Hjemmelavet flødeboller

Flødeboller, normalt er jeg ikke til flødeboller. Men når de er hjemmelavet så kan de godt komme ned. Jeg udskifter marcipanen bunden med en kiksebund. På den måde synes jeg ikke det bliver så sødt. Det er selvfølgelig en smagssag – men det er sådan jeg foretrækker det, også er du garanteret noget sprødt knasende 

Læs også denne sommer opskriftBagt pære i hjemmelavet koldskål

Flødebollerne havde jeg med til Kvinderudenfilters sommer-hygge, de faldt i den grad i god jord. 
For det ikke skal være løgn, så er planen at Rikke, kvinderudenfilters stifter og undertegnet går live en dag og laver flødeboller med jer. 

Opskrift

Flødeboller

Antal: 16 stks

Det her skal du bruge

Bund:
16 mariekiks 
100gram smeltet overtræks chokolade 
Skum: 
130gram sukker
40gram vand
70gram glukosesirup
75 gram pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker 
Overtræk:
250 gram mørkchokolade overtræk 
70 gram kakaosmør^
Lidt kokos ( kan undlades) 

 

Sådan her gør du

Bund: Læg mariekiks på bordet lidt adskilt fra hinanden. Tag chokoladen og smelt den i mikroovnen. Chokoladen skal tempereres til 32-33 grader. Tag derefter en pensel og pensel chokolade på kiksene. Lad chokoladen størkne. 
Skum: Sukker, vand og glukosesirup koges op til 118grader. Imens det koger piskes æggehviderne let op sammen med en spsk sukker på en røremaskine. Når din sukkermasse når 118 grader tilsættes den i tynd stråle ned i æggehviderne i mens den kører på den højeste hastighed. Pisk i 10-15min. skummet skal være fast. Put det i en sprøjtepose med en tyl. Sprøjt skummet på bundene. 
Overtræk: Kom chokolade og kakaosmør op i skål – smelt det i mikro ovnen, start med 30 sek og derefter 10 sek af gangen. chokoladen skal tempereres til 32-33grader. Hæld det derefter over i et glas. Tag en flødebolle og dyp den den ned i chokoladen, lad det overskydende chokolade løbe af, vend flødebollen og stil den til tørring, drys kokos over. (Er der meget varmt, kan du hurtigt smide dem på køl) 

Sensefordeling for 1 flødebolle.
Tælles for 1/2 spisekasse 

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar