Det var den 8. marts i går

Det var den 8. marts i går - kvinderudenfilter
Tatjana

Tatjana

Kvindernes internationale kampdag. På kvinderudenfilter blev der stillet især to spørgsmål, som satte tankerne i gang hos mig. Læs svarene nedenfor:

Hvad tænker I om ligestilling?
Da Rikke (indehaver af kvinderudenfilter) stillede spørgsmålet, satte det hurtigt nogle tanker i gang – for hvad tænker jeg i grunden om ligestilling? Det korte svar? Det er ikke noget jeg til dagligt tænker så meget over. 

Bør jeg have det dårligt med ikke at tænke på ligestilling? Absolut ikke!
Grunden herfor, er at jeg i mit daglige liv ikke mærker til kønsdiskrimination på egen krop. Jeg er fuldt ud klar over, at det til sker rundt om i verden og i høj grad også i Danmark, men personligt har jeg ikke mærket til diskriminering grundet mit kvindelige køn. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har en holdning til emnet. 

Ligestilling er for mig lig med muligheder. Muligheden for uddannelse. Muligheden for bedring af mine egne kompetencer og muligheden for ikke at føle mig mindre værd end mænd. Jeg er taknemmelig for den vej vores forgængere har banet for os kvinder i nutidens samfund, og disse modige individer, er netop grunden til at jeg i mit daglige, ikke tænker videre over ligestilling. 

Dog er der stadig lang vej igen. Et godt eksempel herpå, er kvinders optræden på de sociale medier. Snak om et emne, som blusser meget op i tiden! Kvinder der giver udtryk for deres holdninger, tager billeder med lidt eller intet tøj på eller kvinder som deler deres mening om ligestilling, bliver ofte mødt af modstand – og ikke blot fra det mandlige køn, men nærmere det kvindelige. Vi som kvinder er nødt til at stå sammen og vise en forenet front! Hvis det er i orden at en kvinde kalder en anden kvinde for en luder eller lignende nedsættende ord, hvorfor er det så ikke også i orden for mænd? 

Hvad tænker I om fejringen af kvinder den 8. marts – international kvinde kampdag?
Jeg synes fejringen er ganske vigtig, da det netop minder kvinden om at være taknemmelig for de muligheder vi nu har. Dog har jeg svært ved at fejringen skal mindskes til en dag om året og ikke hver dag. Vi kvinder er nødt til at fejre os selv hver dag og være glade for de mange muligheder vi nu har. Som kvinde, mener jeg, at det er vigtigt at have en aktiv holdning til de emner, der rykker på sig i samfundet. Være en del af samfundet og blande sig, være nysgerrig og turde stå ved egne meninger og holdninger. 

I praksis er der stadig en lang kamp forude for det kvindelige køn, men det er netop dét denne dag er med til at belyse. 

Læs med i næste uge, hvor jeg får en gæst på besøg her på bloggen, som fortæller om hendes erfaringer med netop at blive dømt af både mænd og kvinder på de sociale medier.

Kærligst Tatjana

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Tatjana

Tatjana

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg