STILHED ♡

Picture of Tatjana

Tatjana

Som du måske har bemærket, så har der været lidt stille herfra. Ikke helt stille, da jeg stadig har fået skrevet mine sponsorerede anmeldelser, men stille på den personlige og humoristiske front. Jeg kan ikke helt give et svar på hvorfor, men jeg vil tro at der har været tale om en skriveblokade kombineret med manglen på inspiration. 

Livet er inspirerende, men ikke alle tanker og idéer er værd at notere. Der har jeg nok lidt befundet mig – i tanken omkring, hvad der er værd at skrive om og hvor meget/lidt mine læsere vil fordybe sig i det skrevne. Lad os bare kalde det for usikkerhed.

Usikkerhed om fremtiden, bloggens fremtid, hvilke veje jeg som blogger gerne vil og usikkerheden på hele den digitale front. 

Jeg hørte igår i radioen, at Radikale Venstre ønsker at investere 10 mio. kroner i et videnscenter til undersøgelse af den digitale sundhed. Med andre ord, hvordan vores forbrug af diverse apps og færden på digitale platforme påvirker vores fysiske og psykiske sundhed. Min kommentar til den investering:

GØR DET.

For hvordan bliver vi i grunden påvirket af at færdes på disse platforme med konstante påmindelser, følelsen af utilstrækkelighed og imperfektionisme på de sociale medier og de mange fysiske timer vi kobler af fra den virkelige verden til fordel for den digitale? 

Jeg lavede igår et opslag på Instagram, omkring netop stilheden ved at koble fra. Koble fra Instagram i et par timer og i stedet leve i nuet. Uden telefonen klistret til hånden og uden konstant at føle presset fra de mange notifikationer. Helt ærligt, så er det svært.

Jeg har i løbet af min barsel lagt mange timer i at forbedre min Instagram. Gøre kvaliteten af billederne flottere, lagt mange timer i redigering, kommentering, promovering, likes og hvad der ellers høre sig med at være Instagrammer/influencer. Alt det arbejde, spændende og indbringende som det nu er, har frarøvet mig tid fra det vigtigste i mit liv.

Min familie.

Jeg bliver trist ved tanken. Trist over den ringe prioriteringsevne jeg har udvist. Trist over de mange timer jeg har brugt i en fiktiv verden, hvor alt helst skal fremstå perfekt og redigeret, selvom menneskene bag ikke er det. Trist over at være blevet overfladisk i form af at hungre efter et like eller en følger. Og til slut trist over ikke at være mig selv. Et eller andet sted på vejen til det her lækre liv på de sociale medier, mistede jeg fornemmelsen af hvem jeg er og ønsker at være på de sociale medier. For hvorfor er jeg – Tatjana – ikke god nok, som jeg nu er? 

Jeg har tidligere skrevet, at det uperfekte er det perfekte og netop det udsagn har jeg glemt på de sociale medier. Alting skal være perfekt, også selvom det ikke er det, og til hvilken nytte? Vil du ikke hellere følge med i alt det uperfekte? Alt det der i virkeligheden sker bag kameraet og udøser ærlighed og personlighed? 

Det vil jeg da selv. 

Så selvom jeg til tider er stille, inspirationen er svær at finde og bloggen mangler personlighed i et væld af sponsorerede indlæg, så er jeg her stadig. Jeg vælger bare i svære og uinspirerende tider, at holde mig til det jeg kender og det er anmeldelserne. Som forøvrigt skal laves. It’s the name of the game, as they say.

Det vigtigste for mig lige nu, er min familie og den dyrebare tid jeg har med dem. Tiden går så stærkt og det er vores knap så lille datter et tydeligt bevis på. 1 år er snart gået. Dog vil jeg ikke være helt stille det næste stykke tid. Som du måske kan ane ud fra dette skriv, er jeg blevet inspireret og i høj grad inspireret af at se indad. Indre diskussioner og reflektion har gjort det mig muligt, at få fingrene tilbage til tasterne – ja selv et nyhedsindslag i radioen om politik og sundhed. 

Så mit sidste råd på vejen, for dette skriv, er, at finde det perfekte i det uperfekte. Lad dig ikke forblænde af de mange perfekte tilværelser på de sociale medier og nyd det lige en ekstra gang, når du kommer til at spilde morgenkaffen på katten. Det kan godt ske forøvrigt. 

Vi sætter selv dagsordenen for dagen forude og starter du med at være god ved dig selv – fysisk og psykisk, kan dagen kun blive god. Helt uperfekt som vi alle er.

Kender du til følelsen af at bruge for meget tid på digitale platforme  frem for at være i nuet?

Hvad gør du for at ændre det?

Som altid et kram herfra.

 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg