Hvad er egentlig definitionen af ”en feminin kvinde”!?

Picture of Bettina Biel

Bettina Biel

Helt ærligt!

Bliver sgu sendt lidt til tælling, når jeg fra mænd møder de her linjer fx i dating universet:  ”leder efter en feminin kvinde”…!? …eller ”jeg tænder på den feminine kvinde”…!?

Tænker der er lige så mange definitioner af en feminin kvinde, som der er mænd…!?

Er det kun det ydre…, altså kjolen, stiletterne, den perfekte krop, make uppen som skjuler alle rynkerne og brysterne der er hejst op på første salen af en fancy push up bh…?!

…eller er det også det indre…, altså der hvor hun har noget mellem ørene…, noget på hjertet…, har meninger og holdninger som hun tør udtrykke og stå ved…, kan udtrykke sig verbalt, måske endda med bandeord serveret med et glimt i øjet…, og faktisk kan begå sig blandt mænd og kvinder uanset deres titler og IQ størrelse, med et smil på læberne og en nærværende empatisk approach!?  

Jeg synes faktisk selv jeg er feminin! Og heldigvis på min helt egen måde, som jo det er der gør mig til mig!

Synes jeg har den ydre femininitet, selv om jeg ikke går i nederdel eller kjole hver dag, med hår sat op i perfekte folder, og daglig fuld make up til at slører det jeg faktisk synes er feminint for min aldersgruppe…, de charmerende alderssvarende (tror jeg nok…) rynker…😊

Min ydre femininitet består af et smil og et glimt i øjet!

…og sko og støvler med hæle…, smykker som øreringe og halskæder…, mascara og lækre ansigts pleje produkter…,  mine rettede og farvede øjenbryn og når jeg fx har jeans med bælte på, som på en afslappet måde er sat sammen med en t-shirt, jakke eller cardigan…

Andre gange er det den mere ”stilet” feminine måde, hvor fx en sort buks får følgeskab af skjorte eller bluse der står sig bedst uden jakken eller cardigan…, og så er der også jakkesættene…, alting altid kombineret med push up bh’en og som minimum et par skønne øreringe!

…og ikke mindst når jeg får ordnet mine hænder og fødder, mani/pedicure og neglelak, får ansigtsbehandlinger, nyder kurbad/spaophold og (forsøger 😊) at holder mig og min krop i nogenlunde form i det lokale træningscenter!

Men endnu vigtigere, er min indre femininitet, for det er noget jeg ikke kan købe mig til!

Min indre femininitet består blandt andet af empati, nærvær, omsorg, betænksomhed, sårbarhed, intellekt, meninger og holdninger som jeg tør udtrykke og stå ved!

Jeg synes det er mega feminint at turde tage ansvar, at være en selvstændig kvinde og have noget mellem ørene og på hjertet! At turde være MIG og vise mine følelser og sårbarhed, at være KVINDE med stort K!

Alt dette samtidig med, at kunne være afslappet og hvile i sig selv, og lade manden være mand med stort M!!!…, men det bliver et andet indlæg her på bloggen, glæd dig! 😊

Og når alt det her er skrevet, så kan vi kvinder jo ikke rende rundt i en eller anden ”happy go lucky” feminin rus 24/7! Vi har også brug for at ligne et los i røven i ny og næ, bøvse og prutte hvis luften presser på, kort sagt; at være en helt almindelig kvinde!

Kære mænd! (der må være nogen der tør læse det her indlæg og give deres mening til kende 😊)

Lad mig høre din mening! …fortæl mig og vores læsere, hvordan kvinder med dine øjne er feminine! Fortæl også gerne hvad der er total turn off, som i minus feminint!  

Kom med dine guldkorn 😊

Og kære kvinder!

Del dine guldkorn om, hvad der får dig til at føle dig feminin! Inspirer mig og vores læsere 😊

Min påstand er…; A smile is the prettiest thing you can wear!

Længe leve livet…!

Kærlig hilsen
Bettina

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Bettina Biel

Andre indlæg i denne kategori

Kys & klask

Bettina

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 7 kommentarer

 1. //H

  Indrømmer at en kvinde i stramme bukser og stiletter er for mig er femenint….. Men vigtigst er hun tør/kan klæde sig på efter lejligheden. Om det er joggingbukser og slidt T-shirt i sommerhuset eller pæn kjole til en 90 års fødselsdag og samtidige føler sig kvindelig! Med samfundsudviklingen er der i dag blevet så meget ligestilling at jeg næsten kaster op… For mig vises femininitet også ved at vi får plads til at være mand! Om det er i sengen, hobbyværkstedet, eller når noget praktisk skal laves. Det kræver så til gengæld at vi tør og vil. Omvendt er det for mig total turn off med en nikkedukke der kun pleaser, lad os få modspil så vi er nød til at “mande os op”

  1. Bettina Biel

   Kære //H
   Tusind tak for din kemmentar og mening!
   Jeg er SÅ enig med dig! Man kan være feminin på mange måder – og en øjenåbner for mig i din kommentar er = “For mig vises femininitet også ved at vi får plads til at være mand!” – Tak for en øjenåbner, for det er lige gået op for mig, hvor dårlig jeg rent faktisk er til dét!!!
   Det skal jeg jeg bliver SÅ MEGET bedre til! Jeg skal virkelig tage mig selv i “jeg kan godt selv” ligestillings cirkuset! – og lade manden komme til, og være mand med stort M.
   Og man kan sagtens lade manden være mand uden som kvinde at være nikkedukke eller en pleaser – det er en hårfin balance, og i virkeligheden jo “bare” et spørgsmål om, at turde være dem vi er, og lade modparten være den han/hun er 🙂
   Tusind tak //H, jeg glæder mig til at høre fra dig igen!
   Kærlig hilsen
   Bettina

 2. John

  Du har helt sikkert ret i, at det er et meget komplekst spørgsmål du stiller og der er givetvis lige så mange holdninger som der er mænd. Nu får du mit bud. Jeg håber du kan bruge det. 🙂
  For mig er femininitet og maskulinitet ikke knyttet til kønnet – ikke kun i hvert fald. Alle mennesker har begge sider i sig i større eller mindre grad. Kvinder har en maskulin side og mænd har en feminin side, og det kommer til udtryk på forskellig måde afhængig af situationen. Der er tale om en balance, der kan svinge frem og tilbage. Vi kan have et offensivt og et defensivt udtryk for vores femininitet og maskulinitet. Et offensivt udtryk for maskulinitet vil opleves som aggression og vrede. Et defensivt udtryk for maskulinitet vil blive opfattet som utydeligt og afdæmpet. Et offensivt udtryk for femininitet vil kunne blive oplevet som hysteri og oprevethed, hvor et defensivt udtryk for femininitet vil kunne ses som submissivt eller omsorgsfuldt. Balancen mellem femininintet og maskulinitet i kombination med en balance mellem at udtrykke sig defensivt og offensivt afhængig af situationen er idealet for mig.
  Det kan være særdeles feminint at se en kvinde bunde en dåsebajer og slå en stor bøvs, hvis hun bagefter slår en stor latter op og hun har velplejede røde negle og en kort kjole på. Det er ikke feminint at se kvinder, der er gået amok i fitness centret og har en større biceps end en jævnaldrende yngre mand.
  For mig er indbegrebet af en feminin kvinde, klicheen med kvinden i den korte kjole på cyklen med en buket blomster i cykelkurven. Det er misforstået når kvinder automatisk tror, at de skal være på konstant kur for at ligge lidt under deres idealvægt. Jeg, og mange mænd jeg kender, foretrækker en kvinde med former. Det er feminint. Overdreven brug af make-up gør ikke en kvinde mere feminin.
  Derudover kommer femininitet indefra. Det er måden hun tolker situationer og ser verden på. Det er måden hun bærer sig selv og sin identitet på – om hun vælger at folde sin seksualitet og sensualitet ud, eller om hun gemmer den væk og holder den nede. Det er om hun tør være sårbar og vise sine følelser.
  Det er sindssygt feminint når en kvinde tør vise, hvad hun vil have og går efter det.
  Tak for et godt spørgsmål 🙂

  1. Bettina Biel

   Kære John,
   WAU… sikken en kommentar! Tusind tak for din ærlighed og din fantastiske “lige på” måde at skrive på – jeg er vild med det!!!
   Og hvor er det fedt at høre, at der stadig findes mænd der kan tåle, at se en kvinde med et smil og en stor latter bunde en dåseøl og slå en giga bøvs…, uden at dømme hende uden for de feminines rækkevidde!!! …kunne i øvrigt sagtens være mig selv på en god dag, rette sted og i det rigtige selskab 🙂
   AMEN!!!! til at former og indre femininitet er vigtigt og giver feminine point hos nogle mænd – Tak for dén kommentar 🙂
   Og ja tak – alt er en balance, og måske handler det også lidt om, at skrue ned forforventningerne, og se hvad “pakken” byder på, inden man ud fra det ydre sparker “hende” til hjørne fordi hun ikke ved første øjekast passer ind i “Mandens takt og tone om kvindes femininitet”! 🙂

   Tusind tak John, jeg glæder mig til at høre fra dig igen!
   Kærlig hilsen
   Bettina

 3. Nu sidder jeg virkelig og overvejer, om jeg bliver betragtet som feminin – hvilket jeg da er, men jeg kan i sandhed også mange maskuline ting:-).
  Jeg ville gerne være bedre til at gå i kjole f.eks. – because I can;-).
  Jeg har en veninde som er utrolig feminini både i bevægelser og stil. Altid kjoler der fremhæver hendes former. Altid høje sko, men på den lidt retro-agtige måde. Hun tiltrækker i den grad mænds opmærksomhed, og jeg griner altid, når hun har mødt en på gaden, i metroen, i Irma, der har inviteret på kaffe…
  Jeg er sikker på et feminint førstehåndsindtryk kan noget…:-).
  Det var så bare en kommentar til det ydre. Der ud over kan de fleste af nutidens kvinder nok det meste af det mænd også kan…

  1. Bettina Biel

   Kære Hanne,
   Tusind tak for din kommentar!
   Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at du på dit ydre, bliver betragtet som feminin, for du har et meget smukt ydre! 🙂 – kjole eller ikke kjole tænker jeg…!
   Det ydre er førstehåndsindtrykket og det er da klart det man år efter i første omgang, det er det vi bliver tiltrukket af til at starte med, det gør jeg da også selv.
   Det bliver et “JA TAK” herfra, til en mand som har gjort noget ud af sin ydre maskulinitet 🙂
   …og det er da mega fedt at sole sig i, at en mand synes man ser pisse godt ud!
   …og så kommer jeg til at tænke…
   Er det i virkeligheden “falsk varebetegnelse” at blive scoret på stilletterne, make uppen og den nedringede kjole hvor brysterne sidder som de skal godt støttet af den perfekte push up bh, og når man så en dag vågner op sammen, så rammer virkelghedens verden for manden når han ser, at brysterne sidder en tand længere nede uden tøj på, make uppen er flygtet ned i hovedpuden og man har ligget og pruttet i søvne…?
   Tusind tak Hanne, jeg glæder mig til at høre fra dig igen!
   Kærlig hilsen
   Bettina

 4. Marianne Bo

  At være attraktiv handler da heldigvis om meget mere end udseendet . Et velplejet ydre og flot tøj har en signalværdi : Det siger jo : Jeg synes selv jeg er noget værd . Absolut attraktivt signal at sende ud . At holde sig i form; at blive klippet ; at få lagt en klædelig makeup ( ikke en maske) gå i bad osv . Men mon ikke begavede mænd også værdsætter : En glad udstråling ; et smil ; der når op til øjnene , nysgerrighed , at interessere sig for mange emner – selvfølgelig . Kvinder der går alt for højt op i deres udseende som får BOTOX / pladtickirurgi i stor stil bliver ofte til ofre for latterliggørelse . Behøver ikke nævne navne . En kvinde med en sund selvrespekt og et rigt liv ; tror jeg ikke på skal til kirurg og have “ ordnet “ sig . Nødvendige indgreb der ødelægger livskvalitet har jeg dog stor respekt for . Men jeg tror på at de virkelig interessante mænd drømmer om mere og andet end en barbiedukke.

Skriv et svar

Picture of Bettina Biel

Bettina Biel

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg