Intuition – Hvad er det?

Picture of Mette Egelund

Mette Egelund

Hvad er intuition? Jeg har googlet det og fandt en beskrivelse der lyder sådan her;

“Intuition er en umiddelbar og direkte opfattelse af en helhed eller sammenhæng uden forudgående rationel tænkning. Denne helhed kan være et almenmenneskiligt livsforhold, en praktisk, teknisk eller erkendelsmæssigt problemsstilling eller tilværelsens inderste væsen.”

Kilde, denstoredanske.dk

Ja, det er en måde at forklare det på. Jeg kunne dog godt tænke mig at forklare det lidt mere simpelt. På min måde og hvordan jeg har oplevet intuition i mit liv

I løbet af den periode, hvor jeg efter vores skilsmisse har haft mere ro og tid til at være mig selv, har jeg også nemmere kunne mærke den her famøse intuition. Det er for mit vedkommende ikke noget hokus pokus, men bare en helt almindelig, mærken efter i maven-følelse. I dag, øver jeg mig stadig i at lytte noget mere til den. Men nøglen er også at man skal kunne genkende sin intuition når den snakker til dig.

Ofte så ved vi godt selv, inderst inde, hvad svaret er, når vi spørger os selv de vigtige spørgsmål. Nogle gange skal man dog have mere information for at kunne mærke den sådan rigtig. Men ofte kommer den i vores første indskydelse.

F.eks. Når vi møder en fyr på en date. Du mærker tiltrækningen ret hurtigt. Hvilket jo er super godt. Men pludselig gør han en lille bevægelse, eller siger noget til dig, der får dig til at studse. Han kigger måske væk, når du spørger om ham om noget personligt og han svarer ikke som forventet, og du får bare den der fornemmelse at noget er galt.

Det kan også være at kæresten sender dig en sms, som ikke er som den skal være. Noget der er off. Du får en træls fornemmelse.

Men bagefter er vi lynhurtige til at bortforklare den.

Fornemmelsen du har med den her fyr, er nok bare indbildning. Din egen angst der snakker. Nu overanalyserer du. Måske er han bare en smule stresset og kan ikke helt være nærværende lige nu. Han har jo kysset mig, så hvad skulle der da være galt?

Kæresten har nok travlt på arbejdet eller han har en dårlig dag. Vi havde jo en super dejlig dag i går, så hvad skulle der da være galt?

Lige indtil daten så ignorer dine forsøg på kontakt efterfølgende, og når du konfronterer ham med dine fornemmelser, indrømmer han at han har mistet interessen.

Kæresten viser sig at være blevet sur over noget du havde sagt om morgenen, men som han har holdt for sig selv, da han jo var på arbejde.

Det er jo bare nogle typiske eksempler hvor intuitionen er trådt i kraft og hvor du faktisk i øjeblikket har set tegnene. Det kan være baseret på tidligere erfaringer og din evne til at være ekstra opmærksom på de små tegn. Jeg ville kalde det data. Data du har samlet sammen i tidens løb. Og når vi så kommer ud for situationer, som f.eks. de eksempler jeg kom med, så har hjernen ret hurtigt kalkuleret baseret fra dataene, at her er noget der ikke stemmer.

Intuition kan dog også komme til sin tydelighed på andre måder. F.eks. Hvis en tæt på dig dør, og selvom du ikke er der hos den pågældende fysisk, så ved du det. At den her person er død. Det har jeg dog ikke selv oplevet, men kender et par stykker der har prøvet det.

Hos mig kommer den dog oftest, når der skal træffes store og vigtige beslutninger.

Jeg har nemlig mærket til den her intuition i flere situationer. Og nogle gange har den decideret skreget til mig!

Nogle få måneder efter min skilsmisse, oplevede jeg min første forelskelse. Og efter kun 2 (omend længerevarende) dates med den her fyr, mærkede jeg en masse følelser. Ikke som sådan overfor den her mand, men mere indeni. Der var sat gang i noget. Al min usikkerhed og diverse skyggesider blev tvunget frem i lyset. Jeg var needy, klæbrig, jaloux, fik stalker tendenser og blev opmærksomhedskrævende. Jeg hadede det. Det var et stort virvar i mit hoved. Og jeg lyttede ikke til min mavefornemmelse på det tidspunkt.

På 2.date skete der dog noget andet i mig.

Jeg husker tydeligt følelsen jeg fik søndag formiddag, under bruseren(af alle steder), imens min date lå på min sofa i stuen. Det føltes som om noget strammede om min hals og samtidig havde jeg den her fornemmelse af, at noget ikke var som det skulle være. Jeg havde mest lyst til at smide ham ud af lejligheden derefter. Være alene. Jeg kunne ikke forklare hvad det var. Men da jeg så bagefter så ham ligge der i sofaen, havde jeg alligevel mest lyst til at putte mig tæt ind til ham. Tryghed og nærhed. Mmh ja, den savnede man. Men der var alligevel noget der ikke føltes rigtigt.

2 uger efter får jeg igen en øv følelse af at noget var galt, jeg får skrevet til min date og spørger på min meget direkte facon, om han egentlig bare fjoller rundt med mig.

Han bekræfter det jeg frygter, men som jeg jo godt vidste inderst inde, ellers havde jeg jo ikke spurgt, som jeg gjorde. Han virker noget overvældet over at jeg har fået følelser for ham så hurtigt.

Jeg græder og er ked af det, Men den følelse af hjertesorg bliver kort efter overtaget af en kraftig overvældende følelse af lettelse.

JEG ER FRI!!

Ah hvad? Jeg oplever hjertesorg for første gang i rigtig mange år, og så oplever jeg sgu også lettelse og glæde? Dette var et tegn på, at jeg bestemt ikke var klar til et fast forhold.

Fyren her foreslår vi skal se tiden an. Han skal måske bare have lidt mere tid, siger han. Det er bare hygge og sjov indtil videre. Jeg går med på idéen. Men i realiteten går jeg med på idéen, fordi jeg tydeligvis ikke er klar til at give mig hen til nogen endnu, men også fordi jeg jo godt kan lide at være sammen med ham. Jeg er ikke klar til at give slip på ham og så har jeg de der vilde sommerfugle i maven, når jeg tænker på ham. Det er dømt til at mislykkes. Men jeg føler jeg skal følge strømmen og se hvor den bringer mig hen.Testen

På 3. date laver jeg en test. Ja, en test 🙂

Hvordan ved jeg om jeg er forelsket i manden eller om det bare er idéen om et forhold jeg er forelsket i?

Helt banalt siger jeg til mig selv, i en stund hvor vi er meget intime, “Jeg elsker xxxxx”

Altså jeg tænker det og siger det ikke højt.

Min mavefornemmelse sender et rungende svar tilbage

-NEJ, du gør sgu ej, du elsker din frihed højere end ham.

Jeg lavede lidt samme slags test, da min daværende mand, der tilbage i december 16’, spørger mig over spisebordet.

-Er der virkelig ikke noget håb for os?

Min mavefornemmelse nærmest skriger svaret “NEJ!” og det er det min mand får. Et nej. Jeg ville så gerne have sagt ja. Alt fornuft skreg jo på, at det at blive skilt, var helt hen i vejret. Men jeg kunne ikke få andet over mine læber.

Følelser havde jeg dog for den her nye mand. Ingen tvivl om det. Men det som han gav mig små bidder af, var noget jeg hungrede utrolig meget efter. Tryghed og nærhed. Der var den igen.  Tryghed og nærhed.

Men han gav mig den bare ikke 100 % og jeg måtte hele tiden vende alt det negative jeg kom til at føle, ind mod mig selv. Det var jo ikke ham der gav mig en masse følelser, men noget der foregik hos mig. Han var der jo bare.

Selvudvikling

Jeg gik i gang med projekt selvudvikling og det gjorde, at jeg ikke mistede forstanden i tiden hvor vi ikke sås. Jeg lagde en plan for mit nye liv.

Læs om min plan HER

I den tid, hvor jeg så den her mand, lærte jeg utroligt meget om mig selv. Og det skete kun fordi han holdt mig på afstand. Havde han forelsket sig i mig, ja, så havde jeg nok mistet mig selv endnu engang og havde forladt ham på sigt. Det var nu jeg skulle finde mig selv. Ikke en kæreste.

På vores 4.møde var det sommer og vi havde ferie. Jeg husker den med glæde, det var varmt og for første gang var det for en gang skyld hos ham og ikke hos mig. Men da jeg bagefter tog hjem til min lejlighed og satte mig ved spisebordet i mit køkken. Trillede tårerne ned. Ja, jeg hulkede sgu. Jeg kunne ikke engang forklare, hvorfor jeg græd. Men inderst inde vidste jeg bare, at jeg lige havde haft min sidste date, med ham der satte sommerfugle i maven på mig for første gang i mere end 10 år. Og jeg fik ret. Jeg så ham ikke igen. Min intuition var igen på spil og det knækkede mit hjerte at indse at noget var slut.

Har du oplevet at din intuition har hjulpet dig? Og hvis ja, på hvilken måde? Ved du overhovedet  hvordan du bliver bedre til at lytte den og ikke mindst at følge den?

Smid endelig en kommentar under mit indlæg her og synes endelig også godt om, hvis du kunne lide mit indlæg.

Husk at du også kan følge mig på instagram og facebook – tryk på logoerne på siden her, som vil dirigere dig videre.

Tak fordi du læste med!

Kærlige hilsener Mette Egelund

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Mary

  Elsker dette indlæg! Lige hvad jeg har brug for idag ❤️

  1. Mette Egelund

   Åh tak og dejligt, det er jeg glad for at høre søde dig❤️ God aften 😘

 2. Steen

  Ja jeg kender den intuition. Har selv lige været i et kort forhold. De første par uger var alt frydd og gammen og pludselig stopper alt til trods for jeg stadig der ham. Vi er egentlig bare sammen med kys, holde i hånd og sex. Dog stopper forholdrt. Jeg havde den her rumlen i maven og blev usikker. Men kan nikke genkendende til meget af det du skriver.n

 3. Steen

  Kan nikke genkendende til det meste af det du skriver Mette. Min intuition er min rumlende mavefornemmelse.

  1. Mette Egelund

   Præcis, så ved du hvad du skal guide dig efter🤗

Skriv et svar

Picture of Mette Egelund

Mette Egelund

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg