Dirty Three

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

Jeg kan egentlig godt lide at have fødselsdag – og kan i særdeleshed godt lide at have fødselsdagsuge. Et koncept min veninde Trine, introducerede mig for, for et par år siden. Det er dog ikke før nu, jeg har taget den til mig. Som udgangspunkt holder jeg altid ferie i uge 32 – jeg gider ikke arbejde på min fødselsdag..
På et tidspunkt gjorde det mig ikke noget, da jeg havde verdens bedste kollega, Helle. Med hende var det en fornøjelse, meeen ellers synes jeg alle burde have fri den ene dag om året.

I år var jeg heldig at det igen kunne lade sig gøre – manglede blot en SmukFest-billet, så ville alt være perfekt. Sådan skulle det ikke være, men det blev helt perfekt alligevel.

Mandag d. 6/8
Jeg sov længe, og kom mig stille og roligt ovenpå en fed Justin Timberlake koncert dagen forinden, sammen med Mr. B… jaja, du læste rigtigt. Vi tog til koncert sammen, og det gik, trods et følelsesudbrud fra min side, rigtig godt. Nå, men det var ikke dét det skulle handle om.. Tilbage til mandag.
Der tikkede en besked ind fra min kusine Michelle, som spurgte om vi ikke skulle spise frokost sammen. Det skulle vi selvfølgelig. Elsker de dage hvor vi begge har plads til lidt spontan hygge og samvær. Det kan til tider være svært, når vi begge har gang i en masse projekter. Vi spiste frokost ude på hendes altan, i lækker sol.
Derefter tog jeg ind til indre by.
Min Faster, onkel og niece var på Københavnertur, og dem skulle jeg naturligvis også nå at se. Det er altid dejligt at se og være sammen med dem. Og hvilken bedre måde at starte fødselsdagsugen på.
– først kusinehygge, og dernæst mere familie. Whats not to like?!

Tirsdag d. 7/8
Den store dag… hvor min mor for første gang skulle se hytten.
Støvsuger og gulvskrubben fik en lidt grundigere tur end normalt.. Er det ikke altid sådan når ens forældre skal se ens bolig for første gang?
Jeg henter min mor på Hovedbanen kl. 17, og så er det ellers ud at handle og hjem og starte grillen. Mig som grillmester, naturligvis.
Vi hygger på terrassen nogle timer, det var jo hedebølge, så det er med at nyde vejret og de sene aften timer udenfor.
Sej som hun nu er, så tilslutter hun lige en lampe og hænger det satme også op.. Hun er ret vild, og det stopper ikke her..

THE BIG DAY – hellere dirtythree end thirtythree (det er lidt sjovere)
Jeg vågner ved at min mor tuller rundt, hun har åbenbart været vågen i 1000 år. Bolledejen hun lavede  aftnen før, var klar til at blive lavet til boller. Mors hjemmebagte boller – der findes nærmest ikke noget bedre! Tilmed at spise dem udenfor i solen.. mmm, det ER skønt!

Jeg havde nogle småting, jeg havde tænkt vi sammen kunne lave. Småting på huset. Inden jeg havde set mig om, havde mor brækkede gamle lister ned, og sat nye op… Dermed skulle jeg endnu engang i Silvan… Det blev til MANGE småting der blevet lavet, altsammen noget jeg ikke lige umiddelbart havde tænkt hun kunne, eller vidste hvordan skulle gøres. Men det gjorde hun! Hun er sgu ret sej, hende min mor. Det skal jeg lige huske at give hende credit for.
Selvom hun havde smerter, så var hun ikke til at stoppe. Jeg tror helt sikkert, det betyder meget for hende at hun kan hjælpe med hytten, og være med til at sætte hendes præg.
Og jeg er taknemmelig!

Midt på dagen, kommer en bil og stopper foran min indkørsel.. Der sidder en halv gammel mand og vil gerne i kontakt med mig.. Han er typen med headset – du ved, den lidt skumle type.
Han har den flotteste buket hvide roser med til mig, og en flaske champagne. Det er Ditte, min barndomsveninde hjemmefra, der har været på spil. Shit jeg blev overrasket OG glad !

Om aftnen tog vi på Sticks’n’sushi i Tivoli Hotel. For satan det var lækkert!! Jeg elsker det, det gør jeg virkelig. Det var skønt at give min mor denne oplevelse, hvor kvaliteten er lige en tand bedre end et all-you-can-eat-sted-i-provinsen.
Vi var begge ovenud tilfredse og seriøst godt mætte!

Torsdag d. 9/8
Vi kører mod det fynske, hvor jeg skal sætte min mor af hos hendes kæreste.
Derefter kører jeg direkte mod Fredericia, min fødeby.
Min barndomsveninde Britt og jeg er gode til at fejre hinandens fødselsdage – nogle gange endda med rejser. I år havde vi snakket om et kroophold, dog var der lidt planlægningsudfordringer, så jeg fik til opgave at sammensætte en trerettersmenu, efter eget ønske.
Da jeg ankom til hendes hus, var der sat en seddel på døren, hvor der stod “Walters Kro”. Ihh, jeg så  glad. Walter er hendes og Jacobs søn – et af mine alleryndlingsmennesker i denne verden. Walter inviterer altså Tante Cille på treretters, med mor og far som kokke. Det bliver ikke bedre !
Der mangler aldrig noget hos dem og der er kærlighed i overflød.
Jeg fik. som ønsket:
Tarteletter (i de billige tynde skaller – dem kan jeg bedst lide)
Lækker mørbrad, med nye danske kartofler, stegt spidskål og HJEMMELAVET bearnaise sovs!
Hjemmelavet æbletærte med vanillecreme og hjemmelavet solbærtrifli.
– Der var selvfølgelig vin til det hele! Ikke at jeg drikker meget vin )

Tænk sig, at være så heldig, at have nogle som Britt og Jacob, der med kærlighed og glæde bruger tid (og penge) på at forkæle mig så meget! Jeg er verdens heldigste!
Som om maden og aftnen ikke var nok, var der også gaver.
Bl.a et verdenskort i kork, med fine røde hjerter der hvor Britt og jeg har været sammen.

Fredag d. 10/8
Fredag kører jeg forbi Dittes negleklinik – hende der sendte blomster og bobler. Her fik jeg endnu en gave: en hel pose med mit yndlingsslik.. For satan, jeg er en heldig kartoffel!
Når jeg snakker med Ditte, lige gyldigt om det er over telefonen eller face-to-face, så bliver jeg altid inspireret. Både på det personlige plan, men også for fremtiden. Her kunne det både være indhold til bloggen, hendes ideer fremadrettet eller hvordan jeg skal gribe ideen om at være selvstændig an. Ditte har altid et svar, et råd og opbakning klar.
Jeg gik derfra med en ny idé… den ligger laaaagt ude i fremtiden, og er pænt wild.. Så den holder jeg for mig selv lidt endnu.. Jeg røber idéen når Ditte offentliggøre hendes, og har fået vind i sejlene.

Efter besøget kører jeg videre til Hejls, hvor min bror Mike, hans kæreste Sine og deres to drenge bor.
Findes der noget bedre end nevøer?! Det tror jeg næppe! For fanden de er lækre de unger. Jeg har lyst til at kysse, nusse og holde om dem HELE tiden.
Jeg kan næsten ikke bære at være i Jylland uden at se drengene. Det er klart det hårdeste ved at bo langt væk. Jeg ser dem alt for sjældent.
Dette er også klart noget, der nogle gange får mig til at tænke på at vende tilbage, om ikke andet tættere på.. Der er ingen der siger det skal være Fredericia eller Kolding. Odense kunne være et godt sted at starte. Uanset hvad, så går der i hvert fald et år før jeg gør noget.
Skal lige have uddannelsen gjort færdigt.. Mere om det til den tid.
Tilbage til Viktor og Nohr, mine fantastiske nevøer.
Den kærlighed jeg har til dem, er slet ikke til at beskrive. Det er helt utroligt. Og lige om lidt, bliver jeg beriget med en lille niece, da min yngste bror skal være far til november..
Jeg er så spændt og fuldt med kærlighed.

Skal jeg aldrig selv have børn..? Det kan du bande på jeg skal.. Det kommer der et indlæg om på et tidspunkt..

Herefter kører jeg lynhurtigt forbi min far, inden turen går tilbage til København.

Jeg slutter dagen af med at sove udenfor, under åben himmel og med friske vindpust. Det er jo en fantastisk fornemmelse. At være i et med naturen.
Det var en helt perfekt afslutning på fødselsdagsugen. Jeg har tilbragt den med de skønneste mennesker – selvom jeg ikke har nået at se alle dem jeg ville, så har det stadig været en fest at være mig de dage.
Meeeen næste år, vil jeg satme fejres på SmukFest!!

Og ved du hvad jeg købte til mig selv?
En blæser – du ved, sådan en der skaber lidt vind indendøre, og som har været udsolgt de sidste mange uger.. Sådan en fandt jeg! Nok den bedst ting man kan give sig selv i disse dage.

Det er selvfølgelig ikke det eneste, jeg har købt til mig selv…
Jeg har længe tænkt på tantramassage – ja du læste rigtigt. Nu har jeg hørt så meget om det på studiet, og NU skal det være.
Jeg har købt 2 timers massage, kun for mig – og jeg glæder mig.
Jeg skriver naturligvis et indlæg når jeg har været der ☺️

HURRA FOR MIG 

Cille Ditte

Del gerne denne artikel

Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Charlotte Marie Isabella Falmer

    You rock girl!!! Sådan burde vi alle sammen fejre vores fødselsdage, for det er dælme værd at fejre, at man fik lov at blive sat i verden!! Tillykke herfra, med dagen og livet.

Skriv et svar

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg