Kindness is free – sprinkle that shit everywhere!

Jeg er begyndt, at øve mig i at tale mine medsøstre op. Dem jeg har nær, har jeg sjældent noget problem med at tale op, da jeg jo kender dem og ved, at de er grundskønne kvinder. Men de kvinder jeg ikke forstår, har jeg altid været slem til at sætte i bås.

Jeg skulle selv opleve, at blive sat i bås, før jeg kunne begynde at frigøre mig af det tankemønster.

Mødre-båsen. Vores bås er lavet af regnbuer og lyserøde skyer, men inde i båsen, sker der ting af den værste slags. Grødindsmurte mødre wrestler i citater fra mommy-blogs, sundhedsplejesker og leksika, hver især fast besluttet på at gøre det rigtigt. Og de gør det rigtigt. Alle sammen! For der er jo som udgangspunkt ingen, der er bedre til deres børn, end deres egen mor (og far, men han er ikke med her. Han er ude og slår græs).

Der er bare ingen, der kan forstå, at andre kan gøre motherhooding anderledes, når nu de har fundet mådEN at gøre det på. Så nogen mødre taler ned, når de i virkeligheden skulle tale om, hvor mega seje de hver især er.

Og så er der de, som har knækket koden. Jeg har en svigerinde, som er en personificeret stjerne (Det er alle mine svigerinder, men hende her passer ind i konteksten). Hun taler aldrig grimt. Ikke om nogen, sjældent om noget. Og hun stråler og alle omkring hende stråler med.
Forleden skrev hun til mig, at de (vores familie) hele tiden roser mine børn, så hun ville bare sige, at de nok glemte at rose mig. “Du er fantastisk og en fantastisk mor,” skrev hun på en af de dage, hvor jeg sad med snot på trøjen og manglede et bad. Et helt og aldeles umotiveret kompliment.
Jeg strålede resten af dagen – igennem snottrøjen og det fedtede hår.

Alt det kræver er en positiv kommentar eller en kompliment. Men det er jo let at grave i en andens blomsterbed – grave alt deres skidt frem, så vi ikke ser ukrudtet i vores egen forhave.

Jeg græder indeni, når vi skal diktere hinandens måde at klæde sig på, at bo på, at være på. Sådan burde det ikke være.

Hvis du ikke har lyst til at bære makeup – You go, girl! Hvis du har lyst til at bære vildt meget makeup – You go, girl! Hvis du er en fyr der bærer makeup – You go, guy!

Hvorfor er det, at vi skal rode rundt i hinandens blomsterbede? Er det velment eller er det bare fordi, vi ikke har nok at give os til?
Jeg er ikke en helgen, men jeg øver mig. En dag ad gangen, en positiv konstatering ad gangen.

Kindness is free – Sprinkle that shit everywhere.

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

avatar_kvinde

Indlægget er indsendt af

Tenna Silkjær

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Er vild med din “Kindness is free – Sprinkle that shit everywhere”:-). Jeg håber, det betyder, jeg godt må sprinkle den med over i mit univers, der i forvejen handler om at være glad, have det godt og sprede god karma. Den er altså sjov! Og dejligt indlæg. Skøn svigerinde du har der:-)! Kh Hanne

Skriv et svar