Har du tjek på dit røvhul?

Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Ud med skammen

Dette års første blogindlæg, skal simpelthen handle om temaet “røvhullet”… ja røvhullet du læste rigtigt…..

Jeg vil gerne åbne ballet op for, at vi sammen kan få sat mere lys på temaet analsex og det anale område, så skammen kan få lys og blive mindre. Jo mere vi kan spejle os i hinanden og jo mere vi taler om og åbner op for, at dele vores sårbarheder med hinanden, jo mindre skamfuldt og ”farligt” bliver det.  Ud i lyset med det, så falmer skammen.

Som sexolog får jeg faktisk temmelig ofte spørgsmål omkring analsex og anale udfordringer. Det kan være spørgsmål i stil med, hvordan kommer man i gang med de anale lege? Min partner er vild med analsex og presser hele tiden på for at vi skal have det, men jeg har ikke lyst. Hvad skal jeg gøre? Har du nogle forslag til, hvordan jeg kan få mine anale smerter væk? Det er bl.a. også derfor, at jeg har valgt at tage temaet op, fordi jeg fornemmer, at der er mange spørgsmål omkring lige præcis dette enme, både blandt kvinder og mænd faktisk. Så svisken på disken. Her taler vi om vores røvhul åbent og uden skam.

Ordet røvhullet, er i min optik, egentlig et temmelig negativt ladet ord. Jeg bruger hellere udtrykket endetarmsåbningen, anus eller det anale område, da det i min optik er mere neutralt ladede udtryk, for det samme. Numsehul er nok mere noget jeg personligt forbinder med børn, så dette udtryk bruger jeg ikke om voksne, og slet ikke i forbindelse med seksuelle samtaler eller emner. Nogle bruger udtrykket stjernen, og synes det er et pænt synonym for røvhullet. Men ordet røvhul, er jo hvad det i bund og grund er! Så nu skriver jeg det lige et par gange, så det måske kan blive lidt mere almindeligt og mindre ubehageligt; røvhul, røvhul, røvhul, røvhul. Lykkedes det? Har du et godt eller andet ord du bruger for dit røvhul, så del det meget gerne i kommentarfeltet nedenfor, så vi andre måske også kan bruge det.

Du er ikke alene

Jeg ved jeg ikke er alene om, at have gjort mig nogle både gode men bestemt også mindre gode erfaringer med seksuelle aktiviteter, hvor anus var omdrejningspunktet, og netop derfor deler jeg om det herinde.

Jeg har en lukket facebookgruppe for mine mandlige klienter, og jeg har også derinde åbnet året, med at tage temaet hvad har du gjort for at connecte positivt med dit røvhul? Op. Det er nemlig ikke kun os kvinder, som kan opnå ekstatisk nydelse, ved anal stimulering.

Har du skam på dit anus, så skal du bare vide, at du ikke er alene om dette? Det er vi mange der har prøvet at have og stadig har måske periodevis og andre igen har det muligvis lidt hele tiden.

Kan man få hudlapper og hæmorider væk?

Hæmorider eller små hudlapper omkring anus – er ofte ikke noget vi taler med nogen om, da det er et kæmpe tabubelagt emne. Men det gør vi her. Her kan vi dele vores erfaringer omk, fx hvad man kan gøre, hvilke cremer du har afprøvet eller fået anbefalet som virker eller hvad du ikke skal gøre. Hvis du har nogle erfaringer, som du mener vi andre kan bruge, så tøv ikke med at dele din viden, i kommentarfeltet nedenfor.

Du kan altid gå til lægen og få ham/hende til at tjekke dit anus, hvis du oplever smerter eller problemer med det. Ja det er sgu ikke det fedeste i verden, at skulle derop, og stå med måsen i vejret, så de kan tjekke det, men det er jo deres job…. Det varer maximalt 10 sekunder ish, og så er du god to go igen, med en creme i hånden, som sandsynligvis kan afhjælpe dit problem. I min optik, så er det helt klart et lægebesøg værd, hvis man bøvler med rifter, svie, rødmen, mariskler eller deciderede hæmorider. Så afsted til lægen med dig. Der er ingen grund til at gå rundt og lide hver eneste dag, når du kan få det klaret på 10 sekunder.

Marisker er små løse hudlapper, der sidder i eller omkring endetarmsåbningen. Den løse hud er resterne af en tidligere hæmoride, og de kan variere i størrelse. I modsætning til hæmorider bløder de ikke og giver normalt ikke smerter, men de kan give kløe og gøre hygiejnen vanskelig. https://www.aleris-hamlet.dk/siteassets/aleris.dk/pi/ma-ta/marisker.pdf

Hvornår eller hvorfor opstår der problemer?

Rigtig mange kvinder oplever under graviditetens og efter de har født, at der kan ske ændringer omkring deres anus. Det kan faktisk være ligefrem skræmmende, at opleve at få en hæmoride, ud over, at det kan være yderst smertefuldt og grænseoverskridende, da de jo kan bløde og gøre afsindigt ondt, nærmest hele tiden. Nogle har en kæmpe frygt overfor og skam omkring, anasex og afføring. De frygter pinligheden omkring lugt og afføring på deres partners penis under samlejet, hvilket jo er ganske naturligt. Hvis du går rundt med en nysgerrighed for analsex, men ikke tør pga. frygten for lugt eller det der er værre, så er der håb for dig. Der findes masser af super smarte produkter på markedet i dag, som kan afhjælpe dette problem, og som ikke koster en formue. Du kan enten købe dig en håndholdt analskyller eller et specielt brusehoved, som du let kan skue på din slange i badet og sikket en masse andre også. Hop ind på nettet og tjek det store udvalg ud.

Hård mave kan være en medvirkende faktor til, at dine anale problemer ikke går væk. Hvis du i længere perioder har meget hård afføring, ja så siger det næsten lidt sig selv, at presset på det anale område øges gevaldigt, og derfor kan det forværre dit anale problem. What to do? Drik vand, vand, vand og så lidt mere vand. Spis evt noge husk (naturlægemiddel) på din youghurt om morenen, og drik rigeligt med vand til, så vil dit anale problem, få bedre vilkår, for at kunne blive kureret.

Andre igen er bare mere disponeret for det rent genetisk, og har derfor lettere ved at udvikle denne problemstilling end andre. Ja beklager, men sådan er livet bare så uretfærdigt nogle gange….

Hvis du oplever analt ubehag, kløe, svie, rifter, marisker eller hæmorider, så afsted til lægen med dig asap.

Hvordan har du det med anale lege?

Anus er/kan udvikle sg til, en stor erogen zone til seksuel nydelse og højere orgasmisk ekstase, hvis du er nysgerrig på dette område, og du tør åbner op for legen. Det modsatte kan dog lige så ofte gøre sig gældende, hvis ikke du har redskaberne til at slappe HEEELLLT af og connecte med dit anus og din krop på en god måde. Anus er for mange et KÆMPE STORT BIG NO GO. Vi er forskellige som mennesker, og det vigtigste er, at vi husker på dette – også under sex med en partner. Vores grænser er forskellige, og du skal ALTID lytte til dig selv, dine grænser, lyster og ikke lyster. Du skal aldrig lade dig presse til anale lege eller analsex, hvis du mærker en kæmpe ulyst til det, fordi det vil under ingen omstændigheder ende op med at være en nydelsesfuld oplevelse, for nogen af jer i sidste ende, hvis du siger ja, men mærker et kærmpe stort Hell NOOO inden i dig selv. Min pointe er her, lyt efter og mærk ind i dig, hvad føler du er det rigtige for dig? Hvis din partner ikke vil respektere dit nej til analsex, ja hvor er vi så henne af? Hvis du er nysgerrig på at undersøge mere om emnet grænser, så kan jeg anbefale dig at dykke ned i at studere Batty Martins model, som hedder ”Wheel of consent”. Det tætteste vi kan komme et dansk ord er samtykkehjulet (det har ikke helt den samme klang)… Grundlæggende handler modellen om, hvordan du giver samtykke (eller hvordan du undlader at give samtykke, når dine grænser bliver overtrådt). Modellen ser således ud:

Som tidligere nævnt, så kan analsex, være en meget nydelsesfuld oplevelse. Det kan det blive, hvis du virkelig fokuserer på, at slappe af i din endetarmsåbning og spænde den af. Anale lege og analsex er ikke noget du klarer i en quicky søde venner. Det kræver rigtig meget opvarmning af ringmusklen med fingrene eller analt legetøj og MASSER af glidecreme. Glidecreme til analsex er en hel videnskab i sig selv. Hvis du er nybegynder, så vil jeg anbefale dig at tage ned i en fysisk butik, og spørge dem til råds, da de er super dygtige og kompetente til lige præcis det.

Sæt derfor GOODD tid af, hvis i skal i gang med at lege analt, for første gang. Inden i går i gang, er det en god idé at tale sammen om, hvad i har lyst til og hvad i ikke har lyst til at prøve sammen endnu. Husk. Rom blev ikke bygget på en dag. Det vigtigste er hele tiden at sikre sig, at det føles rart for begge parter. Tjek derfor op på hinanden undervejs, spørg ind ”hvordan føles det her?” “Er det her okay for dig”osv. Det bliver den største succes, hvis ingen føler sig grænseoverskredet i oplevelsen. På den måde bliver lysten til at udforske mere sammen også større. Jeg håber det giver mening? Anale lege er i den lidt mere forbudte og beskidte ende af den seksuelle skala. Det er muligvis også derfor, at den fortsat er et tabubelagt emne den dag i dag.

Jeg håber jeg med dette her indlæg, har været med til at give dig svar på nogle af dine spørgsmål omkring emnet analsex og det anale område? Det var i hvert fald min hensigt med det.

Varme hilsner fra Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Siv Jensen

  Anus er nu engang, fra et biologisk point of wieuv, et organ til bortskaffelse af kroppens affaldsprodukter, ikke beregnet til sex.
  Jeg forstår overhovedet ikke hvorfor mænd vil udsætte deres kønsorgan for de bakterier, som nu engang findes i rigt mål i endetarmen, og kan resultere i svamp, blærebetændelse m.v.
  Jeg har det godt med min krop, skammer mig ikke det mindste over nogle af mine kropsåbninger, men foretrækker at at bruge dem til det de er beregnet til.
  Kunne heller ikke drømme om at udsætte min mund og hals fra en mands pik.
  Skal jeg være ærlig synes jeg unge mennesker idag er vokset op med et misforstået syn på køn og sex. Det er som om ALT handler om at få stillet et begær, frem for at udforske og lære noget om kærlighed og nærvær – ikke mindst i et seksuelt forhold.
  Mange aborter kunne desuden undgåes, hvis begge ( alle🙄) køn, var mere bevidste om HVAD de bruger deres – og andres kroppe til.
  Jeg er glad for at mine egne unger, har lært at elske frem for at begære.

 2. Mette

  Hej Siv
  Dejligt du deler din mening med mig/os om emnet her, som jo netop er meget tabubelagt.
  Som jeg også skriver i mit indlæg, så skal man ikke lege anale lege, hvis man mærker det er Hell no for dig. Men i min optik skal der være plads til forskellig smag og lyst og hvad der føles rigtigt for den ene er forkert for den anden og vise versa.
  Men fra mit perspektiv som sexolog, så er det blot vigtigt, at vi ikke gør andres preferencer forkerte, fordi vi selv er et andet sted, da dette netop forstærker skyld og skam i andre og øger taburiseringen af emnet. I min optik er det vigtigt at vi er åbne for en god debat med åben dialog, og vi ikke peger fingre af hinanden men hepper på hinanden og hyller forskelligheder frem for at grave grøfter.
  Nysgerrighed og leg i det seksuelle er i min optik det, som er med til, at holde gnisten, begæret og kærligheden ved lige. Og jeg mener bestemt ikke at begær udelukker kærlighed. Tværtimod faktisk. Tillid er nøgleordet for, at seksualiteten kan blomstre i mange år uden begrænsninger med både begær og kærlighed i et godt mix alt efter humør.
  Vi behøver ikke enes om at eller synes det samme – det ville godt nok være en kedelig verden hvis det var sådan.
  Igen tak fordi du deler din mening med os andre herinde.

 3. Rikke

  Jeg hører til dem, der faktisk elsker analsex. Med den rette mand, på rette tidspunkt og ja, med god tid.
  Jeg har også mødt mænd, som virkelig nyder at få en finger derop eller nusses rundt om.
  Vi går blot ud og vasker bakterier af bagefter – for de er der jo uanset rengøring forinden. Det er altså vigtigt at huske efter anallege.
  Jeg stemmer helt klart for fri leg til alle dem, der nu har lyst

 4. Cindy

  Jeg elsker analsex… Og til tider er jeg faktisk bedre til analsex end vaginalt sex. Jeg tænder enormt meget på dominans og at blive taget det lidt “forbudte” sted kan bare et eller andet…
  Glidecreme i store mængder er altid et must, den store opvarmning har jeg dog som sådan ikke et behov for længere.
  Men tænker at alle de mennesker som har lyst til at udforske analsex skal gøre det, der er intet pinligt i hverken lugt eller evt. Afføring. Der findes ting der kan klare det inden og skulle “uheldet” være ude så kan pikkemanden vil vaskes ren igen, alle er med på hvad der sker i endetarmsåbningen og det er hvad der kan ske – men mellem 2 samtykkende voksne burde det vel ikke betyde det store,
  Spring ud i det hvis i har lyst, og husk at mange mænd faktisk også kan finde det mega frækt enten at få en finger (legetøj) eller at blive nusset/berørt ved analåbningen.

Skriv et svar

Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »