Det kan være så hårdt!

Jeg misunder de kvinder, der vælger ikke at få børn.. Det at være mor kan også være så hårdt, at man til tider har lyst til at tage sit overtøj på for at gå fra det hele. Det er heldigvis ikke en følelse jeg sidder med hver dag, men jeg kunne aldrig drømme om at nævne det for nogen..

Nej, helt ærligt – så misunder jeg de kvinder som vælger ikke at få børn. Det er sku et modent valg. At kende sig selv godt nok til at vide at man ikke ville orke det, og sagtens kan være foruden. Sandheden er jo, at når de kære små først er der, så kan det ikke laves om. Det er en 24 timers forestilling uden pauser. Mix lige det med et fuldtidsjob, rengørings -og madlavningstjansen derhjemme og så forstår man pludseligt godt de forældre som henter 16.30. hver dag.

De gode stunder er der selvfølgelig også. Dem hvor man virkelig lykkeds som mor og får givet sit barn bare en flig af det man ville ønske man var i stand til. Dem lever man så højt på og forsøger at skabe så mange af man kan, men sandheden er at man bare aldrig føler sig god nok..

Du kan håbe på dine børn ikke lider så alvorlig overlast, at de ikke kommer til at klare sig godt. Men man ved det reelt ikke.

Jeg dagdrømmer om at gå i biografen og se den nye starwars film. Om at sove så længe jeg har lyst – og om at jeg en dag får penge nok til at kunne betale mig fra de værste opgaver såsom rengøring og tøjvask.

Halleluja for den perfekte speltmor. Hun findes ikke her 😉

 

Like & Share

Du kan kommentarer længere nede.

Indlægget er indsendt af

Anonym Kvinde

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Morten Manley

  Jeg har ikke børn til hverdag, men kun på weekend og i ferie. Jeg forstår fuldt ud at du tænker som du gør ❤ For at det kan give en grå hår og ha dem 24-7-365. Men jeg tror ikke du skal gå så meget op i om de klare sig, når de bliver voksne for så kan du ikke tænke på andet. Men opdrag dem som du ville opdrages også går det alt sammen Jeg ved at jeg ikke skal ha flere pga jeg har en sygdom der er træls især sammen med mine børn. Men hvis der en dag viser sig en pathner der har er hun velkommen. Jeg er sikker på du gør et super godt stykke arbejde med dine børn Knus herfra Morten

 2. Heidi Johansen

  Ja vi tænker alle den tanke men jeg ville dog ikke bytte livet uden børn men mit valg <3

 3. Pia Lang Petersen

  Kære normale mor. Jeg forstår udmærket hvordan du har det. Jeg har altid sat mine børn højest på trods af kronisk sygdom og det var en kamp på ren vilje. I dag er jeg på 8 år i den situation at jeg hver anden weekend er i den situation at jeg er uden børn og kan nyde tid sammen med min mand og finde kræfter og ro. Jeg sætter disse weekender meget højt og jeg er en bedre mor, fordi at jeg får en lille pause og jeg indrømmer det og står ved det, også over for mine børn. Jeg har valgt ikke at have dårlig samvittighed over det, for mine børn ved at mit liv ville være meningsløst uden dem og at de er mit et og alt. Du er ikke en dårlig mor fordi du synes det kan være hårdt og måske du skulle arbejde på ben gang imellem at få en lille passe, hvor du tager være på dig selv og finder lidt ny energi. Du gør hvad du kan og det er godt nok. Hagen op min ven Knus fra en mor til 4.

 4. Berit

  Det er hårdt – hårdt at være på 24/7 – og du er så langt fra den eneste der sidder med en følelse af at, skride fra det hele for en stund. Det er godt af få det ud af systemet – det letter ligesom trykket! Og nej – er vel et tabuemne som kun få tør komme ud med – men hvorfor? Synes det er stort du skriver det. Jeg er selv mor til 4 dejlige børn – og ville gerne have haft mange flere. Men flere valg i mit liv gjorde, at det stoppede ved 4. Men selv om de alle er ønskebørn vil jeg da erkende, at lysten til at tage ørepropper i om natten, springe over badet en enkelt dag, og sige fuck det hele, har ramt mit indre mere end én gang i de nu mange år, børnene har været en del af mit liv. Jeg har så måske fundet overskuddet frem igen og igen bl.a.ved, som nogen skriver, at få børnene ”afsat” så jeg kunne tænke på mig selv og KUN mig selv ind i mellem. Det at kunne stå op når det passede én, drikke morgenkaffen og måske læse en avis uden barneskrig mm – var til gavn for os alle. At kunne gå i byen med en veninde, vide børnene havde det dejligt hvor de nu var – slappe af og være ung og uafhængig for en stund = fornyet energi. I dag har jeg ikke nogle hjemmeboende og nyder nu min 2.ungdom med min dejlige mand. En ting kommer man dog ikke udenom, én gang mor = altid mor. Man bestemmer ikke altid selv – måske man burde – men hensyn og kærlighed til de dejlige poder, vil altid være en styrende faktor i ens liv. Jeg respekterer kvinder der vælger børn fra og kan se mange ”fordele” ved den beslutning, jeg vil dog personligt ikke kunne have levet uden min. Du er uden tvivl en pragtfuld mor. Du turde komme med dette indlæg, hvilket også gør dig til en pragtfuld kvinde der fortjener respekt Knuz fra mor til 4 og mormor (denne rolle er også dejlig – og her ”låner” man bare til tider)

 5. Lillian

  Jeg er en som meget gerne ville have børn men har valgt ikke at få pga sygdom, min største drøm som mange andre kvinder da jeg var ung var at få børn. Men forstår dig fuldstændig på den måde jeg nu kan uden børn. Jeg kan godt tænke puha det ville jeg ikke have overskud til, når jeg ser en mor,far eller familie med børn som drøner rundt og alle ser sindsygt trætte ud. Alle mine venner har børn og må ærligt indrømme at det er mere rigeligt for mig 😉 – så kan man ‘låne’ et par timer. Men forstår dig godt

Skriv et svar