Selvudvikling – det nye sort

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Previous slide
Next slide

”Single”-livets udfordringer

Nu skal i høre noget spændende fra mit liv lige nu.

Bastian Larsen, som er klummeskribent på Ekstra Bladet, journalist, sexolog, parterapeut og foredragsholder, har undervist mig på sexologuddannelsen hos Joan Ørting. Meget meget spændende.

Jeg blev enormt fanget af hans måde at undervise os studerende på. Han kommer med mange sjove anekdoter fra hans eget liv undervejs i hans oplæg. De ellers lidt tørre faktuelle emner giver han et dejligt let og humoristisk twist.

Det store tema var, som overskriften siger, ”singlelivs udfordringer”. Vi kom omkring emner lige fra online dating til seksuelle subkulturer, kønsroller og en masse flirte øvelser, der var virkelig sjove, spændende og lærerige at prøve.

Indfanget og draget

Bastian underviser super levende og provokerende. Hans stiller bl.a. spørgsmål som, ”HAR DU DET KÆRLIGHEDSLIV DU GERNE VIL HAVE? Det mener han er spørgsmålet, som de fleste mennesker lever et helt liv uden at stille sig selv. Hans pointer er super skarpe. Her er et eksempel på dette:

”Vi lever i Danmark i 2018 med større frihed end nogensinde før, når det handler om at vælge vores kærlighedsliv. Vi er ikke begrænsede af økonomi, religion eller kultur, og alligevel vælger de fleste helt uden at reflektere over det, samme parforholdsrammer som vores oldeforældre.

Med en skilsmisse procent på 50, halvanden million singler og status som verdens næstmest utro nation, er der noget, der ikke fungerer i det danske kærlighedsliv.

Vores parforhold og kærlighedsliv burde være det sted, hvor vi henter masser af positiv energi, men i stedet bliver det tit et sted, der skaber frustration og suger energien ud af os…….”
http://www.bastianlarsen.dk/?page_id=82

Som Bastian så fint skriver, er mange i dag fortsat meget låste i gamle mønstre og forestillinger om, hvordan det perfekte kærlighedsliv skal se ud. Vi har svært ved at benytte os af vores muligheder for, at være mere frie i vores relationer. Ja jeg ved godt at du nu sikkert sidder og tænker, ”okay er hun ikke i et parforhold hende Mette og hvorfor har hun så brug for at lære sådan noget?” Men sagen er jo den, at jeg som kommende sexolog netop har brug for at tilegne mig en masse viden om de emner, som mine kommende klienter går og bøvler med.

Kernefamilieidealet

Vi er låste i at have kernefamiliebilledet som vores ideal for det perfekte parforhold og har enormt svært ved at se, hvordan livet kan være anderledes end dette.

Vi er i en opbrudstid, når det kommer til parforhold og familiestrukturer, og vi har brug for hjælp til at tænke ud af boksen og se andre måder at leve familielivet på. Derfor er der nu, langt mere end tidligere, brug for terapeuter af forskellige slags. Vi har brug for hjælp både par og sigler til at se meningen med, at livet er en rejse, som ikke er en lineær proces. Livet skal derimod leves ud fra alle de valg og muligheder, der er at gribe i.

Sæt dig selv på 1. pladsen i dit liv

Vi skal lære at tage os selv alvorligt og sætte os selv på første pladsen i vores eget liv, fordi ingen er vigtigere end DIG i dit liv, heller ikke dine børn, job eller kæreste. Metafoen med iltmasken til dig selv før dit barn i flyveren, gælder også, når livet skal leves i din hverdag. Vi skal finde kærligheden til os selv i os selv først, og derefter drage ud i verden for at finde vores soulemate i stedet for vores shadowmate. Meget mere om det mega spændende og super vigtige skygge-arbejde vil komme i et af mine kommende posts.

Tag action i dit liv

Jeg håber har fået lidt indsigt i, at livet skal leves forlæns men forstås baglæns, som Kierkegaard så klogt sagde, og der ikke kommer nogen og redder dig i dit liv. Du skal selv skal tage action i dit liv og gøre noget andet end du plejer for at få ændret dine gamle mønstre til nye mere hensigt fulde.

DU er kærlighed og ikke før du lærer at fylde dig selv op, elske dig selv og lære selvkærlighedens vej at kende med de bump der selvfølgelig er på vejen, finder du lykken i kærligheden derude.

Vær taknemmelig og hyld livet

Mit sidste statement i denne post liver. Tag dig selv fucking alvorligt og find ud af, hvad der gør dig lykkelig i dit liv. Vær taknemmelig for livet er en fucking smuk, lækker og til tiden lidt kaotisk gave du har fået skænket. Ær det, livet vil dig det bedste, når du sender god energi ud, kommer tingene til at ske på en hel ny måde uden modstand og med langt mere accept og glæde.

Fra nedbrud til optur

Lev så det FUCKING liv med god karma! Du har kun et liv. Du bestemmer selv hvordan du vil tackle og leve det. Livet går op og ned og ja det kan sgu være surt og sort til tider. Tro mig jeg har selv ramt bunden mega hårdt. Men jeg har kæmpet mig tilbage, fordi jeg netop har indset, at livet er en gave, og der var ting, jeg måtte revurdere i mit liv pga. mit stressnedbrud. Jeg ser min stress som mit livs største gave, nu hvor jeg er kommet så meget stærkere ud på den anden side. Nu ved jeg så meget mere om mig selv, og hvem jeg er, og hvad jeg vil og ikke vil i mit liv. Jeg glæder mig hver eneste dag til mere. Øver mig i at være i nuet og nyde det der er og sætte tydelige grænser og mærke efter.

Så go for it derude. Lev DIT lækre liv.

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg fra Mette

Kærlig Hilsen

Mette Friis

Følg mig på Instagram @mettefriisterapi

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Picture of Mette Vestergaard

Mette Vestergaard

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg

Nu rammer alderen

Klimakteriet, menopausen eller overgangsalderen– ”kært” barn har mange navne…. Personligt synes jeg bedst om ordet menopausen, da ordet

Læs indlægget »