Fis af smerter

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Jeg er bare et menneske ligesom alle andre, hvor livet sker og jeg bliver ældre og småskavanker melder sig. Førhen i mit liv, har jeg altid bare kunnet træne, løbe og være fysisk aktiv som jeg ønskede. Jeg har højest haft nogle rygproblemer, som jeg egentlig altid har døjet med fra mine tidlige teenageår, men som altid har kunnet klares med en tur ved kiropraktoren. Efter jeg har været syg med stress, er der bare sket noget med både mit nervesystem og min fysiske og psykiske krop. Den har larmet i en del år, meget højere end før jeg blev syg med stress.

Pt er mine to største skavanker mine tænder og min hofte, som virkelig bare har drillet mig længe.

Tandsmerter er ikke for sjov!

Jeg har en tand, som det sidste år virkelig bare har været på tværs og skabet mega meget ravage i min mund, men også psykisk, fordi smerter bare slider på overskuddet og jeg derfor hurtigere bliver irritabel og mere træt end normalt. Seneste har jeg fået lavet en rodbehandling, som jeg endnu ikke rigtig ved hvad ender ud med… min mavefornemmelse er desværre slet ikke god!

Smerter dræbte mine gode intentioner

Mht. min hofte, så var jeg endelig startet ud med en personlig online coach, med god sund mad og træning. Efter ca 3 uger, hvor jeg kom op hver eneste morgen og fik trænet og jeg begyndte så småt at se resutater, så skete der bare noget i min hofte, fra det ene øjeblik til det andet! Pludselig en dag, præcist d. 8. december 2020, kunne jeg pludselig slet ikke gå på mit højre ben. Her snakker vi ikke ne lille smerte, men en smerte, som virkelig gjorde nas, så jeg kom til at skrige højt på åben gade! Tja så kan du jo næsten selv regne ud, hvad der blev af alt det gode med træning osv. som jeg lige havde startet op på.

Alt dette skete under coronaen, så jeg troede jo ikke, at jeg kunne få behandling for det, så jeg opsøgte ikke min fysioterapeut eller læge i de næste 2 måneder. Jeg tog smertestillende piller hver dag, fordi efter første gang, hvor dette skete, så kom samme smerte igen, stort set hver eneste gang jeg skulle rejse mig op, når jeg havde siddet ned i lidt tid. Ja det er sgu ikke sådan at blive over 40!

Jeg holdt mig så meget i ro som muligt, men smerten blev ligesom bare værre og værre. Ved et tilfælde fandt jeg så ud af, at min fysioterapeut havde åben. Så afsted med mig. Hun behandlede lidt af mine smerter i mine muskler omkring hoften, men måtte komme med den temmelig nedslående besked, at jeg muligvis have en hoftebrok! Okay tænkte jeg så, så er jeg fandme da blevet gammel. Til lægen med mig. Lægen mente så i første omgang, ud fra mine beskrivelser, at det var mere sandsynligt, at det var slidgigt. Det er jeg så nu undersøgt for med røntgen, og det er det ikke. Nu skal jeg så til en ultralydsscanning her om en måneds tid på Køge sygehus, for at udelukke brok.

Jeg har selv i mellemtiden været nødt til at afprøve forskellige andre alternative løsninger, som kunne være med til at hjælpe mig, med at lindre mine smerter, indtil jeg får svar på, hvad de er forårsaget af.

Jeg har afprøvet to forskellige ting, som virkelig på hver deres måde har været enormt behjælpelige på, at jeg har fået det bedre.

Den ene ting jeg prøvede af var, at jeg tog til en alternativ læge ved Faxe, som behandlede mine nederste ryghvivler (2 på højre side og en på vestre), som var fuldstændigt låst fast. Det har jeg oplevet at de har været før, hvor han også har hjulpet mig, men dengang gav de symptomer på en helt anden måde over lænden og ikke som nu med smerter i hoften og ned i benet. Han har virkelig fået rigtig meget af mine smerter væk.

Vejen til velvære i en tid med smerter

Men derudover, så har jeg gennem hele mit forløb gjort brug af mit lækre infrarøde varmetæppe fra klinik Noel i Holbæk. Jeg fandt frem til klinikken, fordi en af mine veninder lå i tæppet og skrev lidt om, at det hjalp hende af med hendes smerter, som hun havde fået pga senfølger efter hun havde haft corona og en diskos i ryggen. Jeg var helt klart mega på, at sådan et tæppe skulle jeg da også prøve at få fingrene i.

Så jeg skrev til klinik Noel, som lånte mig et tæppe, som jeg skulle afprøve i 3 måneder.

Her ligger jeg og nyder varmen i mit infrarøde varmetæppe fra Kinik noel i Holbæk

Tæppet har virkelig været min redning rigtig mange af de dage, hvor mine smerter har været næsten uudholdelige og jeg førhen har haft nætter med meget lidt søvn og ligget og vendt og drejet mig hele natten, selvom jeg tog stærke smertestillende piller. Her var tæppet som sagt virkelig det, som var den store forskel og min redning. Tæppet et tilsluttet en boks, hvor man indstiller varmen i tæppet, på den ønskede tid og antal grader. Tæppet kan gå op til 80 grader som maksimum, men så varmt benyttede jeg mig aldrig af, da jeg blev frarådet det. SÅ jeg lå i maksimum 70 grader og svedte en masse og fik varmet alle mine indre organer, muskler, sener og ledbånd osv helt igennem. Jeg ELSKER varme, og kan simpelthen ikke få det varmt nok, heller ikke når jeg bader fx Så for mig var det ren velvære, nydelse, afslapning, afspænding og tid med mig selv (som er mit kærlighedssprog), når jeg fik lagt mig i mit tæppe inden jeg skulle i seng og sove. Man kan jo benytte tæppet hvad tid på dagen der passer en, men for mig fungerede det bedst om aftenen, fordi der skulle mine krop kun hvile bagefter og ikke præstere noget fysisk, så jeg følte jeg fik den fulde effekt ud af mine behandling i tæppet. Et andet plus var. At når jeg havde brugt tæppet på min seng, så var min dyne, som lå nedenunder efterfølgende stadig dejlig opvarmet af tæppet, så jeg kunne putte mig i en dejlig varm dyne, når jeg skulle sove. Uhmmmm…. Lækkert.

Tæppets varme er så kraftigt, at det går 9 cm ind i kroppen, hvor andre infrarøde varmetæpper kun går 5 cm ind i kroppen. Så denne luksusmodel havde oven i købet også den lækreste og mest effektive effekt på markedet.

Der kan findes mange årsager til, hvorfor det kan være en god idé, at investere eller leje et sådan et infrarødt varmetæppe fra Klinik Noell. Nogle bruger det fordi de lider af fibromyalgi, slidgigt, andre gigtsygdomme, smertelindring, menstruationssmerter, vokseværk, hovedpine/migræne og andre igen fordi de ønsker at smide cm på kroppen og tabe sige nogle kilo.

Det at svede er jo i sig selv detoxende for kroppen. Vi kender det jo fra fx saunaen eller dampbadene, hvor dette også er formålet. Vi udskiller rigtig mange toksiner og affaldsstoffer via vores sved.

Jeg har med tæppet virkelig fået øjnene op for, hvad sådan et tæppe kan være med til at give mig af velvære og nydelse i min hverdag. Efter min stressperiode, har jeg virkelig brugt meget nergi på at finde mig selv. Finde ind til en ny måde, at mærke mig selv, mine behov og min krop på. Jeg har brugt at vinterbade og gå ture, men har haft savnet noget, som ikke krævede af mig, at jeg skulle udenfor eller gøre en masse. Det har det her tæppe virkelig hjulpet mig med. Når jan ligger i tæppet, så mærker jeg jo hele min krop over det hele via varmen. Så lander jeg så at sige i mig selv efter en lang dag, med rigtig mange bolde i luften og ting jeg skal gøre og tage mig af. Her er jeg til stede i mig selv og med mig selv 100%. Det føles sindssygt lækker og sådan et tæppe, brude alle der har været udsat for stress, virkelig prøve at unde sig selv at prøve.

Er du nysgerrig på at vide mere?

Så er det her mega lækre næste magiske tæppe fra Klinik Noel, helt klart værd at prøve, hvis du spørger mig. Du kan kontake Klinik Noel i Holbæk på email celina@klinik-noel.dk, hvis du ønsker at høre yderligere om tæppet og enten selv prøve at leje et eller selv eje et tæppe.

Ja skavanker kommer der jo nok ikke færre af i fremtiden, med alderen som stiger – så prøv det, er min anbefaling herfra.

Varme hilsner fra Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »