Min guide til sexlegetøj

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Guide for nye ud i sexlegetøj

Hvis du står og overvejer at investere i noget nyt sexlegetøj, eller måske dit første stykke sexlegetøj, så er der vitterligt et utal at vælge imellem, og hvor man skal starte, kan måske være svært at finde hoved og hale i.

Jeg advarer dig lige med det samme. Det er en kæmpe jungle du bevæger dig ud i. Det kan virke helt uoverskueligt – og det er let at fare vild – specielt som nybegynder.

Jeg har selv prøvet at smide penge ud af vinduet for produkter, som slet ikke levede op til mine forventninger, eller sågar slet ikke virkede, da jeg fik dem med hjem.

Min anbefaling lyder sådan her: Hvis du overvejer at investere i et stykke sexlegetøj, så brug noget tid ved din computer/mobil, inden du bevæger dig ned i en fysisk butik. Det kan være med til at give dig en bedre idé om, hvad du søger efter, inden du bevæger dig ind i en fysisk butik. Der findes mange gode online sexshops, som vil gøre hvad de kan, for at få dig til at købe deres produkter. Men som nybegynder i sexlegetøj er mit råd. STOP – køb ikke noget online de første mange gange. Tag ned i en butik, få råd og vejledning af en dygtig erfaren ekspedient, det er det du har brug for, for at få den bedste start på og førstegangsoplevelse med dit nye sexlegetøj. Et lille tip, når du står i butikker og du fx skal afprøve styrken på f.eks. en vibrator. Brug din næsetip eller dit øjenlåg, som indikator for, om du synes det føles rart eller for voldsomt for dig. Der er huden tynd og ekstra sensitiv siges det.

Jeg har derfor valgt, at lave denne lille ultimative guide til køb af sexlegetøj. Her ender du ikke, som i andre guides, med at det hele er op til din personlige præference. Fordi hvorfra ved du, hvad du foretrækker, når du aldrig har haft et stykke voksen-legetøj i hånden eller prøvet det i action?

Det min guide gør er følgende:
-Den tager dig kærligt i hånden, og giver dig den viden, som du har brug for, for at træffe et kvalificeret valg.
-Den kommer med tips til at udforske din personlige præference, inden dit første køb.
-Den begrænser mængden af produkter, du skal “undersøge” og din prøven-sig-frem periode vil blive meget lettere og mindre kostbart for dig.
-Den skaber stor sandsynlighed for, at du får mere mod og lyst til at prøve mere nyt sexlegetøj fremadrettet.

Min kvik guide

For at du lettere kan spore dig ind på, hvilke sexlegetøj, der vil falde i din smag, har jeg lavet 5 nemme trin til dig.

1) Kvalitet
2) Pris
3) Materiale
4) Personlig præference
5) Sexlegetøj

1) Kvalitet
Når du skal ud i junglen af selegetøj, så kan det ikke siges tydeligt og højt nok. Kvalitet er bare bedst, ligesom med så mange andre produkter du køber. Du undgår dårligt håndværk, fortydelser og kort levetid udover giftige Phthalater eller andre giftlige stoffer. Du kan være så uheldig at et produkt forårsager kemiske forbrændinger de mest intime steder, hvilket jeg bestemt tænker, langt de fleste gerne vil undgå. Så tjek altid på pakken, om der står, at produktet er fri for phthalater og skadelige stoffer.
Hvordan finder du så ud af, om et produkt har en god kvalitet?
Design og materiale skal være i orden. Du skal synes det føles behageligt og være hudvenligt (derfor gå i en god butik med et stort udvalg af testapperater fremme).

Det skal være nemt at betjene produktet. Dvs en dildo med en forholdsvis følsom trykknap er langt at foretrække fremfor en der skal skrues på, for at ændre mønster/styrke, som ikke er det nemmeste at håndtere, når du er in action.
Sidste vigtige punkt i forhold til kvalitet er, at det skal være let at kunne rengøre produktet og det skal leve op til det produktet lover i beskrivelsen, også i praksis.

2)Pris
Ligesom der findes biler i alle prisklasser, så findes der også sexlegetøj i alle prisklasser (dog ikke brugt, hvad jeg ved af). Der findes alt fra helt billigt, til top kvalitet og design. Der findes forskellige prislejer og alt afhængig af, hvor sikker du er på hvad du ønsker, skal du overveje hvilken prisklasse du kaster dig ud i.

De helt billige produkter, vil jeg ikke anbefale dig at gå efter. De kan let ricikere, at de kun virker virkelig kort tid og de lever sjældent op til det de lover, og du får derfor ofte købt billigt dyrt.
Nedenfor har jeg inddelt mine anbefalinger i kvalitet i tre kategorier, god, super og eksklusiv. De kommer her.

God kvalitet:
Der findes dog stadig produkter, som er gode og for den mindre pengepung, men ikke i den helt billige “discount” ende. Så hvis du er helt ny og lidt usikker på, hvad er til, så kan du prøve disse produkter af, uden at bruge en formue. Mærkerne i denne kategori er f.eks.: Loving Joy, Rocks Off eller You2Toy.

Super kvalitet:
Kategorien over god er super. Her betaler du lidt mere for dit produkt, men det er fortsat i prisklassen, hvor langt de fleste kan være med. Her får du produkter af høj kvalitet, som holder hvad de lover og har et lækkert design og let rengøringsvenlighed. Hvis du køber et produkt i denne prisklasse, vil det være en fordel, at du ved bare lidt om hvad du ønsker og forventer dig af det produkt du vil købe. Her er det en god idé, at have tjekket mærkerne og produkterne ud på en hjemmeside først, før du bevæger dig ned i en fysisk butik, for at føle på produkterne live. I denne kategori finder du f.eks. mærkerne Fun Factory eller WE-Vibe.

Exklusiv kvalitet:
Er du ret sikker på, hvad du er på udkig efter og hvad du har lyst til (at forkæle dig selv med), så skal du gå med det bedste af det bedste indenfor sexlegetøj – uden tvivl min anbefaling.

I denne kategori er topmærkerne LELO, Jimmyjane, Je Joue, TENGA.

Husk desuden også at have lidt ekstra penge med i din pung til en god vandbaseret glidecreme.
Det er en god idé på forhånd at have besluttet sig for, hvor mange penge du er villig til at bruge på et stykke sexlegetøj, da det er let at lade sig rive med af de lækre og mest eksklusive mærker/produkter.
Min anbefaling er, hvis du er helt ny i sexlegetøjsverdenen, at du ikke køber alt for dyre produkter første gang du køber, da man ofte er usikker på, hvad man er til. Så kan man prøve det af, uden at have brugt en formue og bagefter købe et lækkert eksklusivt produkt af samme type.

3)Materiale
Det materiale rigtig mange prodikter med vibrator er fremstillet i er silikone. Det er der en grund til. Det føles rart at røre ved. Det er blødt, holder varmen godt og minder ok om ægte hud, nok det der kommer tættest på ihvertfald.
Silikone er et godt sted at starte ud, så det er og bliver klart min anbefaling til dig som ny i sexlegetøjsverdenen. Der findes også produkter i hård plast, glas, gummi, metal eller en kombination af de nævnte typer materialer.

4)Personlig præference
Det er altid nemmere at træffe et valg, hvis du har stillet dig selv nogle sprøgsmål før du går på jagt i junglen. Hvordan forestiller du dig at dit sexlegetøj skal bruges? Alene, sammen med en patner eller begge dele? Jo bedre du kender dig selv og dine personlige præferencer eller hvilke du er nysgerrig på, jo lettere er det at vælge for dig.

Her er lidt i du/I kan overveje, så jeres præferencer bliver mere klare. Tal gerne sammen med din partner om det, hvis du er på udkig sammen med en sådan.

Som par:
er i på udkig efter noget til: opvarmning til legen, par-sexlegetøj, noget i kan bruge fælles men på hende eller ham, noget til forførelse?Hvad har i lyst til at prøve sammen?

Til hende:
Her er det en rigtig god at overveje følgende: Har du svært ved/nemt ved at få orgasme? Har du brug for lidt hjælp? Skal klitoris stimuleres for at få orgasme? Måske prøve en vibrator. Foretrækker du at have noget inden i dig, mens du stimulerer dig selv på klitoris? Skal det være med din partner eller skal du bruge tid på at udforske dig selv på egene hånd.

Til ham:
De seneste år, er der sket rigtig mange nye og gode produkter til mænd til stimulering af penis. Der findes både produkter til alenebrug og til brug sammen med en partner. Kender du til prostatamassage? Har du kendskab til hvilke orgasme det kan udløse hos en mand? Det kan masseres udefra via massage på mellemkødet. Her kan f.eks. en analvibrator være en god hjælp eller hvis du har mod på at indføre legetøj analt, så du kan komme helt tæt på og nå uanede højder på din orgasme.

5)Sexlegetøj
Jeg vil anbefale dig, at du kun går efter sexlegetøj, der vil være med til at kunne behage dig. Derfor er de store størrelser generelt no go, hvis du er nybegynder i sexlegetøj. Hellere for småt end for stort første gang – med mindre du selvfølgelig ved, at du tænder på maximal udfyldning af din vagina.

Hvis du bliver fristet til at læse andre køberes erfaringer og anmeldelser af produkter, så gør det med en vis sund skepsis. Det den ene finder vild skuffende kan en anden føle vild begejstring over. Vi er lige så forskellige som mennesker, lige så mange holdninger vil der være.
Vi reagerer forskelligt på udefrakommende stimuli. Vi er ikke kloner af hinanden og vi har forskellig følsomhed i huden. Hvad der føles godt for den ene, kan måske være direkte ubehageligt for den anden.

Dog skal det siges, at hvis et produkt generelt har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, så er sandsynligheden for, at du vil kunne få glæde af produktet selvfølgelig være god.

Vælg produkter med behagelige overflade som f.eks. silikone.

Køb et eller få produkter første gang du handler sexlegetøj, og husk at købe en god glidecreme med. Den gør underværker for brugen og oplevelsen med legetøjet.

Står du med et fejlkøb alligevel, så prøv at tænk alternativt. Måske produktet kan bruges anderledes end det det oprindeligt var tænkt til. Vær kreativ og udforsk mulighederne, istedet for at smide det ud eller lægge det i gemmerne.

Min anbefaling til dig 

Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke med jagten, på det helt rigtige stykke sexlegetøj til dig! Håber min lille guide har gjort dig klogere. Giv mig gerne en kommentar med på vejen, omkring hvad du tænker om mit indlæg.

Varme hilsner Mette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 11 kommentarer

 1. Louise

  Jeg har længe gået og overvejet at prøve sexlegetøj. Til at starte med til onani alene, men på sigt måske til brug sammen med min kæreste. Jeg må dog erkende, at noget har holdt mig tilbage – et tabu, en frygt, uvidenhed – jeg ved det ærligt talt ikke.
  Efter at have læst din guide er jeg dog på ingen måde i tvivl, og mit næste stop her på internettet, bliver en butik med sexlegetøj.
  Så tusind tak herfra!

 2. Mette

  Kære Louise
  Hvor blev jeg bare glad da jeg læste dit svar til mit blogindlæg om sexlegetøj for begyndere. Jeg blev helt rørt, glad og taknemmelig over, at det jeg skriver påvirker andre menneskers liv (dit liv) og lyst til at få mere nydelse i deres liv. Jeg skriver fra mit hjerte af og min mission med at blive blogger er jo netop, at kunne hjælpe andre til at få mere glæde, nydelse og nærvær. Jeg er så glad for, at du nu tør tage springet og prøve det du længe har tænkt på at gøre💗
  Kærlige taknemmelige tanker fra Mette

 3. Katja

  Tak for et godt blog indlæg, tror jeg og min mand vil springe ud og købe et stykke sexlegetøj 🙂

 4. Lise Petersen

  Jeg er en klar fortaler for det lidt mere ekslusive sexlegetøj. Man betaler så selvfølgelig også en højere pris. Men i mit hoved er det klart det værd. Næsten hver gang!

 5. Pernille

  Spændende og informativt indlæg. <3

 6. Mia

  Flot skrevet artikel. Det kunne ikke være mere rigtigt det du har skrevet.

 7. Anne Katrine

  Fed artikel!

  Sexlegetøj universet er bredt og umuligt at finde ud af uden guidelines.

  Så fedt at få nogle værktøjer til at kunne navigere i dette.

  God påske.

 8. Anne

  Tak for et mega godt indlæg. Der sker virkelig meget på markedet for sexlegetøj, må man sige. Hvilke tendenser ser du for i år?

  1. Mette

   Kære Anne
   Jeg ser helt klart at markedet for produkter til mænd vil blive større og i takt med at teknologien udvikler sig, så tænker jeg at der kommer mere der kan styres via vores mobiler på længere afstande fx.
   Personligt så tror og håber jeg også, at der kommer noget mere økologisk/bæredygtigt produceret sexlegetøj som også er smukt og unikt (unikaer) i nye typer af materialer.
   Lidt fremtidstanker fra mig af😊

 9. Isabella

  Super godt indlæg og ja det kan kun anbefales at tage i butikken og få det i hånden. Det giver et langt bedre indtryk, specielt ved førstegangs købere som du skriver. Kommer selvfølgelig meget an på hvad man køber, men et besøg i en fysisk butik er altid en god ide. En virkelig god artikel du har sat sammen her.

  1. Mette Friis

   Kære Isabella
   Tusind tak for dit svar på mit blogindlæg. Tak fordi du læser med.
   Dejligt du føler at det jeg skriver kan bruges i dit liv.
   Og ja, det er i den grad meget federe at tage ned og mærke og prøve produkterne før man køber – specielt som førstegangskøber, da udvalget jo virkelig er uoverskueligt stort og varienrende i materialer, pris og kvalitet.
   Igen – tak fordi du tager dig tid til at svare og føler det bidrog til noget i dit liv.
   Varmen hilsner fra Mette

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »