Velgørenhed = Adrenalin boost

Det er en vildt underlig følelse, at opnå et adrenalin boost når jeg hjælper mennesker i nød. Men ikke desto mindre, er det hvad der sker når jeg er I Gambia, med en lille privat forening, som bygger skoler til den fattigste befolkning. 

Sandheden er faktisk, at jeg ikke har mit engagement i Gambia eller alle disse mennesker fordi jeg har ondt af dem, eller føler mig bedre på nogen måde! Nej, jeg finder inspiration i dem, og de hjælper mig til at fortsætte med at gøre en forskel for andre mennesker, fordi jeg ved hvor stor betydning det gør i deres hverdag, og fordi jeg ved, hvor meget de sætter pris på det. Dermed også sagt, at de beriger mig.

Visualiser, at du kan se lyset i andres øjne, og mærke den taknemmelighed helt ind i dit følelsesregister. Varmen, glæden og troen på det bedre for fremtiden. Den følelse er ligeså ubeskrivelig, som at forsøge at beskrive en mors kærlighed til hendes lille barn.

Minimum én gang årligt, rejser min familie og andre frivillige sponsorer til Gambia for at bidrage til uddannelse og sundhed. Foreningen hedder Kembujeh School Friends, hvis passion er at hjælpe den fattigste del af Gambias befolkning til en bedre fremtid, ved at bidrage med uddannelse fra børnehaveklassen til 12 klasse.

For mit vedkommende går afrejsen fra Kastrup Lufthavn med en mellemlanding i enten Barcelona eller Bruxelles, hvorefter rejsen går videre til Banjul, hovedstaden i Gambia. Transporten er altid arrangeret igennem foreningen, så det er så nemt og trygt.

To-do listen er lang når vi ankommer, såsom at besøge skolerne, vores sponsorbørn og deres familier. Måske en tur forbi et gedemarked og købe en ged til familien, tømme containere med nødhjælpskasser eller at hjælpe med at betale skolepenge for børnene. Med de mange indtryk, og en hverdag som er langt fra den hverdag som mange af os har i Danmark, er lidt afslapning for at reflektere over alle de mange indtryk som du konstant gør dig vigtig. Ferien er selvbetalt, og derfor er det så imponerende at se så mange frivillige samlet på ét sted. Det er ikke kun fordi at jeg har set og mærket på egen krop hvor stor en forskel jeg faktisk gør, nej, det er alle helheds indtrykkene i foreningen som gør at vi bliver ved med at være engageret.

Fællesskabet og SÅ mange gode inspirerende mennesker samlet på et sted – I Gambia. Tænk sig at 550,- kr. OM ÅRET kan bidrage med et helt års skolegang. Et måltid mad om dagen, bøger, undervisning, sko, skoleuniformer, gratis adgang til hospitals behandling, blyanter og skoletaske. Det er HELT vildt hvad så få penge kan gøre, og jeg kan ovenikøbet trække dem fra i skat.

En af de helt store oplevelser er når vi besøger skolen. Turen til skolen tager ca. 45 minutter i en gammel åben jeep som er en oplevelse i sig selv, og du møder synet af propfyldte gamle rustne biler, forfaldne bygninger og børn som leger og vinker når du kører forbi dem, men også folk som går langs vejen eller sidder og sælger ved nogle små gadeboder. Gambianerne er nogle af de mest glade og venlige mennesker som generelt efter mine oplevelser formår at sætte pris på livet og være livsglade, selvom at mange ikke har en fremtid andet end at sikre egen overlevelse.

Netop denne livsopfattelse og denne livsglæde har påvirket, samt givet mig personlig inspiration til min egen hverdag, fordi at det er inspirerende at se andre mennesker bibeholde deres livsglæde selvom at de har hårde forudsætninger sammenlignet med os fra det danske samfund.

Hvis du ønsker at komme væk fra en travl hverdag og samtidig gøre en forskel, kan jeg varmt anbefale at rejse til Gambia med foreningen.

Thilde Rex

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

avatar_kvinde

Indlægget er indsendt af

Thilde Rex

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar