Kærnemælks panna cotta.

En frisk og lækker panna cotta uden fløde. 

Selvom der er husblas i denne dessert, skal du ikke blive skræmt, hvis du bare følger opskriften, lover jeg dig du kommer sikkert igennem og kan servere en lækker dessert til dine gæster. 

Læs også : Mynte fromage.

 

Opskrift

Kærnemælks panna cotta

Antal: 2 stks

Det her skal du bruge

5 blade husblas.
4 dl kærnemælk
4 tsk. sukringold
Korn fra en hel vaniljestang.
Saften fra en halv citron
1 bakke hindbær
3 spsk. vand.
1 tsk. rørsukker
50gram mandler
1 spsk. sukringold

Sådan her gør du

Panna cotta:
3 blade husblas.
4 dl kærnemælk.
4 tsk. sukringold
Korn fra en hel vaniljestang.
Saften fra en halv citron

Start med at ligge din husblas i blød i koldt vand 10-15min.

Skrab kornene ud fra din vaniljestang og mas det sammen med sukrin

Tag derefter en skål og rør kærnemælk, vaniljesukkeret og citron sammen. Smag på den, du kan altid søde den mere, og tilsætte mere citron i, hvis du ønsker mere syre.

Hæld vandet fra din husblas. Smelt din husblas over vandbad, eller i mikroovnen. Når husblassen er flydende, hælder du det ned i i ca 1,5 dl kærnemælk, rør godt – og tilsæt så resten af kærnemælken.
Hæld derefter kærnemælken på glas. Stil på køl i 3timer.

Hindbær topping: (lav den først efter 3 timer
2 blade husblas.
1 bakke hindbær.
2 spsk. vand.
1 tsk. rørsukker i en gryde, og rører den til det er en fyldende masse.

Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand 10-15min.

Tag en gryde og put hindbær, sukker og vand i, og lad det blive en flydende masse. Vrid husblassen, og put de ned i massen. Rør det godt rundt, så du får smeltet husblassen godt-Lad det køle af til det er finger varmt og hæld det oven på din panna cotta. Stil på køl 2 timer.


Mandelkrokant:
50gram mandler
1 spsk. sukringold
1 spsk. vand

Hak mandler groft. Tænd en pande på middelvarme og put sukrin, vand og mandler på. Rør det jævnligt rundt i ca. 10 min og lad det køle på bagepapir.

Put mandlerne på toppen og server.:) 

Sensefordeling for 1  
Hf1-2: intet 
Hf3: intet 
Hf4: knap 1/2

Fedt : 2 spsk 
Mælk: 2 dl
Smagsgivere/gratis: sukrin, vanilje, rørsukker,citron, husblas

Følger du sense principperne, og kunne du tænke dig deltage i et online forløb med undervisning, madplan, motivation mm så læs mere her: Sense Me VIP

Carina

Følg mig gerne på Instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar