Alene på min fødselsdag

Picture of Mette Egelund

Mette Egelund

Det er d.3/7 – 2020 hvor jeg sidder og skriver det her.

I morgen fylder jeg 37 år! I mit hoved ser jeg Bridget Jones for mig i en af hendes film, hvor hun sidder alene og ”fejrer” sin fødselsdag.

Single, halvgammel og har pænt ondt af sig selv.

Jeg har nok valgt en lidt anden approach, og prøver som regel at få det bedste ud af det

Det skyldes nok at jeg nyder mit eget selskab. Meeen lige præcis på min fødselsdag. Der har jeg altså prøvet at vågne op, uden børn og ingen kæreste. Faktisk husker jeg sidste år, hvor den faldt på en hverdag og de første jeg så på min fødselsdag var mine arbejdskolleger. Altså herregud, de var jo mega flinke og havde sat flag op for mig på mit skrivebord og de huskede at sige “TILLYKKE!!”, ligesom jeg trådte ind af døren. 10 min over 8 selvfølgelig. Jeg har aldrig været god til at møde kl.8 sharp på nogen af mine arbejdspladser😬

Det gjorde mig da glad og jeg takkede dem med et smil. Jeg havde selvfølgelig bagt min famøse ølkage😏

Eller fattigmandskagen, som man også kalder det. Det er lidt en julekage fordi der er kanel og kommen i. Men hvad fanden. Det er den kage jeg er bedst til og absolut en kage man aldrig går galt i byen med. Ej heller, når den nærmest er flydende indeni, fordi den ikke havde fået nok.

”Ej, den er faktisk ret lækker, når den er sådan, Mette”. Kæft nogle søde kolleger haha!😂

I de første 2 år som single mor, var jeg så privilegeret at have mine børn hjemme. Jeg skulle selvfølgelig minde dem om at mor havde fødselsdag. De var jo ikke så gamle. Gaven fra ungerne, som deres far havde købt, havde jeg gemt til dagen, så ungerne også synes det var lidt sjovt at fejre mor. Eller så var det for min egen skyld. Not sure. Jeg synes jo også det var lidt hyggeligt. 

I år havde jeg glædet mig ekstra meget til min fødselsdag. Fordi i år, falder den nemlig på en lørdag OG jeg er børnefri. Så jeg har selvfølgelig inviteret vennekredsen til fest i morgen aften

Hun fik sgu lidt ondt af mig

Min genbo, i det hyggelige rækkehuskvarter jeg bor i, har lige klippet mig. Hun er selv alenemor og da hun spørger hvad jeg så skal lave på min fødselsdag. Udover festen selvfølgelig.
Så fortæller jeg hende at jeg ingen store planer har. ”Ingen mand eller børn..familie?”  Spørger hun.

Det kunne jeg jo kun sige nej til😁

Jeg havde faktisk forsøgt at få Kaptajnen til at få hans børn passet, men hverken fredag eller lørdag var det lykkedes ham at få dem afsat. Kaptajnen er manden jeg har set en del til de sidste 3 mdr. Han var også inviteret til festen. Men af gode grunde kommer han ikke. Jeg kalder ham Kaptajnen fordi han,
1. Gerne vil være anonym lidt endnu

2. Har en båd😁

I starten af denne uge, fik han dog arrangeret pasning onsdag, så vi også kunne sove sammen. De sidste mange uger, havde vi kørt modsat med hver vores delebørn, og det blev altså derfor kun et par timer på sofaen, at vi sås.

Vi trængte virkelig til at ses noget mere. 

Så jeg er helt ok med at han ikke er her på min fødselsdag. Når det nu ikke kunne være anderledes.

Tilbage til min genbo. Hun synes det var så synd for mig at jeg skulle gå næsten en hel dag, på min fødselsdag uden noget selskab. Så hun tog en beslutning for mig og inviterede sig selv over til morgenmad. Hun skulle nok hente rundstykker og bringe en gave og så skulle jeg bare sørge for resten.

Selvom jeg jo egentlig havde accepteret at præmissen var at jeg var alene, det meste af dagen på min fødselsdag, så rørte det mig alligevel, at nogen ville tage sig tid til at fejre mig.

Så helt Bridget Jones-agtigt bliver det alligevel ikke på min 37 års fødselsdag. Ja, jeg glæder mig faktisk endnu mere nu, også selvom børnene er savnet og jeg ikke har en at vågne op med, til at sige ”Godmorgen smukke og tillykke med fødselsdagen” og to børn der elsker at se mor pakke gaver op og synge fødselsdagssang for mig. Så er det nu ikke helt så skidt endda!

It’s all about perspective!

Kærlige hilsener Mette Egelund

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Birgitte Hansen

  Hej Mette træls med din fødselsdag øv.
  Men du er dog heldig at du havde dine kollegaer som der tænkte på dig.
  Jeg er faktisk i den boldgade at jeg slet” ikke havde nogen at holde min fødselsdag med og jeg bliver 50år i dag 3 juli.
  Min mor er dement og aner ikke hvad vi hedder længere,min datter har ikke engang sagt tillykke med fødselsdagen,min søster bor i København,og vennerne forsvandt i skilsmissen.
  Jeg har fri om onsdagen som er min 50års fødselsdag så der er heller ikke noget at hente der. Så det er ret ensomt. Selv min værste fjende kunne jeg ikke ønske det for. Min far døde for 20år siden så det er et” fedt.
  Ønsker dig en fremad god fødselsdag og håber ikke den bliver som min.
  Kærlig hilsen Birgitte

Skriv et svar

Picture of Mette Egelund

Mette Egelund

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg