Lækre morgenboller.

Vinteren nærmer sig, også er der næsten ikke noget mere lækkert, end lækre hjemmebagte boller. 

De her boller, holder sig friske og lækre i flere dage, og bliver ikke kedelige tørre efter en dag. derudover er de perfekte som sandwich boller og fryseegnet. Perfekt i en nem og travl hverdag. 

 

Opskriften kommer her:

7dl vand
4 tsk sukker
2 tsk salt
2 æg
2 pk gær
Fuldkorns mel ca 300
Hvedemel (efter behov) regn med ca 1 kg
0,5- 1 dl olie
1dl solsikkekerner
1dl græskarkerner
5 revne gulerødder

Start med at smuldre din gær, og hæl 7 dl vand i. Rør gæren ud. Tilsæt æg, sukker, olie, salt, rør det lige en minuts tid på røremaskine. Tilsæt derefter mel, kerner og gulerod. Tilsæt melet lidt efter lidt.
Når dejen er samlet tager du den ud på bordet.
Deler den i 2. Du skal lade dejen hæve på bordet i 30min, med film eller viskestykke over sig.
Når de 30min er gået, ruller du en dej af gangen i en lang pølse. Skær dem i 9 så får du store boller.
Rul dem til boller og lad dem hæve i 30 min.

Tænd ovnen på 240grader alm. ovn og bag 10-12min

Derefter putter du dem i ovnen.
En plade af gangen.
Når du tager dem ud, lader du bollerne afkøle på en rist, læg gerne et viskestykke over, så bliver de dejlig bløde .

Rigtig god bagelyst 🙂 

Mange kærlig hilsner

 


Carina

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar