Brændte mandler – forkæl dine gæster ekstra juleaften.

Brændte mandler. 

Når duften af brændte mandler begynder og sprede sig i huset i byens gader, så ved man bare julen er lige om hjørnet. Der findes forskellige måder og lave brændte mandler på – her får i min version, og som jeg bedst kan lide dem.


Jeg har lige lavet 2 portioner brændte mandler som vi skal bruge her i julen, det er slet ikke så svært som man tror, men det kræver en anelse koncentration. 

Tilberedningstid: 20-30min
Antal : 1 portion 

200gram mandler 
200gram lyst sukker.
1 dl vand. 
1 tsk kanel. 
1 stk bagepapir som mandlerne kan afkøle på.

Start med at veje dine ingredienser af, og hæld det hele op i en pande. 

Tænd for dit komfur på høj varme, og rør konstant i dine mandler.

Bliv ikke bange og tænk det ser forkert ud, når det begynder og gryne. Bare forsæt med at rør godt i det. 

Nu begynder sukkeret og samle sig om mandlerne, her det vigtigt du hurtigt skruer ned for varmen, ellers begynder sukkeret og smelte og blive til karamel. Når alt sukkeret har samlet sig, hælder du mandler over på et stykke bagepapir, husk og fordel dem godt, så de ikke sætter sig sammen. 

Velbekomme, og rigtig god jul 🙂 

Mange kærlig hilsner

Carina

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar