Submissiv hvad er det?

Jeg vidste heller ikke hvad submissiv var for et år siden.

Submissiv:
Er lysten til seksuel underkastelse. Den submissive udviser en underlegen og ofte tilbedende adfærd. Personer med en submissiv adfærd tilsidesætter egne behov og lyster. I stedet bliver den vigtigste opgave, at tilfredsstille og glæde sin partner. Det kan virke selvudslettende, men da partneren har samme store ønske, nemlig at tilfredsstille og glæde sin partner, har vi med to mennesker at gøre, hvis vigtigste formål er at glæde hinanden.

Men for mig ligger det åbenbart så naturligt til mig, at jeg ikke skal bruge en masse energi på det. Det handler om meget intense følelser, en mental tilstand, som er svær at beskrive – de, som oplever dette, er dog ikke i tvivl.

Disse stærke følelser og underkastelsen er ikke rettet mod alle og enhver, men kun ens dominerende partner. Den submissive går ikke og underkaster sig for enhver som ønsker eller kræver det. For, at den submissive kan underkaste sig af hele sit hjerte, sjæl og sind, kræver det at man har en enorm tillid og respekt til ens Herre (ell. Domina), udover de mange kærlige følelser/kærlighed – det gælder naturligvis tillige den anden vej. Den tillid opbygges over en lang periode. Det kræver en del arbejde fra begge parter, at opbygge en god relation, og for nogle heldigvis også kærlig relation. Der er rent faktisk ikke mange der får lov at opleve det som min Master og jeg oplever og lever fuldt ud i en D/d-relation.

Men forstå det ret – en submissiv er på ingen måde en slags dørmåtte, som dominerende personer kan tørre sine beskidte sko af på. En submissiv er derimod et meget intelligent, afklaret og stolt menneske, som udviser et enormt mod, ved at overlade retten til sin krop og sjæl, til et andet menneske. Det kan lyde nemt, at være submissiv, overlade alt til et andet menneske, alle beslutninger, bare smide fødderne op og slappe af. Men det er det på INGEN måde, det er noget af det sværeste, et voksent ansvarligt menneske kan gøre – total afgivelse af sin kontrol – give sin krop og sjæl til et andet menneske – det er ikke for sjov men den fuldeste alvor.

Det er hvad en submissiv gør i større eller mindre grad. Mange lever i et forhold kaldet D/s, hvor den dominante ejer og bestemmer over sin submissives seksualitet, men hvor de er ligestillet på alt andet i hverdagen og ligeværdige mennesker. Nogle gør det ultimativt og lever som os i et D/d forhold, hvor det både gælder seksualitet og alle livets aspekter, som den dominante har bestemmelsesret over.

Uanset hvilken type forhold jeg nævner, kræver det meget af den dominante. Der kræves faktisk mest af den dominerende i D/d forhold, da han har bestemmmelses-retten over den submissives liv i alle henseende. I begge slags forhold stilles der store krav til den dominerende omkring det seksuelle. For at undgå misbrug og skade på den submissives krop og sjæl, stilles der nemlig store krav til den dominantes psykologiske indsigt og respekt for sin submissive partner.

Derudover stilles der store krav til fælles lyster, mod, vilje, konsekvens, frækhed, empati, følelser og masser af fantasi. Det er yderst sjældent at en submissiv underkaster sig totalt og uden forbehold i starten af et forhold. Det er den dominante først nødt til at gøre sig fortjent til, ikke bare i ord, men også handling.

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Submissive Anne

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Inger Brorsen

  Hej Anne. Først og fremmest vil jeg rose dig for, at være så modig at du bringer dette emne op! For mig ligger det meget fjernt at vælge at leve sådan og dermed være 100% afhængig af ens partner. Du har sat mange tanker i gang og udvidet min horisont. Tak modige du

 2. buzz lightyear

  den dominante mand her er totalt afhængig af sin kvinde : hun er alt han har drømt om, wow jeg ville ønske flere kvinder ville åbne øjnene op og begynde at leve livet som HANS
  kvinder der underkaster sig 100% er ekstreme stærke kvinder og de har selv meninger om hvordan de vil tilfredsstille deres partner bedst muligt , for de ved hvad de har fundet 🙂

 3. Bjarne

  Jeg er ny i dette, har lige mødt en kvinde, som ikke er, hun har oplevet en del, men er tiltrukket af mig og min lyst til hende… i morgen, sidder hun klar, på knæ. Venter på mig.. jeg er spændt, vi har lige mødt hinanden… været sammen et par gange, men hendes tillid til mig…. Den er der allerede. Åhh… hun er skøn.. og jeg glæder mig.. endelig har jeg, forhåbentlig mødt en der kan være i det.

 4. Tom

  Frustration i ensomheden, hvor det halve mangler selvindsigten. Tak for din beskrivelse.

Skriv et svar