Ud med vanesex og ind med hjertet i dit sexliv

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Hvorfor vi havner i vanesex

”Det bliver helt mekanisk, og det føles næsten som om hun kunne have sex med hvem som helst!”

Nogle gange er det fedt at være i kontakt med sin seksuelle urdrift og instinkt, sin liderlighed og bare give den gas sammen. Andre gange kan den ene eller begge måske savne, at have hjertet mere med i sexakten, så det bliver til elskov og kærligheden kan mærkes mellem jer.

Der findes forskellige ting man kan gøre, når man oplever, at ens sexliv er gået hen og blevet meget mekanisk og uden hjerteconnection. Det kan måske føles som om i bare onanerer hinanden, eller at i den ene bruger den anden som onanihylster. Hvis du mærker i er ved at være der i jeres seksuelle kontakt, så læs med videre, så kommer jeg med nogle fif til dig nu.

Sæt tempoet ned:

Mit første fif til at ændre på mekanisk sex er, at tage tempoet ud af samlejet. Simpelthen sætte farten enormt meget ned. Det at i aftaler sammen, at den sex i skal have sammen i aften, den skal være eksperimenterende i forhold til langsomhed, det vil gøre en kæmp forskel, lover jeg dig. Overdriv gerne langsomheden til at starte med og gør det meget meget langsommere end i plejer. Et ekstrafif, som i kan bruge, når temaet for jeres samleje er langsomhed, det er ”fokus på skedeåbningen”.

Fokus på vulvas åbning:

Hvis manden starter med at bevæge sin penis kun lige i kvindens køn, meget forsigtigt frem og tilbage, så penis kun kommer 1-2 cm ind i skeden, for så at bevæge sig meget langsomt frem og tilbage kun der.
Der sidder nemlig et meget følsomt punkt i kvindens vulva lige omkring skedeindgangen. Dette punkt kan faktisk aktiveres, ved meget langsom penetration kun i skedeåbningen, således at kvinden kan få en udmundingsorgasme kun fra stimulation af dette område. Man kan fortsætte resten af samlejet sådan, men man kan også bruge det som opvarmning i 5-6 minutter og så kan manden så prøve at føre sin penis dybere ind en gang imellem, for at vende tilbage til bevægelserne omkring åbningen igen. Meget pirrende og super intimt og nærværende for begge parter, fordi der er tid til øjenkontakt og connection imellem jer.

Stop op og kys:

Et andet fif i kan supplere med, er at i kan prøve at stoppe op, køn til køn. Her er bevægelser helt forbudt og i flytter nu fokus til jeres kys. Igen er fokus på langsomheden i jeres kys. Langsomheden gør, at i bliver mere nærværende og igen kommer fokus væk fra penetrationen og over på en anden sensuel og nærværende aktivitet, som connecter jer. Her vil i mærke, at i faktisk elsker det menneske, som i har sex med og jeres hjerter forbindes.

Visualisering:

Hvis du er god til at danne dig visuelle billeder, så prøv at brug et øjeblik på at visualisere for dig, at dine øjne har dybe rødder ind i dit hjerte og at du nu kigger på din partner derfra. Jeg lover dig, at du vil føle en dyb og inderlig connection med din partner, hvis i vælger at prøve dette sammen. Herfra kan i så vælge at fortsætte med at have sex, men husk fortsat at eksperimentere med at skifte mellem den ultra langsomme penetration og de hurtige stød ind imellem.

Den seksuelle energi kan forsvinde:

Ved denne type samleje, kan det godt ske, at den seksuelle lyst daler undervejs i samlejet, da fokus rettes mod kærligheden mellem jer. Hvis dette sker, så må i endelig ikke se det som en fiasko! Det er blot fordi den seksuelle energi fra jeres kønsdele er steget op i jeres hjerter. Kig i stedet på hinanden, kys, kærtegn, kram og nys og sig tak til hinanden for den dejlige connected sex i havde med hinanden. Det gælder uanset, hvor længe det varede.

Vanesex:

Vi er vanemennesker, og det betyder ofte, at vi tænker om vores sex/samleje, at hvis ikke det varede så og så lang tid, og at det kun er en succes hvis én eller begge to har nået at få en orgasme. Den ultimative fiasko er et afbrudt samleje…. Denne myte må vi lige få aflivet en gang for alle. Målorienteret sex, kun med fokus på orgasmen som målet, er nemlig ofte netop det, som kan være med til at gøre vores samleje mekanisk og kun i den maskuline energi og uden nærvær og nerve. så ind med den slappe sjover, den er ikke farlig, den giver dig plads til at finde fantasien frem og udforske andre områder af jeres intime zoner og -liv sammen.

Fokus fremadrettet:

Så fokus væk fra orgasmen som målet og mere fokus på processen og det at bygge den intime energi og jeres fælles connection op mellem jer. Det er det i skal arbejde på at få mere af, hvis jeres sexliv er blevet for mekanisk og uden kærlighed imellem jer. Sæt i gang….

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Tobias Christiansen

  Hej Mette
  Det er jo at ramme hovedet på sømmet…
  Men når man har en syg kone og der slet ikke er mere tilbage…
  Men man selv føler man har så meget mere at give af, selvom det nu er lidt “rustent”…
  Hvordan får man så gjort det – med “god samvittighed”??

  Tak🥰

 2. David

  Det bliver så nemt rutine, men bare det at sætte tempoet ned og gå på opdagelse i partneren er vildt vanebrydende. Og så er der bare ikke noget bedre end at udforske partnerens krop og sjæl!

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »