Fordele ved at være single forældre

Mette Egelund

Mette Egelund

Vi skal skilles!

Dagen efter hvor den store beslutning blev taget, tog jeg på arbejde. Fuldstændig ligesom jeg plejer.

Jeg havde det da lidt underligt med det hele, men lige i den periode, havde vi vanvittig travlt i indkøbsafdelingen, som jeg arbejdede i på det tidspunkt.

Det var i starten af december måned og der skulle nås rigtig meget inden juleferien startede.

Kl. 9 skal vi til fælles stå-møde med salgsafdelingen. Lige inden mødet, mærker jeg en hjertebanken, svimmelhed og en let rysten på hænderne.

Jeg tager mig dog sammen og trækker vejret tungt ind gennem næsen og ånder ud gennem munden. Det virkede også ved min overanstrengelsesastma, som jeg fik et par gange i teenagealderen og det hjælper.

Under mødet, husker jeg kun synet af det store juletræ i salgslokalet, som fylder alt for meget både i toppen og i bredden. Nok mest i bredden og så er der de der, musselmalede julekugler fra Royal Copenhagen, der med en god portion mellemrum, var placeret rundt omkring på grenene.

Eller sådan husker jeg i hvert fald træet. Fordi jeg måtte holde fokus på det juletræ under hele mødet, for ikke at kollapse. Jeg har simpelthen det der ligner panikangst, imens mødet står på.

Det eneste jeg tænker på er ”Vi skal skilles!”

Jeg koncentrer mig enormt meget, for ikke at besvime, der midt imellem alle mine kolleger og det store juletræ. Jeg har aldrig haft panikangst før. Men jeg må indse, at der er noget jeg skal have kigget på. Jeg får det bedre efter mødet og jeg har fundet min plads ved kontoret igen og nu også kan sidde ned.

Men tankerne flyver rundt i mit hoved. Fordi hvad er det næste skridt nu? Hvordan finder jeg et sted at bo til mig og ungerne? Hvordan skal vi forklare dem situationen og hvorfor vi skal flytte?

Der var jo åndssvagt mange ting, at skulle tage stilling til.

Læs også: Nyt hjem, nye tider.

Jeg kunne heller ikke helt overskue udfordringen i at skulle være alene med et barn på 1 ½ år og et på 4 ½ år. Hvordan gør man det, når man er vant til at være to om tingene, til pludselig at skulle være alene om det?

Det virkede en lille smule uoverskueligt. Men jeg tog det skridt for skridt.

Dog var der run på de første måneder og jeg glemte da også lige at mærke lidt efter, hvordan jeg havde det indeni. Det har jeg skrevet mere om i mit indlæg; Det startede alt sammen med en opvaskemaskine…

Grunden til at jeg fortæller om min meget sårbare situation, da vi skulle skilles er, at jeg rigtig gerne vil sige, at tingene bliver bedre!

Ja, det er skide hårdt på flere måder at blive skilt, specielt med børn involveret. Der er så mange følelser involveret, som der skal tages hensyn til og oveni, alt det praktiske.

Men der er faktisk også rigtig mange fordele ved at være single med børn.

Nedenstående liste, håber jeg, kan hjælpe andre som er i den situation jeg var i, til at tænke mere lyst på tingene og måske se lidt frem til det som også venter på den anden side af en skilsmisse😉

13 fordele ved at være enlig forælder!

1. Du bestemmer selv hvordan du opdrager børnene.

Åh ja, den der med at være uenig om opdragelse og husregler. Når du er enlig forælder, så er der ingen du skal diskutere dette med. Du kan gøre det på DIN måde. Det er lidt af en lettelse og på en eller anden måde, så er det faktisk nemmere.

2. Du bestemmer selv hvilke aktiviteter du vil lave med børnene.

Kender du det, at man som par, ikke helt kan blive enige om, hvilke aktiviteter man vil lave med børnene? Guess, what. Du behøver ikke at surmule over at partneren ikke gider i Legoland i dag. Eller badeland f.eks. Du spørger bare børnene og så tager I afsted. Fordi børn siger altid ja, når det lyder sjovt!

3. Alenetid

Alt efter om du har dine børn fuldtid, 7/7 eller 12/2. Så er der, for de fleste skilsmisseforældre, mulighed for alenetid. Tid til at tage et langt bad uden forstyrrelser, sove længe, tid til at fordybe sig i en god bog, tid til at få styr på dit klædeskab. Besøge en veninde, fritidsinteresser. Ja listen er lang. Du bestemmer selv

4. Ingen forventninger til andre end dig selv = langt færre skuffelser.

Du slipper for at blive skuffet hver gang din partner, ikke gør det du forventede han/hun ville gøre. Det er højst dig selv du kan blive skuffet over. Det er nemlig kun dig til at gøre tingene. Mine børn har gradvist lært at hjælpe mig i det daglige. De er mine små hjælpere, når vi f.eks. er ude at handle. Det er en fordel i sig selv, at børnene lærer at være en del af de daglige pligter og at man i en familie, skal hjælpe hinanden.

 5. Har jeg lyst til at gå i seng kl.20 en aften, så gør jeg det.

Du er fuldstændig kvæstet efter en lang dag, med diverse gøremål. Du har puttet børnene. Og nu kan du gå i seng kl.20, uden der er nogen der bliver skuffet over at de ikke fik sex den aften! 😉

6. Du kan være max fjollet med dine børn, uden at der er nogen der synes du hverken er mærkelig eller pinlig.

Min datter på 4 år og jeg, fyrer af og til op for musikken og så danser vi rundt sammen og har en fest. Måske er det bare mig, men jeg har i hvert fald færre hæmninger, når jeg er sammen med mine børn, efter jeg er blevet alene med dem

7. Magten over TV’et

Oh yes. Fredag aften, måske endda børnefri, du har købt take away(som du selv har bestemt)og købt DIT yndlingslik, som du ikke skal dele med nogen og så hælder du din yndlingsvin op og så står den ellers på Netflix og en helt selvvalgt film. Det er sgu da nice!

8. Mere plads til samsovning

Hvis man er til samsovning, så er det uden tvivl en fordel, at man nu er 1 voksen mindre. Plus, der er 1 mindre til at snorke og prutte i søvne. Medmindre man ligesom mig, sover i en trekvart seng. Ja så er det faktisk helt ligegyldigt. Det er nemlig max presset med 2 børn, der ligger på kryds og tværs i sengen. Jeg skal så meget have mig en større seng en dag haha! Helst en King Size

 9. Independent woman

Man lærer at blive mere selvstændig ifht. mange af de mere praktiske ting. Denne er nok mest til kvinderne. Jeg er en af dem, der gladelig, har ladt kæresten om at slå græs, skifte olie på bilen, hænge billeder op osv. Men når man er alene, og man måske ikke lige har nogen til at hjælpe én. Ja, så er der ikke andet at gøre end at lære det. Og det er altså en ret fed følelse af selvstændighed, når man lærer noget nyt og finder ud af, at man ikke altid har brug for en mand til at gøre det💪

10. Man bliver en mere rutineret chauffør.

Hvis du som udgangspunkt ejer en bil og kører i den, så kører du måske meget mere nu, end dengang du var i forhold? Det gør jeg i hvert fald.

Min eksmand elskede biler og ikke mindst at køre i dem. Jeg nød at læne mig tilbage på passagersædet og lade ham være chauffør på vores køreture. Det var ofte de lange ture vi kørte, som f.eks. til Sønderjylland, hvor begge vores forældre bor. Den luksus har jeg dog ikke mere, men til gengæld er jeg blevet en mere rutineret chauffør. Synes jeg i hvert fald selv. At jeg så for første og anden gang har fået en (lille) fartbøde, 2 gange på de 2 ½ år, hvor jeg har været alenemor. Det snakker vi ikke så højt om vel. Shyyyy!!🤫

11. Du slipper for de der lamme retter, din partner altid gerne ville have.

Specielt, hvis du vil på slankekur, så er det pludselig nemmere fordi du ikke skal høre brok over, at der ikke indgår en fed sovs i aftenens menu og at der er ALT for meget grønt! Samtidig kan du også lave de retter, som du selv elsker og som din ekskæreste altid hadede. Fedt! Desuden hvis ungerne ikke kan lide det, så laver du det da bare når du er børnefri. VOILA!

12. Dans, syng (højt) og hør det musik, DU elsker!

Det her er min absolut favorit fordel. Men jeg elsker så også at gøre ovenstående. Som alene forældre, så har du nemlig friheden til bare at skråle højt med på yndlingssangen, ryste røv til den fedeste dansemusik, og lytte til alt det musik, som din ekskæreste synes var dybt underligt. Just DO it! Det er højst ungerne der synes du er lidt fjollet eller så hopper de med på vognen, ligesom min danseglade datter gør.

13. Frihed!

DU bestemmer hvor hen du vil tage på ferie! Om det så er alene eller med børnene. DU bestemmer hvordan I vil bo. DU bestemmer hvem du vil være sammen med. Ja, jeg kunne blive ved.

Der er sikkert flere og så må du endelig kommentere nede i kommentarfeltet. Det ville være så fedt!

At the end of the day…

Der er selvfølgelig mange ulemper ved at være alene mor eller far og det er bestemt ikke altid en dans på roser. Der kan være problemer med samarbejdet til den anden part i forældreskabet, eller at ens barn er særligt udfordret på den ene eller den anden måde.

Men når alt det negative fylder for meget. Så tænk på alle fordelene. Så håber jeg at du også kommer til at nyde dit nye liv og får det allerbedste ud af det.

Jeg ønsker dig og dit barn/dine børn det allerbedste!

Husk at en glad mor/far smitter af på de små! Så sørg for at gøre de ting der gør dig glad!

Listen ovenfor er blevet udarbejdet med hjælp og inspiration fra de sejeste mødre i den lukkede facebook gruppe ”Enlige mødre”. Her finder du både, single mødre, solo-mødre og alene-mødre som er i forhold. Tak til Jer!

Husk at like opslaget hvis du nød indlægget. Det vil gøre mig så glad at se, ellers siger jeg tak fordi du læste med!

Kærlige hilsener Mette Egelund

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Mette Egelund

Mette Egelund

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg