en bedre fremtid, stoppede jeg med at ødelægge mig selv.

Jeg lærte at elske, forstå og tilgive mit sind og dyrke selvopløftende adfærd.

Og så startede jeg med at vælge dårlige relationer fra.

Ingen dårlige relationer skal have plads i dit liv, om det er forældre, veninder, venner, naboer, fætre, kusiner eller kolleger.

Vælg dem fra, vælg dig selv til og elsk dig selv.

Trine

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Trine Sørensen

Trine Sørensen

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg