Lækker krydret butter chicken.

Selvom det hedder december, og julen nærmer sig – så syntes jeg godt lige vi kan klare en opskrift på butter chicken.  Personligt syntes jeg det er rart at afveksle lidt fra det ‘fede’ men dejlige julemad 🙂 

Opskriften på butter chicken får I her. Vil du have lidt mere grønt i retten, kan jeg varmt anbefale blande ris med nogle blomkålsris. 🙂 Det er bare lige rive et blomkål groft på et rivejern og give det et kort opkog.

Når du skal lave en god indisk butterchicken, er det vigtigt du starter allerede dagen før. Du skal lave en marinade til kødet. Kødet skal trække ca. et døgn.

Tilberedningstid :Dag 1: 10min. Dag 2: 20min

Hviletid: Dag 1: 24timer
Kogetid:
30min
Personer:
4

Marinade:
20 g frisk ingefær.
25 g hvidløg.
15 g frisk koriander.
1 tsk. chilipulver.
Lidt citronsaft.
1 tsk. garam masala.
125 ml naturel yoghurt.
10 g salt.
1 tsk. gurkemeje.

1kg kylling.
Start med at skære kyllingen i tern og put det i en pose.
Blend ingefær, koriander og hvidløg, gerne i en mini hakker eller med en stavblender . Put det efter i posen til kyllingen, sammen med de andre ingredienser. Bind en god knude på posen og læg den på køl til dagen efter.

Butterchicken sovs:
15 g frisk rød chili.
15g frisk koriander.
1 tsk. chilipulver.
25 g ingefær.
10 g hvidløg.
400 g løg.
600 g hakket tomat.
2 tsk. gurkemeje.
1 tsk. sukker.
1.5 tsk. garam masala.
1 spsk. spidskommen.
45 g cashewnødder.
250 g creme fraiche 9%.
250 ml hønsebouillon.

Blend chili, hvidløg og ingefær. Hæld lidt olie i en gryde, og svits det hele sammen med løg, krydderier, nødder og koriander. Tag gryden af og tilsæt de sidste ting til sovsen, stavblend det hele. Når det er blendet til en sovs, putter du kyllingen i, og lader det simre til kyllingen er mør. Serveres med ris og Nann brød til.


Mange kærlig hilsner

 

Carina

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar