28 år og 28 lektioner

kvinderudenfilter_28 år og 28 lektioner
Picture of Tatjana

Tatjana

– livet har lært mig. I dag den 16. oktober er en helt speciel dag. For præcis 28 år siden blev en lille (læs stor) pige født på Randers centralsygehus – og ja, den pige var mig. I dag har jeg fødselsdag!

Men når man sidder på sin 28. fødselsdag og stresser over, at der nu kun er to år til det store 30, så er det at livet rammer. Hvad har jeg i grunden opnået på min relativt korte levetid og hvad har jeg nu lært? Så her er en liste over 28 lektioner livet har lært mig på godt og ondt.

 • Tag nu for fanden den bikini på!
  Selvom du føler dig tyk, er det oftest ikke så skidt som det ser ud. Så tag nu den bikini, eller kjole eller shorts på, som bare ligger og griner af dig hver dag. Accepter din krop som den er skabt, om det er fra naturens side eller dit eget arbejde. Du er lækker som du er og oftest også i andres verden.
 • Venskaber er som mænd
  Nogle gange har man mere brug for dem, andre gange gider man dem ikke rigtigt. Venskaber skal plejes og holdes ved lige, men mennesker er forskellige og har derfor brug for sine venner i større eller mindre grad fra tid til anden – og det er helt ok.
 • Du er selv ansvarlig for din egen lykke
  Er du ulykkelig, er det kun dig selv der kan finde vejen tilbage. Du er din egen lykkes smed og det er helt perfekt. Lad vær med at regne med andre giver dig den.
 • Sig ja
  Nogle gange er det bare federe, hvis man har ja-hatten på og dermed oplever en masse nye ting eller mennesker. At sige ja til én ting, er at sige ja til livet og hvem vil ikke gerne det?
 • Vær dig selv!
  Det er lidt en kliché, men vær nu dig selv for pokker. Mange år er hurtigt spildte med at lade som om man er en anden. Du er i virkeligheden også meget mere cool end det falske jeg, du opfandt for at virke bedre.
 • Slip det negative og omfavn det positive
  Ja, det er sgu sværere end først antaget, men når det positive først viser sig, kan det redde enhver dag. Spildte du morgenkaffen på din pæne trøje? – Ny mulighed for endnu pænere trøje eller måske den kjole jeg nævnte længere oppe.
 • Tårer er ikke nødvendigvis en dårlig ting
  De kommer heldigvis også ved glæde og overvældende øjeblikke. Tårer er ikke et tegn på svaghed, men nærmere en styrke at kunne vise. Med andre ord – slip dem fri når de presser på.
 • Alle har en lortedag og det er ok
  Hvis du må have en lortedag, ja, så må andre vel også. Giv dem et klap på skulderen og vis dem de også betyder noget – det sætter ofte et smil på folks læber.
 • Giv tilbage til dem der har brug for det
  Det er den bedste følelse at give til andre og hvis ikke du selv kan bruge det, så giv det videre. Man behøver ikke at give ting eller goder videre – en positiv tanke, et tak eller blot en stille stund i selskab med din bedste veninde, kan også sagtens være at give igen.
 • Omgiv dig med klogere folk end dig selv
  Konkurrence er en sund del af livet, og at blive udfordret af dine medmennesker er endnu sundere. Livet igennem er en mulighed for at stå stille eller gro og jeg vil til enhver tid vælge at gro. At folk er klogere behøver ikke nødvendigvis at være på tal og bogstaver, men måske på livet, musik eller en helt tredje ting. Vi lære kun af at prøve, så prøv at blive udfordret af andre.
 • Svære tider er kun midlertidige
  Det er nok den vigtigste lektion at huske på livet igennem. Vi går alle igennem svære tider, men igennem disse tider sker der også noget helt fantastisk – man bliver stærkere og lære, at takle nye situationer.
 • Intet tabu er værd at have det dårligt over alene
  Depression, angst, stress, abort – you name it! Det er ok at have det dårligt og det er faktisk også ok at sige det højt. Hvorfor skal alt det der gør os kede af det, også være det vi oftest holder for os selv? Så lær at sig hvordan du har det og få den hjælp, som andre kan give – du er ikke alene.
 • Drik aldrig på tom mave
  Utroligt enkelt råd og vigtig lektion. Spis godt eller betal for det senere.
 • Lær at modtage den hjælp andre tilbyder
  OCD-land er sjovt at leve i men nogle gange må den tallerken godt stå anderledes i opvaskemaskinen, når Jakob tilbyder at ordne opvasken.
 • Kys og kram er vigtigere end alt andet
  Når først man har fået et barn, må man også indse at hverken tv, telefon eller andre mennesker er vigtigere. Så kys noget mere og kram ved hver en mulighed – for hvem bliver i grunden ikke glad af et kram eller et kys på kinden?
 • Nyd de små ting i livet
  Igen en kliché, men hold nu kæft hvor er det vigtigt. Netop de små ting, som en god kop kaffe søndag morgen eller en mand der siger han elsker dig helt umotiveret, ja, de ting gør livet lidt lettere.
 • Livet er for kort til grimme sko
  Så køb de sko du kiggede på i går og ikke synes du burde købe, fordi du netop ejer 6 andre par i selv samme farve. Nyd at du har muligheden og nyd nu for fanden følelsen skoene giver dig!
 • En partner der elsker dig, er vigtigere end 1.000.000,- på kontoen
  Hvis din kæreste, kone eller mand kan elske dig, så har du nok noget unikt og det er jo fantastisk. Men hvad der er endnu mere fantastisk, er netop at dele livet med en anden. Så fuck om du ikke har råd til luksuslivet eller den dyre bil du har kigget på! Kærligheden mellem to mennesker er vigtigere og mere dyrebar, så vær rig på kærlighed og mærk følelsen af uendelig lykke.
 • Lyt altid til din mavefornemmelse
  9 ud af 10 gange har den nok ret. Og når den ikke har, så er det nok heller ikke så skidt at det ikke er godt, som vi jyder siger.
 • Alle mennesker prutter
  Inklusiv jeg selv (læs selv her) og det er hverken ulækkert eller skammeligt at prutte. Hvor der er indtægter er der også udgifter, så du kan glæde dig over at jeg ikke skriver om lort.
 • Førstehåndsindtryk er vigtige, men ikke alt
  Lær at se folk an og giv dem en chance for at vise hvem de er. Du ved ikke hvad de går og tumler med, og netop dét kan ændre folks adfærd for en stund.
 • Vær selvsikker men ikke en idiot
  Se punkt et. Men for at uddybe, så er det vigtigt at være selvsikker og have en god portion selvtillid, men det er ikke cool at være selvfed og egoistisk.
 • Man kan altid spise kage
  Intet under at jeg vejer lidt mere end jeg burde, men kage er bare altid godt uanset situationen. Så find kagegaflen frem og guf lidt i dig, hvis du fejre noget, er ked af det eller bare har en sød tand.
 • Vasketøjet hober sig op, hvis ikke du tager det løbende
  Og nej, det er altså ikke en metafor for noget andet. Jeg taler her om vasketøjet – det der forfærdelige rod af tøj, der samler sig hurtigere end nullermændene under sofaen. Vask tøj ofte eller bliv væk i det beskidte og gå nøgen rundt – det er faktisk op til dig selv.
 • Nøgenhed er befriende
  Apropos at gå nøgen rundt, så findes der ikke noget mere befriende end at sove under klæder og mærke dynen svøbe om den bare hud. Men et tip her, er at lade vær når du ammer – mælkemassakre og våde dyne er ikke der fedeste.
 • Grin højere og mere hver dag
  Et smil er smittende, men et grin er endnu bedre. Livet er for kort til sure miner og hader du mavebøjninger og generelt at træne, så er en masse grin den bedste form for motion.
 • Kærlighed er ikke perfekt
  Og det skal den heller ikke være. Det uperfekte er oftest det perfekte og hvad du finder perfekt, ER perfekt. Rid på bølgen og nyd at du har kærlighed i dit liv.
 • Børn er en gave, som du ikke ønsker returret på
  Har du ikke fået børn endnu, så glæd dig. Det er hårdt, smertefuldt, glædeligt og nok det bedste i hele verden. Børn er fantastiske små væsner, som kun ser det gode i alting og dig. Så nyd dem når de kommer og tak for den gave de er hver dag.
Tillykke til mig og tillykke til dig, hvis du som jeg selv har fødselsdag i dag!

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg