Forsømt mig selv

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

For ét år siden tog jeg dette billede…
Det poppede op i min Snapchat som et minde.
1 år er der gået.. Jeg fik et chok! Shit jeg er begyndt at se gammel ud – og det er sket indenfor det år. Jeg har forsømt mig selv på det grovest.

Skræmmende..
Det fik mig til at tænke lidt over, hvordan jeg har forsømt mig selv de sidste år, særligt det seneste år

Hvordan har jeg forsømt mig selv?

Det har jeg ved at arbejde ALT ALT for meget, og være alt for magelig når jeg endelig har haft en fridag.
Racer-cyklen er slet ikke luftet det sidste år. For 3 år siden, lavede jeg ikke andet end at suse op og ned langs landevejene i Nordsjælland. Når jeg ikke svedte i et par anderøvsbukser, havde jeg løbeskoene på. Jeg var i topform – eller i hvert fald i mindre kageform end jeg er nu. Jeg var aktiv, og jeg var glad for det. Jeg havde det godt, og så sgu egentlig meget godt ud.

Kærligheden og de bekymringer der fulgte med, kan også godt få skyld for nogle af de nye små linier omkring øjnene. Jeg satte mig selv og min egen glæde til side, for at gøre ham glad og tilfreds. Og vi ved jo alle, hvordan det endte… Det nummer laver jeg ikke igen.

Men den helt store synder er arbejde.. For meget arbejde. Jeg har allerede arbejdet 45 timer denne uge – i skrivende stund er klokken 00.51, og torsdagen er lige startede.. Når ugen er omme, kan jeg klappe mig selv på skuldrene efter en 90 timers arbejdsuge. Det er jo ikke bare sygt, det er også allerhelvedes usundt. Udover at det er mange timer, så er det ikke bare almindelige arbejdsdage. For det første er det latterligt varmt i denne hedebølge, men det værste er dog travlheden. Midt i sommerferien, er der mange sygemeldinger – hvilket betyder ekstra travlt for os der holder skansen. Jeg glæder mig bare til en uges ferie i august, og derefter at vende tilbage til en gennemsnitsarbejdsuge på 44 timer. Jaja, så er jeg med på at 44 timer er mere end fuldtid – det har jeg selv valgt. 30 timer hos arbejdspladsen i Lyngby og 14 hos Frederiksberg. Det er meget mindre, end hvad jeg ellers har været vant til at arbejde.

Desværre er det ikke noget nyt, at jeg arbejder så meget. Det har jeg mere eller mindre altid gjort. Dog må jeg indse at jeg ikke er 25 længere.. Søvnen bliver lidt mere betydningsfuld med alderen. Jeg står gerne ved at jeg runder 33 år lige rundt om hjørnet.

Men hvorfor har jeg dog knoklet sådan? Økonomien spillede naturligvis en rolle før hen – det var en nødvendighed for mig. Det er det ikke længere – nu er det nærmere blevet en del af min identitet. Jeg er hende, der altid er på arbejde, eller skal på arbejde.
Det får dog en ende, når sommerferieperioden er ovre – det er ikke det værd. Mit helbred og livslyst er vigtigere – faktisk er der intet vigtigere. Dette billede var et reminder.. Hvis jeg fortsætter i dette tempo, så falder jeg fra hinanden. Det er jo ikke kun billedet, der sætter tanker igang. Jeg kan jo godt mærke at min krop ikke synes det er sjovt længere.
Mit krop og hoved er så stresset, at jeg har problemer med at huske. Jeg har svært ved at huske aftaler, og er nødt til at skrive ALT ned. Selv det at snakke, volder mig fra tid til anden problemer. Jeg glemmer ord, eller hvordan man sætter en sætning sammen.
Dét er skræmmende – og virkelig et tegn op at jeg skal stoppe op.

NU stopper jeg op og ser fremad – med ét fokus:
MIG

Nu vil jeg have fokus på mig selv, og på hvad der er godt og sundt for mig.
Dette er en absolut nødvendighed!
Jeg skal finde ind til kernen af mig selv. Finde dét der gør mig glad, helt inden i hjertet. Gøre gode ting for mig selv. Have fokus på udvikling – både personligt, men også fagligt. Heldigvis er udvikling en stor del af sexologuddannelsen, som jeg er i gang med.
Uddannelsen skal have meget mere fokus – jeg skal sætte tid af til at læse, lære og føle. Jeg vil mærke efter, og se de muligheden den bringer med sig. Jeg har muligvis fået en lille åbning for leje af lokale i Hørsholm – en kæmpe mulighed. Den mulighed vil jeg gerne gøre til virkelighed, og begynde at tage klienter ind (så skulle du stå med en udfordring, så tøv ikke med at kontakte mig 🙂 )

Cyklen og løbeskoene er sat frem – det står klart. Der venter endnu et halvmaraton til september – og jeg nægter at gentage sidste års løb. Der tog jeg løbet uden nogen som helst form for træning op til..

Må jeg få et “hep hey, you go Cille”?

Med kæmpe fokus på mig selv, ønsker jeg DIG en rigtig lækker dag.

Cille Ditte

Del gerne denne artikel

Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 11 kommentarer

 1. Gitte Hemicke Rosen

  Dit sidste indlæg : godt skrevet Cille og godt det smukke billede af dig dukkede op så du kan få vendt skuden 👍

  1. Cille Ditte

   Tusind tak Gitte ❤️ Det glæder mig du læser med 😀

   Jeg glæder mig til at se dig næste weekend – det er ved at være tiltrængt med en weekend i sexologens tegn.

 2. Heidi Mit Elskede Kaos

  Vil du være sød at tage din krops signaler meget alvorligt lige nu!?

  Til info kan jeg fortælle dig, at efter at gå fra at skulle at skrive alt ned, så kommer reelle hukommelsestab, hvor du ikke kan huske hvor du er på vej hen eller hvad du rejste dig for. Det er distræt på et niveau, som er alvorligt ubehageligt! Og så kommer den helt store gevinst med at man ikke længere kan kombinere information – Hjernen gør alt info til mudder, fordi den er slidt!
  Det er fint at du trives godt med mange timers arbejde… Men din krop er igang med at råbe dig op! Den VIL ikke være med længere!

  Stop op, og planlæg din uge, så du også får tanket op. Tag et kig på din uge og se helt rationelt på hvad du laver som giver dig energi på den lange bane. Hvis regnskabet går helt i minus på energikontoen, så kan det ikke vente… En uges ferie redder dig ikke! For ærligt, hvor længe har du ikke passet på dig?

  Cille… Jeg er ret direkte i min kommentar, men med et glimt i øjet ♥️ Jeg bliver muligvis over-bekymret, men jeg havde samme tegn, da jeg mente at en arbejdsuge på 37 timer var nærmest halvtid. Det kostede mig alt for meget ikke at lytte til min krop!

  Så jeg glæder mig til at læse, at du inden din ferie også passer godt på dig! Vi skulle gerne have glæde af dig meget længe her ♥️

  1. Cille Ditte

   Tak sødeste Heidi.

   Jeg er glad for din bekymring – jeg vil nemlig gerne blive her lidt endnu 🙂

   Dog er jeg nødt til at komme gennem disse uger, så stilner det stille og roligt af. Jeg har heldigvis ikke været ramt at stress endnu, men jeg ved godt jeg tangere den retning. Måske endda med en lille depression oveni, men tænker at de to ting ofte går hånd i hånd.

   Jeg lover at lytte til mig selv, og tage det alvorligt. Synes jeg nu også jeg gør.
   Ellers er jeg sikker på jeg nok skal få det at mærke, både af min krop, familie og ikke mindst af dig 🙂

   Kærlighed til dig <3

 3. Maria Høi

  Kæreste Cille
  Du er et af de stærkeste, mest loyale & allersmukkeste mennesker jeg nogensinde har mødt – du skal være SÅ pisse stolt af den helt fantastiske kvinde du er; I know I am!
  Tak fordi du er i mit liv & tak for DIG♥️

  1. Cille Ditte

   Af hjertet TAK!

   Dine ord i bilen forleden varmede – det er dejligt når folk ser noget i en, man kun selv svagt begynder at ane. Og med allerstørste glæde sætter ord på det. Tak for det! Tak for dig <3

 4. Ditte Harbæk

  Cille, min Cille – Mon det hører til navnet eller er en del af hjemby mentaliteten, noget vi har taget med fra vores spæde år og har overdrevet i vores voksne liv. For hvad gør en time mere? En vagt mere? Et job mere?
  Jeg kender det alt for godt og jeg ved du også kender den erkendelse jeg er nået frem til..
  Pas altid på dig selv! Jeg står lige bagved og skubber på – That’s what we do ❤️

 5. Lianna

  You go Girl, op på jernhesten igen – og pas så lige på dig selv dame!! ❤️

  1. Cille Ditte

   Taaaak!

   Jeg lover at passe på mig selv fremadrettet

   💋

 6. Susanne Kallesøe Christiansen

  Kære Cille!
  Tak for at dele ud af dine tanker og erfaringer.
  Hvor er det bare godt at læse, at du nu har truffet så godt et valg for dig selv – det eneste rigtige ♥️
  Held og lykke fremover!

  1. Cille Ditte

   Tusind tak kære Susanne.

   Skønt du kiggede forbi og læste med – det glæder mig 💋

   Jeg tænker det vil være medvirkende til at jeg får mere overskud og ikke mindst tid til at læse alle de bøger Joan gerne vil have vi skal læse 😄

   Håber du vil følge med

   Kærligst Cille

Skriv et svar

Picture of Cille Ditte

Cille Ditte

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg