Tankeopkast

Picture of Tatjana

Tatjana

Kender du det?

Man er netop gået i seng, dynen er puttet godt omkring hele kroppen og du er smaddertræt. Men hov, hvad er nu det for en lyd? Kom den herindefra eller udefra? Er der mon nogen der vil bryde ind her? Nej, du er skør – selvfølgelig er der ingen der vil bryde ind. Hvem gør i grunden sådan nogle ting? TÆNK PÅ NOGET ANDET! Du skræmmer dig selv. Ej, jeg glæder mig også til en ny dag i morgen, hvor der forhåbentligt kommer mere søvn på kontoen. Åh nej, jeg skal altså også sove nu – Lilly vågner om alt imellem en halv time til i morgen tidlig. Guuuuuud, jeg har glemt at tisse inden jeg gik i seng. Det kan jeg jo ikke nu, tænk hvis hun vågner. Sov nu, Tatjana. Hvor ville jeg ønske jeg kunne slå hjernen fra ligesom mænd kan! Hvordan kan de det? Hvordan tænker man på ingenting? Ingenting, ingenting, ingenting, ingenting – hold nu, du tænker stadig. Fuck, nu er der gået en time. Fuck mit liv! Sov nu! Godnat.

Det er en typisk aften for mig inden jeg falder i søvn. Jeg er fuldstændig smadret og klar til at sove, men så snart hovedet rammer puden, tror min hjerne at det er legetid – og ikke de sjove lege. Vi taler ikke længere tankemylder – vi taler tankeopkast! Det er blevet så meget værre efter Lilly er kommet til og jeg tror bestemt det har noget at gøre med mangel på søvn i 8 måneder.

Søvn for mig, er den sværeste tilstand at komme i. Jeg ved ikke hvorfor, men det er skide irriterende. Jakob skal nærmest bare se hans pude, så snorkbobler han ved siden af – hvorfor kan jeg ikke også det? Hvorfor skal jeg igennem den ene åndssvage tanke efter den anden før jeg til sidst falder i søvn af ren og skær udmattelse?

Min hjerne står aldrig stille, hvilket kan være en gave i nogle situationer, men ikke i søvnsituationen.

Før vi fik Lilly var jeg også typen, der havde svært ved at falde i søvn om aftenen. Du så mig heller ikke tage en morfar midt på dagen, ikke engang da jeg var gravid og udmattet. Så forestil dig, hvor svært det så er, når man har været oppe og amme om natten. Det er svært – meget svært. De bedste nætter for mig, er de nætter hvor jeg ikke skal amme. Ingen amning om natten = ingen tankeopkast og dermed ikke minus på søvnkontoen. De er dog nogle sjældne nætter her i hjemmet.

Så har du nogle gode råd til en nemmere søvn, er du velkommen til at smide en kommentar – alle råd modtages med kyshånd.

Hjælp en kvinde i søvnnød!

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Anne

  Måske guidede meditationer? Der er nogle gode på Youtube. Gratis. Med en blød pude kan man gode have høretelefoner inde i ørerne. De hjalp mig i en periode hvor jeg vågnede midt om natten med tankemylder. Kan anbefale Kelly Howell.

  1. Tatjana Kristensen

   Det lyder faktisk virkelig afslappende og bestemt noget jeg skal prøve! Tak for din anbefaling 🙂

 2. Kamilla

  Jeg er også en let-sover og ja! Amme om natten var sgu noget møg. Indtil sundhedsplejersken lærte mig at ligge på siden og amme. Så af ned siden på tremmesengen og op i højde med madrassen, så den var plan med min seng. På den måde gang vi hurtig en rytme hvor de små lyde Lillepigen lavede udløste en arm der trak hende over til mig og så blev der halv sovet halv spist uden jeg egentlig blev vågen.

  Jeg ved ikke om det til hjælp men krydser fingre ..

  1. Tatjana Kristensen

   Mange tak for dit gode råd, som jeg absolut ville prøve, hvis ikke lillepigen sov på eget værelse 🙂
   Det lyder ellers som en god løsning! Mon ikke jeg burde teste det, når barn nummer to engang melder sin ankomst om nogle år!? 🙂

   Kram herfra.

 3. Stine

  Hej.
  Det er en træls situation.
  Det hjalp for mig først at blive bevidst om mine tanker, og kunne jeg gøre noget ved dem nu – altså mit om natten. Nej oftest ikke. Men jeg skriver tankerne ned, da det oftest er arbejdsrelateret.
  Men lydbøger og bare stille snak i mit øre hjælper. For eksempel foredrag eller videnskabelige podcast. Så fylder tankerne ikke, og så bliver jeg talt i søvn. Nogle gange når jeg at lære nogen inden jeg falder i søvn, andre gange hører jeg ikke noget 😉

  1. Tatjana Kristensen

   Hej!
   Undskyld det sene svar – har ikke lige helt drejet den med kommentarerne før nu 😀
   Du har helt ret i, at man intet kan gøre om natten og den med at skrive dem ned, vil jeg helt sikkert afprøve! TAK!
   Uh ha, det skal jeg måske prøve og når man samtidig lære lidt oveni, så lyder det da fristende.

   Kæmpe kram herfra.

 4. Bettina

  Hej Tatjana,
  Prøv at tjekke BARS ud på nettet. Det har hjulpet mig med ro og god/tung søvn!
  Hvis du har lyst til at prøve, kan jeg henvise dig til en fantastisk behandler!
  Kh Bettina

  1. Tatjana Kristensen

   Hej Bettina.

   Tak for din anbefaling! Jeg skal da helt sikkert lige have det tjekket ud og er villig til at prøve alt efterhånden – stadig en måned senere 😉
   Kæmpe kram herfra <3

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg