Hvor blev mor af?

Picture of Tatjana

Tatjana

Mor er væk ligesom far er normalvis, men i dag leger vi omvendt land. 

Jeg har de sidste par uger tænkt godt og grundigt over, hvilke forskelle der egentlig er på mor og far, når det kommer til det generelle hverdagsliv. Det er klart, at jeg kun kan skrive ud fra min egen tilværelse, men lignende historier har ladet sig finde min vej, så jeg tør godt generalisere en smule i dagens anledning. 

For hvordan ville forældreskabet i grunden se ud, hvis mor opførte sig ligesom far? 

Her mener jeg selvfølgelig alle de normale og til tider upopulære ting far gør, som mor underligt nok, ikke bare kan gøre på samme vis . Uden spørgsmål vel og mærket. 

Hvor mange kender ikke til klassikeren: “Skaaaat, jeg hopper lige i bad”. Lad os lige vende den om til, at mor sagde sådan efter en dag alene med babygylp, lortebleer og generelt kaos overalt. 

“Skaaaat, jeg trænger sådan til et bad – er det ok at jeg lige får det ordnet nu du er hjemme?” Hov, hvad var nu det? Spurgte hun lige om lov til selvsamme gerning far gør uden at spørge om lov?

Lad mig komme med et andet eksempel: 

“Er det i orden at jeg lige hygger med veninderne i aften, og så tager du putningen (for første gang i 14 dage)?” Far svarer hertil: “Ej, skal det være lige i dag? Kunne du ikke have sagt det for længe siden? Du putter inden du smutter så”.

Lad os lige vende den om engang. “Skat, jeg går en tur/kører en tur/tager over til gutterne, når du starter putningen”.

Eksemplerne er mange, men ens for alle er at mor som regel tager hensyn, og spørger om lov, men far derimod, gør bare som han plejede før barnet kom til verden.

Ja, jeg spørger bare – hvor vover han? 

Kærligst Tatjana

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg