Weekendens lækreste kanelsnegle.

Weekendens lækreste kanelsnegle i fad. 
What’s not to like ? 

Min datter elsker kanelsnegle. Specielt når de bliver lunet i ovnen, og derefter rigeligt med glassur. ”Man kan aldrig få for meget glassur mor” Det er en sætning der kommer tit, når der bliver bagt, eller når hun selv bager. Så følg opskriften, og så server dem med rigeligt med glassur når de er lune. Er der rester tilbage, så luner du dem bare i ovnen dagen efter. 🙂 

Tilberedningstid: 20min
Hævetid: 2 x 30min
Bagetid: 14-16min
Antal: 16 stk.

Dej.
200 gram smør
2,5dl mælk
50 gram gær
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
2 æg M/L
500-600 gram mel 
2 spsk. sukker
Lidt fint salt

Remonce:
250 gram blødt smør
250 gram brun farin
3 spsk. kanel

Pynt:
Glasur lige inden servering.
Flormelis
Kogende vand

Start med at smelt smør ved lav varme, det må ikke komme op og koge. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken. Tjek det er lillefinger varmt, ellers lad det køle lidt af og smuldr din gær heri og rør den ud. Hæld din væske over i en skål, tilsæt kanel, kardemomme, sukker, salt og æg og rør det ud. Tilsæt din mel lidt efter lidt i mens du rører det ud med en ske, på den måde undgår du klumper. Når du har tilsat næsten alt melet, skal du ælte dejen færdig på bordet. Det er vigtigt du stopper med at tilsætte mere mel, når du kan mærke dejen, er sammenhængende, let, luftig og ikke for klistret. Drys lidt mel i bunden af en skål, og stil dejen til hævning 30min med et viskestykke.

Lav din remonce – bland smør, farin og kanel sammen.
Drys bordet med mel, og placér din dej direkte derpå, og rul din dej ud. Smør den med remonce og rul den sammen til en pølse. Skær enderne af, og skær den ud i 16 stykker. Beklæd en lille form med bagepapir og læg sneglene heri. Stil til hævning 30min med et viskestykke over sig. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensel gerne sneglene med sammenpisket æg, for mere blank overflade.
Bag i ovnen 14-16min og lad sneglene køle helt af i formen.

Rigtig god weekend:) 

Mange kærlig hilsner

Carina

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Skriv et svar