Hjemmelavet falafler

Hjemmelavet falafler med hjemmelavet pitabrød.

Jeg vil prøve og indføre nogle kødfrie dage herhjemme, det er ikke nemt – indrømmet! Jeg er en mega kød gris. Jeg ELSKER kød.
Jeg fik idéen til at prøve hjemmelavet falafler, noget jeg ikke har prøvet før, jeg tænkte flere gange undervejs hvad jeg fanden havde rodet mig ud i. Men godt blev det, og jeg manglede overhovedet ikke kød.
Jeg vil som sagt gerne indføre kødfri dag/dage. Så I må meget gerne lige smide en kommentar på jeres idéer til kødfrie retter.
Pitabrødene er som skrevet også hjemmebagte. Men gider man ikke bevæge sig ud i det, kan de sagtens købes, Jeg magtede ikke lavede hjemmelavet humus, så den købte jeg altså.

Falafler:
400 gram tørret kikærter stillet i blød natten over.
4 s/m æg
3 fed hvidløg
2 løg
3 tsk stødt koriander
3 tsk spidskommen
3 spsk rasp
1,5 bundt persille
0,5 bundt koriander
1-2 tsk chilipulver
saften af en halv citron

1 liter olie stegning,

Dej til pitabrød

4 dl lunken vand
½ pk gær (25gram)
1 tsk sukker
1 spsk olie
600 hvedemel

Fafaler:
Hæld vandet fra kikærterne og skyl det kort tid under vand i en si. Hæld kikærterne over en i skål sammen med alle de øvrige ingredienser. Har du en foodprocessor kan du bruge den, ellers er en stavblender et helt fin. (Jeg brugte en stavblender) Hvis dejen er for våd og du ikke kan lave kugler i hånden med teske, så tilsæt lidt mere rasp.

Varm en gryde med olie op. Olien er varm nok når du kan putte et træ spyd i og det bobler omkring spyddet. Læg 4-5 falafler ned af gangen, de er færdige når de gyldne. Jeg syntes det bedste resultat bliver når den står på middelvarme. Ved for høj varme vil de blive mørke.

Pitadej: (Bliver bedst på røremaskine)
Hæld vand og gær op i røreskålen, og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt, olie og halvdelen af melet og ælt et par minutter. Tilsæt resten af melet, og lad maskine køre i 10-15 min. Stil dejen til hævning i 30-45 min med et viskestykke over sig.
Del dejen i 6 lige store stykker, og rul dem flade med kagerullen, hvis dejen klister for meget til bordpladen, så drys en lille smule mel. Gentag med alle stykkerne. Lad dejen hæve yderligere 30 min på bordet med et viskestykke over sig.
Tænd herefter oven på 250grader varmluft med en beklædt bageplade med bagepapir, Bagepladen skal være i ovnen i mens den varmer op. Når de 30min er gået tager du bagepladen ud, lægger dine brød på og skynder dig sætte pladen i ovnen igen.
Bag 7-10min på 250 grader varmluft.

 

 

Mange kærlig hilsner

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar