Orgasme guide vol. 1

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Orgasmer eller ikke orgasmer – det er spørgsmålet?

Var du egentlig klar over, at det faktisk er heeelt normalt, at vi kvinder faker orgasmer? Det er du nok. Det er jo ingen hemmelighed, at vi kvinder ikke lige så let kan opnå en orgasme som mænd! Men ved du egentlig, hvor ofte vi kvinder faker en orgasme?

Hvor mange af os kvinder faker orgasmer i virkeligheden?

Der findes forskellige studier, store som små på området. De varierer lidt i deres procentvise udmeldinger af, hvor slemt det står til. For ja, tallet er højt!
I en engelsk undersøgelse skriver de, at det er én ud af fire kvinder, der faker orgasmer, når de er sammen med deres sexpartner. I en anden, at det er hver anden. Yes, det er sandt! Undersøgelsen fra England kommer fra et universitet i den engelske by Leeds. De har adspurgt 71 kvider i alderen 18-49 år om, hvor ofte de faker orgasmer. Svaret er ikke til at tage fejl af. Omkring 25procent af de adspurgte kvinder stønner eller skriger sig ud af sexakten. Det gør de uden at opnå klimaks hele 9 ud af 10 gange, de har sex.

En anden undersøgelse viser, at kun 65 procent af alle heteroseksuelle kvinder regelmæssigt får en orgasme under penetrations sex. Så kære skønne dig, du er ikke alene. Vi har sgu nok langt de fleste af os prøvet det minimum en, fem eller 100 gange i vores aktive seksuelle liv.

Mange mænd og fyre tror bare fejlagtigt, at vi kvinder super let kan få en skedeorgasme under penetrationssex. Det kan vi da også nogle gange. Men ikke altid. Det kan som oftest bedst komme til at ske, hvis klittoris bliver stimuleret undervejs og at selve stillingen også giver fysisk simuli på klitoris imens. Nogle stillinger, er mere velegnede end andre, når det kommer til at kunne få en orgasme under sex. Dem jeg her nævner, kan gøre sandsynligheden for, at det sker større. Hun rider ham eller hun står oprejst med strakte ben, mens han penetrerer op i hende. Jeg siger ikke den er homesafe. Men i de stillinger, stimuleres klitoris en del mere end ved fx doggystyle.

Orgasmens fjender

Hvis først vi begynder at jage orgasmen, så er det nærmest umuligt at nå målet! Så STOP STOP STOP med det. lige med det samme. Præstationsangst er en dræber, der med sikkerhed virker på orgasmer.

Ulemper ved at fake

92 procent af de kvinder, der faker deres orgasmer, svarer i undersøgelsen fra England af, at en af grundene til at de skriger og stømmer, er for at booste deres partners selvtillid. Derudover svarer 87 procent af kvinderne, at de faker orgasmen, for at få samlejet stoppet, så deres partner “kan få det overstået”. Dette sker bl.a. fordi sexen bliver så meget i den maskuline energi og så målorienteret, at de ikke vil stoppe akten, før deres partner opnår orgasmen. Så er vi i den grad havnet på et sidespor i vores intime relation, hvis du spørger mig.

Der er dog også nogle andre hager ved det at gå ind i fake-feltet. Det der sker er nemlig, at du kommer ind i en ond cirkel. Din partner har ikke har en jordisk chance for at vide, hvad du i virkeligheden finder nydelse ved, når i har samleje. Du får sendt et signal til ham om, at det han gør er fantastisk, og så fortsætter han selvfølgelig med det. Sexen bliver lidt det jeg kalder, “sex på en løgn”. Det kan blive noget mudret og lidt svært at komme ud af løgnen igen.

Men fortvivl ikke. Der er selvfølgelig råd og mulighed for ændringer. Ingenting er statisk.
Mit råd er få jer en snak om, det der virker, og dyrke så det en masse sammen. Hjælp ham evt lidt på vej. Foreslå nogle nye stillinger, som kan være med til at jeres sexoplevelse kan blive mere intim og liderlig for dig. Kom med små fif undervejs, og korriger ham kærligt, hvis det han gør, ikke virker for dig.

Hvad virker så for os kvinder for at nå til orgasme under sex?

I undersøgelsen svarede 80 procent af kvinderne, at der særligt skulle tre ting til, før orgasmen var en mulighed under sex.
En kombination af
– mange og lange intense kyssesekvenser.
– stimulering af klitoris fx med en finger.
– oralsex.

Så sæt i gang…. Bring brudskabet ud til jeres kære mænd, hvis du tænker, det også kunne være noget, der kunne sætte mere fut i din orgasme under sex. Stop med at holde jeres skatte gemte, for jeres kære mænd. Del hvad der der virker og tænder dig. Lav evt en liste hver især, med de ting, som du/I virkelig sætter pris på og elsker ved jeres sex sammen. Del jeres punkter med hinaden og bliv på den måde inspireret og klogere på, hvad hinaden virkelig tænder på.

Vi skal ikke undervurdere orgasmens betydning

En anden lidt bredere undersøgelse, om orgasmens betydning for vores velbefindende i vores parforhold, udviklet af engelske bondara.co.uk, kommer med følgende vigtige budskab. I undersøgelsen blev 3800 briter spurgt (mænd og kvinder) om deres seksuelle glæder og sorger. Her nævnes det, at det er ‘orgasmen’, der har meget stor betydning, når det gælder, om der er generel tilfredshed med sit sexliv eller ej. Det skriver Daily Mail. Så selvfølgelig er orgasmen et vigtigt element i vores sexliv. Vi skal blot huske på, at det ikke skal udvikle sig til en jagt mod målet (orgasmen).

Forskellige behov

For en kvinde er det ofte nærheden, intensiteten, intimiteten og følelsen af at smelte sammen, der er det primære. Hun kan godt føle sig mæt, forløst og opfyldt af kærlighed, selv om orgasmen udebliver. Dog føler jeg også lige, at det er nødvendigt at pointere, at selom manden har fået sin orgasme og udløsning, betyder det ikke, at du skal ligge tilbage og føle, at din nydelse blev glemt. Hvis din krop sitrer og skriger på forløsning, så komminiker dette til din partner. Han har fortsat to hænder og en mund der fungerer ganske glimrende til at tilfredstille dig med. Kræv at han bruger den tid du har brug for, for at få dig til at åbnes i dit sind, hjerte, krop og køn. Så kræv din tid til dig skønne kvinde, hvis det er det du har brug for, for at få en lækker oplevelse med i bagagen. Du skal aldrig lade dig nøjes.

Sex er meget mere end orgasme og samleje

Sex er meget mere end samleje med pentration, og de færreste kvinder kan få orgasme alene ved samleje. Kys, kæleri og oralsex hører ikke kun forspillet til, hvis du spørger mig. Skift imellem de forskellige aktiviteter, hold pauser undervejs, hvor I kysser, nusser, slikker og kigger hinanden dybt i øjnene. Brug masser af tid på at opbygge liderligheden, vær procesorienterede i stedet for resultat- og målorienterede og nyd “rejsen” sammen.

Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læste med.

Varme hilsner Mette

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Charlottefalmer@gmail.com

    Super godt skrevet. Tak.

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »