Mit liv med stress (del 2)

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

I dette her indlæg, vil jeg komme ind på, hvad jeg gjorde af tiltag under mit stressforløb og efter, for at komme i mål med et liv, hvor jeg ikke skulle leve i overlevesesmode og køre på pumperne hele tiden, men leve mit liv i glæde og mere harmoni med mig selv og dem jeg elsker omkring mig.

Jeg har på min rejse med mit stresssammenbrud lært mig selv meget bedre at kende. Så den dag i dag, ser jeg det som en af mit livs største gaver, at jeg blev ”velsignet” med stress, og at jeg endte hvor jeg gjorde den gang. Så tak stress, for at du ramte mig. Tak for den gave, som du endte ud med at blive for mig i mit liv. Taknemmelighed er nemlig en af de ting, som jeg har lært, kan være med til at skabe mere glæde, positivitet og overskud inden i mig og dermed også i mit liv. Jeg lærte allermest om hvad taknemmelighed kan forandre i mit liv, på min uddannelse til oppeguide hos Mette Holm. Hun har lært mig så meget om mig selv på virkelig mange områder. Jeg arbejder med taknemmelighed på flere måder, men mine daglige 3 ting jeg er taknemmelig for, som jeg skriver ned hver aften, er virkelig en af de mest effektive metoder, som virker for mig.

Psykolog og pilates

Gennem mit forløb, har jeg gået til forskellige typer af terapi. Jeg startede ud med psykolog over 13 gange, da jeg var allermest syg, her mærkede jeg ikke den store forskel synes jeg på daværende tidspunkt, men jeg var også virkelig syg, og jeg havde en tro på, at jeg kunne vende tilbage til den Mette jeg var, før jeg blev syg med stress, fordi jeg ikke vidste bedre. Da jeg havde gået til psykolog i noget tid, så begyndte jeg til pilates, med alle de gamle mænd og damer på formiddagsholdene i mit lokale fitnesscenter. Jeg gik 2-3 gange om ugen, og min krop begyndte stille og roligt at få mere ro, og min hjerne og krop begyndte at samarbejde med hinanden i små skridt igen.

Kropsterapi

Jeg fandt frem til kropsterapi, som endnu en hjælp udaf min stressede krop. Mine ugentlige behandlinger hos Peter, var helt sikkert også med til, at jeg virkelig fandt ind til mig selv og mærkede min krop igen på en helt ny måde. Han er virkelig en dygtig behandler, som jeg er evigt taknemmelig for, krydsede min vej lige der. Jeg gik også til noget slåskampsterapi, også hos Peter, og jeg fik kæmpet og vundet nogle kampe, med både min exmand og min chef. Jeg kom ud med min vrede og frustrationer, på en helt ny befriende måde.

Terapi, vinterbadning og gåture

Jeg har gennem mit stresssammenbrud været igennem flere terapityper. Jeg gik både til psykolog, psykoterapeut og chock-release terapi på forskellige tidspunkter gennem forløbet.
Jeg begyndte at vinterbade og gik mange ture med min hund. Dette var blot noget af det jeg kastede mig ud i, fordi jeg insisterede på, at jeg ville have det bedre, jeg ville have mit liv igen og blive mig selv igen. Hvad jeg ikke vidste dengang, men som jeg ved i dag er, at jeg aldrig kunne blive den Mette jeg var før. Jeg kunne aldrig vende tilbage til hende der havde 1000 bolde i luften og klarede det hele. Men at jeg skulle blive en helt anden og mere sårbar Mette, med styr på sine værdier og som vælger at leve sit efter dem og ikke mod dem.

En ny vej i mit liv

Efter lidt tid tilbage på mit arbejde besluttede jeg mig for, at jeg måtte træffe et valg om, at gå en anden vej karrieremæssigt og personligt i mit liv. Jeg vidste præcis, hvilken vej jeg skulle gå, og jeg tilmeldte mig intro-aften på Joan Ørtings sexologstudie, og gik tryllebundet og helt sikker i min tro på, at det var den vej jeg skulle gå i mit liv. Den rejse jeg startede der, har været med til at udvikle mig og min person, på så mange planer. Jeg fik pludselig plads til at være med mig selv, med alt jeg rummer, på en helt ny måde, som jeg ikke før havde oplevet i mit liv. Jeg lærte en masse spændende nye mennesker at kende, og jeg blev grebet af, at ville lære endnu mere om mig selv, min barndom, min seksualitet, min spiritualitet og mit mindset at kende. Jeg under alle andre mennesker, at vælge at tage en rejse eller ”uddannelse” i selvudvikling, fordi man finder virkelig ud af en masse om sig selv, og mange brikker falder på plads og dit liv vil forandre sig til noget nyt og bedre, fordi du forandrer dig. Da jeg indså, at jeg ikke har magten til at ændre på andre, men al udvikling starter hos mig selv, og det er herfra mine forandringer i mit liv sker, så begyndte ringene i vandet at forandre sig omkring mig. Jeg sagde pludselig nej til ting i mit liv, som ikke længere tjente mig – herunder mit lærerjob i folkeskolen.

Pt arbejder jeg kun deltid som speciallærer på en specialskole, og resten af tiden har jeg mandlige klienter i min virksomhed Mette Friis Terapi, som sexologisk madeterapeut.

Fremtiden

Min drøm er fortsat, at jeg kan kaste mig ud i en fuldtidskarriere som sexolog. Jeg arbejder på at min drøm kan blive en realitet, men for nu er jeg faktisk super taknemmelig og mere end tilfreds med mit liv, som det er lige nu. Så igen tak stress, for at komme min vej og lære mig så meget om mig selv, som jeg ikke anede ville komme min vej. Vi ved ikke altid hvordan gaverne ser ud her i livet, så tak liv for denne gave. Tak stress, for alt du har lært mig.

Mange varme hilsner

Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Marion

    Jeg er glad for du har lært at håndtere stress, jeg lider stadig under det efter have været ramt sidste år. Jeg ikke fået noget hjælp, jeg går med det selv, og skal selv finde ud af hvordan og hvorledes, jeg har dog efter spurgte hjælp, der er desværre intet hjælp at hente.

  2. Debra

    Fantastisk historie! Der er nemlig en mulighed for at flytte sig til noget bedre når livet præsenterer os for udfordringer. Dejligt at få ryddet op i fortiden og få lagt en ny og meningsfuld kurs for sit liv i fremtiden. Der er SÅ inspirerende at læse din historie som ikke er så forskellig fra min egen 🙂

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »