En frisk og lækker panna cotta uden fløde.
Selvom der er husblas i denne dessert, skal du ikke blive skræmt, hvis du bare følger opskriften, lover jeg dig du kommer sikkert igennem og kan servere en lækker dessert til dine gæster.
Opskrift
Kærnemælks panna cotta
Antal: 2 stks
Det her skal du bruge
5 blade husblas.
4 dl kærnemælk
4 tsk. sukringold
Korn fra en hel vaniljestang.
Saften fra en halv citron
1 bakke hindbær
3 spsk. vand.
1 tsk. rørsukker
50gram mandler
1 spsk. sukringold
Sådan her gør du
Panna cotta:
3 blade husblas.
4 dl kærnemælk.
4 tsk. sukringold
Korn fra en hel vaniljestang.
Saften fra en halv citron
Start med at ligge din husblas i blød i koldt vand 10-15min.
Skrab kornene ud fra din vaniljestang og mas det sammen med sukrin
Tag derefter en skål og rør kærnemælk, vaniljesukkeret og citron sammen. Smag på den, du kan altid søde den mere, og tilsætte mere citron i, hvis du ønsker mere syre.
Hæld vandet fra din husblas. Smelt din husblas over vandbad, eller i mikroovnen. Når husblassen er flydende, hælder du det ned i i ca 1,5 dl kærnemælk, rør godt – og tilsæt så resten af kærnemælken.
Hæld derefter kærnemælken på glas. Stil på køl i 3timer.
Hindbær topping: (lav den først efter 3 timer
2 blade husblas.
1 bakke hindbær.
2 spsk. vand.
1 tsk. rørsukker i en gryde, og rører den til det er en fyldende masse.
Læg husblassen i blød i rigelig koldt vand 10-15min.
Tag en gryde og put hindbær, sukker og vand i, og lad det blive en flydende masse. Vrid husblassen, og put de ned i massen. Rør det godt rundt, så du får smeltet husblassen godt-Lad det køle af til det er finger varmt og hæld det oven på din panna cotta. Stil på køl 2 timer.
Mandelkrokant:
50gram mandler
1 spsk. sukringold
1 spsk. vand
Hak mandler groft. Tænd en pande på middelvarme og put sukrin, vand og mandler på. Rør det jævnligt rundt i ca. 10 min og lad det køle på bagepapir.
Put mandlerne på toppen og server.:)
Sensefordeling for 1
Hf1-2: intet
Hf3: intet
Hf4: knap 1/2
Fedt : 2 spsk
Mælk: 2 dl
Smagsgivere/gratis: sukrin, vanilje, rørsukker,citron, husblas
Følger du sense principperne, og kunne du tænke dig deltage i et online forløb med undervisning, madplan, motivation mm så læs mere her: Sense Me VIP
Carina
Like & Share
Du kan kommentere længere nede.
Indlægget er skrevet af
Du kan følge mig her:
Seneste indlæg
Kikærte romkugler med salt karamel.
Jeg har taget min originale opskrift på kikærte romkugler, og givet den en opgradering, det er der kommet
Vi elsker jer.
Dette indlæg indeholder reklame for Story No. 9. Jeg elsker dig – det er 3 ord der kan
Cremet blomkålssuppe
Jeg ELSKER suppe. Det er nemt, hurtigt og billigt. Hvilke af de 3 ting kan man ikke lide
Rabarbersnitter
Sommeren er over os og det bugner med rabarber i haverne og i supermarkederne. Jeg går ind for