Jeg har haft voldsomme hovedpiner. Har du også?

Åh nej ikke igen! ! Hovedpine der bare sidder fast og gør at man ikke kan overskue noget eller være nogle steder. Det tænker jeg der er mange der kan relatere sig til?

Jeg har før i tiden døjet med kraftige hovedpiner som ikke ville gå væk med smertestillende og som bare skulle aftage af sig selv. Jeg prøvede næsten alt for at slippe af med hovedpinen. Jeg blev nysgerrig og stædig på at prøve at finde et mønster i mine hovedpiner. Jeg kunne hurtigt fornemme at når jeg var presset på jobbet og især i mit hoved af bekymringer eller bare meget at skulle huske og se til så blev jeg ramt big time.

Efter jeg har lært kropsterapien at kende og nu arbejder som Totum kropsterapeut og selv har fået behandlinger lykkedes det at finde en løsning på ikke at være så hårdt ramt mere af hovedpiner og når jeg en sjælden gang får det så varer de ikke nær så lang tid. Ved regelmæssige behandlinger og netop kombinationen af pulserende massage og akupressur hjælper det på spændingerne samt holder balance i kroppen. Det er fantastisk.
Hovedpine kommer i mange former, og behandling af hovedpine afhænger derfor også af årsagen til smerterne.
Hovedpine kan f.eks. komme af spændinger i nakken. Og så er det naturligvis relevant at få behandlet muskulaturen. Lad mig bare sige at jeg var sindssygt anspændt i nakke og skuldre. Mine skuldre sad jo helt oppe under ørerne. Så wonder why muskulaturen strammede.

Men hvad har skabt denne spændingstilstand?
Spændinger i nakken og skuldre kan være et resultat af en dårlig kropsholdning, stress, en skade der har været der længe med mere. Er det tilfældet, så må behandling af hovedpine også rette sig mod at frigøre de spændingstilstande, der låser kroppen og lægger pres på nakken. Ellers opnås typisk kun en midlertidig lindring af problemet. Det var det jeg oplevede hver gang jeg havde fået massage, så lettede det her og nu men jeg fik hurtigt følelsen af at spændingerne kom igen og hovedpinerne kom stadigvæk.

Hovedpine kan udover det rent fysiske også afspejle en psykisk tilstand eller problematik. Hovedpine kan f.eks. være kroppens signal om overbelastning, når vi presser os selv, bliver presset eller har brug for tid til at fordøje de mange indtryk.
Når hovedpine jævnligt optræder i de samme situationer, kan der være god grund til at se “bagom” symptomerne. Det var her der gik noget op for mig. Jeg lyttede ikke nok til min krop og hvad der egentligt foregik.

Jeg har altid været ambitiøs og meget pligtopfyldende men havde til tider en fornemmelse af ikke at være god nok og hele tiden skulle yde ekstra for at blive set og anerkendt i mit arbejde. Jeg havde i de sidste mange år blevet mere og mere usikker på mig selv og efter at være ramt af stress syntes jeg kun at jeg skulle bevise endnu mere overfor mit arbejde og kollegaere. Jeg var så frustreret over det og vred på mig selv over at være gået ned, for det lignede slet ikke mig og derfor blev det til ”tag dig nu sammen” i stedet for at få gjort noget ved det.

Vores følelser påvirker vores krop og hvis vi sidder fastlåst i en situation, som påvirker os, men som vi ikke får handlet på eller sagt fra overfor, så er spændinger meget ofte resultatet. Hovedpine kan være et af dem.
Nu efter jeg har fået sat tingene i perspektiv og blevet konfronteret med mit mønster via de behandlinger jeg har fået så har jeg ikke hovedpiner mere. Det passer så ikke helt alligevel for jeg har haft to tilfælde af svære hovedpiner heldigvis med lange mellemrum imellem dog har jeg hurtigere kunne handle på det da jeg nu ved hvad der trigger det og væk var hovedpinen 😊.

Så lider du af hovedpine og spændinger i kroppen så er det bedste råd at prøve en Totum kropsterapeutisk behandling så man får behandlet kroppen som en helhed.

Behandling af hovedpine
Hvis du vælger at få en totum kropsbehandling hos mig tager jeg højde for både de fysiske og psykiske årsager til dine smerter. Hvordan er spændingstilstanden i f.eks. nakke, hals, skuldre og ryg? Er der noget, der fylder meget i hverdagen for tiden – eller har gjort?

Ud fra hvad du – og din krop – fortæller, vil behandlingen gå i gang, og den behandling, du modtager, er tilpasset lige præcis dig. Nogle behandlinger er meget fokuserede på de spændte muskelgrupper, som skaber problemer. Andre arbejder både med krop og sind, og her kan samtale om de bagvedliggende problematikker indgå i behandlingen.
Stammer spændingerne fra nakke og ryg, vil du naturligvis få behandling dér men der vil også bruges akupressur og zonetryk under fødderne og der arbejdes med meridianbanesystemet som er med til at skabe balance i kroppen og i den/de berørte meridianer for at få behandlet kroppen som en helhed.

Hilsen Fie

Totum Kropsterapeut

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Kontakt oplysninger

+45 50693268
kontakt@opus-kroterapi.dk
www.opus-kropsterapi.dk

Andre indlæg fra Opus Kropsterapi

Skriv et svar