Børnefri efter 30 år

Jeg har dårlig samvittighed, fordi jeg ikke jubler over samvær med mine (pap)børnebørn.

Jeg er gift med en mand der har to døtre som nærmer sig de 40. De to har hver to børn, på nogenlunde samme alder ( 2-3 klasse). Det ene “sæt” bor i den anden ende af landet, mens det andet bor tæt på.

Der er 10 års forskel på min mand og jeg, vi har to udeboende børn sammen der endnu ikke har børn selv. Vi har gode, spændende og krævende jobs. Når vi kan tager vi i sommerhus og nyder i det hele taget den frihed det er, ikke mere at have børn omkring os. ..som vi jo altid har haft i vores, snart 30 år sammen.

Nu er det så, at jeg føler mig SÅ egoistisk og som et dårligt menneske, fordi jeg ikke jubler over de 4 (pap)børnebørn!

Jeg har ikke lyst til at have dem, med mindre vi bliver spurgt om hjælp til pasning, så gør vi det. Og hygger. Det er ikke det.

Men jeg arbejder til daglig med børn, min mand også med mennesker, hvor vi hele tiden skal bruge os selv og være på forkandt.

I min fritid vil jeg have MIG tid…
Noget jeg aldrig har kendt til, men som jeg skal love for at jeg nyder!

Jeg har ingen særlige følelser for de fire børnebørn, vel fordi de ikke er mine. Men jeg tør næsten ikke sige det højt, for hvad er jeg så for en kvinde??

Min mand har det på samme måde mht. ikke at have den store lyst til samvær, men tager det mere roligt. Det vil sige, han “pisker” ikke sig selv med dårlig samvittighed. En evne jeg kan lære noget af!

Like & Share

Indlægget er indsendt af

Anonym Kvinde

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Kvinderudenfilter.dk

    Hej anonyme kvinde, Først og fremmest – tak fordi at du deler med os. Det er ikke løgn hvad man siger – at når man får børn, så er det for resten af livet, og det er både på godt og ondt. Og forældre har nærmest kronisk dårlig samvittighed.. De kan få det over det mindste. Men sandheden er – at man ikke kan være der altid og hele tiden. Når det så er sagt, så er dit liv og din frihed samt mig-tid mindst lige så vigtig som deres. Og du skal ikke have dårlig samvittighed fordi du endelig kan være DIG. Det skal du have lov til at nyde. Som du selv siger – I hjælper jo når i kan, og så hygger i. Slut. Tillykke med jeres nyfundne ‘frihed’ – nyd det endelig! Sådan ser vi det. Kh Kvinderudenfilter.dk

  2. Berit

    INGEN dårlig samvittighed. Jeg har haft børn i de sidste 34 år og er nu “endelig” fri for det daglige stress det er, at have børn 24.7. Jeg erkender, at jeg nyder kun at være mig og min elskede mand – og ja tager børnebørn når det er ønsket – men nyder nyder at være FRI som jeg synes er det rette ord. Nyder at livet nu i højere grad handler om mig og mine behov – at jeg kan tillade mig at sige “hvad har du lyst til”? – og i nogen grad bare kunne gøre dette! Man kan dø af at tage hensyn til andre – men man lever i den grad FEDT ved at tage hensyn til sig selv og egne behov. Vi må ikke glemme, at børn kun er til låns…….. Man skal huske at leve livet selv ! Dejligt indlæg på et nok nærmest tabu emne

Skriv et svar