Tanker omkring det at have hemmeligheder!

Da kvinderudenfilter.dk skrev ud og spurgte: “Hvad er din største hemmelighed?”, så satte det nogle tanker i gang. 

At spørge om ens største hemmelighed er et kæmpestort spørgsmål!

Mange mennesker har en hemmelighed og det er selvfølgelig hverken sundt for krop eller sjæl – især hvis man bruger en masse energi på at kontrollere hemmeligheden.

Nogle kan have svært ved at leve lidt fuldt ud – af angst for at træffe de rette beslutninger, at få tingene gjort og dertil kommer den angst, der ofte er for, at hemmeligheden bliver afsløret på et uheldigt tidspunkt, hvilket kan være enormt hårdt.

Sommetider kan det føles som hemmeligheden vokser, at den bliver mørk og dyster og man får hvirvlet så ind i uoverskuelige løgne og historier, som man til sidst ikke selv kan hitte rede i det spind, som man har fået lavet.

Grunden til at man ofte vælger at holde det, der er sket hemmeligt, er ofte at man forventer, at det har en meget stor negativ betydning for sig selv og sine nærmeste eller at man selv som person har været ufin og derfor tier man.

Generelt er mennesker ikke gode til at holde på hemmeligheder. Forskningen viser faktisk, at får man 14 hemmeligheder at vide, så vil mindst 8 blive delt.

Og tro mig, jeg har oplevet hemmeligheder blive afsløret, nok lettede det, men det sårede også omverden mere end godt var og ja for pokker – der er INGEN tvivl om at jeg har det bedst med ærlighed – både overfor mig selv, men også overfor andre – men jeg synes faktisk også sommetider at man skal gøre op med sig selv fra situation til situation, om det ikke er bedre at tie end at tale.

De hemmeligheder, som jeg har eller har haft, er ikke nogle, der vokser (længere) – de hæmmer mig ikke – jeg har lært at leve med dem og er kommet videre – jeg har lagt dem bag mig og derfor er der ingen grund til at komme nærmere ind på dem, har end ikke behov for at tale om dem i beruset tilstand, så må det også være lig med at de ikke fylder i mit sind mere og derfor har jeg ikke behov for at afsløre mine hemmeligheder – det var det som jeg kom frem til.

“Man kan opbevare alt i spiritus – undtagen en hemmelighed – Storm P”.

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Kære verden

En anonym blog

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar