Holder du af udsigten hernede fra eller er det dit værste seksuelle mareridt?

Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Hvordan har du det med oralsex?

Mange kvinder har et anstrengt forholdt il oralsex og føler det som et pres, mens andre kvinder elsker det og føler det som en dejlig intim oplevelse, hvor de giver deres partner nydelse.

Meningerne er virkelig mange og forskellige i en venindegruppe, og dette emne kan ofte skabe en ophedet debat og diskussion. Hvorfor er der så delte meninger her?

For eller imod oralsex?

Mange siger at de synes det er klamt og måske direkte ækelt og de væmmes ved det. De synes det lugter grimt, de tænker på rester af urin og nakkeost og at de skal gøre sig klar til at få sæd i munden, som de væmmes ved. Mange føler sig presset til det, og føler der ligger en forventning om, at oralsex, er en del af det at give hinanden nydelse seksuelt, men hun har bare ikke lyst til at opfylde dette ønske for sin partner. Mange kæmper lige så meget med at sutte manden som med analsex. Men er oralsex et must i sexlivet? Hvad mener du egentlig her? Måske du aldrig har skænket det en tanke, eller måske fylder det virkelig meget i dit hoved og krop, når du går ind til sex med dine partner?

Andre derimod siger de elsker det. De synes det smager godt, det glæder dem at kunne give deres partner denne type nydelse, og de synes også det giver en form for seksuel magt mellem dem selv og deres partner. Det at ens partner har fuld tillid til og overlader al magt til kvinden og hans ømfindige kønsdele som penis og bollerne er – det skaber en magtfølelse. Et blowjob kan bruges til at dominere seksuelt både for kvinden og manden, afhængig af hvad man ønsker sig.

Lige meget om du er typen som elsker oralsex eller ikke, så er det vigtigt at understrege, at du aldrig behøver gå med til noget seksuelt, som du ikke ønsker!

Den sårbare samtale om oralsex.

Din mand kan gøre flere ting, for at du kan komme til at holde mere af oralsex. Det er vigtigt, at i får talt åbent og ærligt sammen om, at du har et problem med oralsex, men at du er villig til at arbejde med, at blive mere tryg i det i samarbejde med ham. Her er det essentielt, at du bliver mødt med nysgerrighed, forståelse og samarbejdsvilje, når du åbner op for dette sårbare emne. Det er vigtigt, at du ikke bebrejder ham, gør ham forkert i at han elsker det eller kritiserer ham. Det vil kun lægge op til konklikt og ikke samarbejde. Vælg i stedet indgangen ydmyghed og nysgerrighed på, hvad der gør, at han elsker det så meget og at du godt kunne tænke dig, at kunne nå til samme sted som ham en dag. Hold bolden på din egen banehalvdel og kast, så vidt det er muligt, kun åbne spørgsmål din partners vej. Åbne spørgsmål starter med ord som: hvorfor, hvilken, hvordan, hvad osv.

Hvad kan man gøre, for at komme til at holde mere af oralsex?

For at opmuntre til oralsex kan manden gøre sig ekstra umage med sin intime hygiejne og øve sig i, ikke at skabe et pres på sin partner. Nogle siger at særligt søde frugter, som f.eks. ananas kan få mandens sæd til at smage bedre og mere sødt, og at stærke krydderier som fx hvidløg, kan gøre sæden mere stærk og krydret i smagen. I kan jo prøve dette af, hvis dette er med inden i deres problemstilling. Det er meget vigtigt, at manden IKKE holder kvindens hoved fast, hvis hun har givet udtryk for, at hun ikke føler sig tilpas med dette. Lad hende styre tempo, dybde og teknik så hun kan blive tryg omkring denne situation. Det er meget vigtigt, at du hverken kommer i munden på hende, i hendes ansigt eller andre steder på hende, hvis ikke hun vil have dette. Giv hendes lov til også at bestemme dette. I er ikke med i en pornofilm, i er i gang med at opbygge en tryg situation for din elskede partner, som skal være rarog tryg for jer begge to. Sådan er sex altså bare bedst.

Vi kvinder, vi kan også selv gøre noget, for ikke at have i de situationer, som vi ikke føler os tryggest i. Måske du allerede nu godt er klar over, hvad jeg vil fortælle dig? Her kommer det.
Det er din pligt, at fortælle din partner, hvad du synes føles rigtig dejligt og rart og hvad der ikke gør for dig. Han er ikke tankelæser. Der står ikke undertekster i panden på dig. Du skal sige højt, hvad du føler/tænker og hvad du har brug for.

Dette gælder ikke kun i se seksuelle situationer hvor hans penis er hård at du kan give din mand et blowjob. Det at tage en slap penis i munden i en ikke seksuel situation, kan bidrage til en intimitet mellem jer, som er helt speciel. I det hele taget kan det være rigtig dejligt for din partner, hvis du udviser opmærksomhed og kærlig attention til hans penis, når den er slap. Bare nus den og gør rare ting med hans boller og penis. Spørg ham nysgrrigt hvad han synes føles dejligt og hvad han gerne vil have du gør mere af.

Oralsex kan være noget af det mest intime mellem to elskende, men også det modsatte for andre.

Variationsmuligheder

Oralsex kan varieres i både teknik, metode, rytme, stilling, omgivelser og hvilket forhold man har, så sæt fantasien ind her, og lad den guide jer sammen. Brug f.eks. naturen sammen, nu hvor sommeren er over os og corona ikke spøger så voldsomt mere. Og vigtigst af ALT – NYD!

Pas på dig selv!

En sidste men ikke mindst meget vigtig information jeg komme med her er, at hvis du ikke har en fast partner eller kæreste, som du har oralsex med, så husk at bruge kondom. Seksuelt overførte sygdomme smitter også oralt.


Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »