5 måder kroppen forråder dig på efter graviditeten

Picture of Tatjana

Tatjana

Kære kvinder, der endnu ikke har været gravide eller født – læs ikke videre, hvis I lader jer skræmme let.

Alle jer andre, der godt tør læse med og måske kan nikke genkendende til de nedenstående fem ting – velkommen. 

Velkommen til de fem måder kroppen forråder dig på efter graviditeten. 

Og tillykke med at du ligesom jeg, sidder her endnu ovenpå en vild oplevelse, som uden sammenligning giver et los i den manglende røv og et dask til de lange patter. 

#1 RØVEN BREDER SIG UD

Ligesom man havde fået sig en flot og spændstig numse, så kan man godt vinke farvel til den. Hvad fanden skal man i grunden også bruge den til? Når du er færdig med en graviditet, vinker røven farvel under fødslen og bliver en tro kopi af det underlag du havde, da du pressede dit mirakel ud – briksen. Det fladeste underlag er nu din røv. 

Byd den velkommen og glem dens gamle facon med fylde og minus hofter, hvis altså du ikke vil græde snot hver dag. 

#2 PATTERNE FLYTTER SYDPÅ ELLER BREDER SIG UD – MÅSKE BEGGE

Du har hørt den før – du ved, den med at brysterne flytter sig lidt efter graviditet og eventuel amning. Men hvor meget de flytter sig, har man jo ingen jordisk chance for at vide inden man påbegyndte hele det her projekt, kaldet baby. 

Jeg kan nu fortælle at de flytter sig forskelligt afhængig af kvinden de sidder på, men er man en kvinde som jeg, så flytter de sig ikke synderligt meget. 

Nej du! De breder sig ud ligesom kusinen, røven. Nå ja, og bliver to forskellige størrelser, så du rigtig kan have en fest med at købe nyt undertøj efter alt det du lige har været igennem. 

#3 SJAT-TISSERI BLIVER DET NYE

Husk at træne bækkenbunden, siger de kloge. Lav nu de knibeøvelser, siger veninderne. 

Men hvad nu hvis man har gjort alt det og stadig føler sig som Grethe på 80, der lider af inkontinens? Det er blot endnu en dejlig glæde ved livet efter en graviditet. 

Grin du bare og nyd at du kan skraldgrine uden at lække lidt hver gang. Jeg smutter lige en ekstra gang på toilettet imens.

#4 SIG HEJ TIL BOLLEDEJEN – HOV MAVEN

Åh ja. Den store flotte mave, der før sad så flot med baby som lejer, forsvinder langsomt men sikkert, kort tid efter lejekontraktens udløb. Og når jeg skriver langsomt, så er det fordi den ikke bare er pist væk, så snart baby er ude i vores verden – det er sgu et filmtrick, som sender falske håb til uvidende kvinder. 

I stedet efterlades du med bolledejen, som navnet indikerer, er dejlig blød og vamset, men ikke særlig flatterende i et par stramme jeans og tanktop medmindre de dersens jeans er højtaljede og med stram op/ind effekt. 

#5 PROBLEMER MED AFFØRRING? PJAT DU – DET ER HÆMORIDER!

Okay, den her lyver jeg faktisk lidt med i forhold til overskriften. Den forråder dig nemlig ikke efter, men faktisk allerede under graviditeten, hvis du er vildt uheldig. Jeg selv? 

Den heldige type, der fik en kæmpe indvendig klam hæmoridekaj under fødslen, er jeg ret sikker på. Hold nu kaje, hvor var den der i hvert fald ikke i graviditeten. Og hold nu kæft, hvor voldede den mange problemer med afføringen – ehm eller manglen derpå faktisk efterfølgende. 

Lad os bare blive enige om, at den blokerede ret så kraftigt for sluserne og jeg blev uger efter fødslen introduceret for et lavement. Som i en halv liter væske, du pænt sprøjter op i enden med, hvad der minder om en halv tommestok i længde af et rør.

Nej tak du, jeg flækker gerne min stjerne i stedet. 

Jeg håber indlægget her har moret dig og ser frem til nogle forhåbentlig ligeså sjove historier i kommentarerne – husk du kan skrive anonymt, hvis du ikke som jeg, ønsker at være upassende og klam offentligt. 

Som altid et kæmpe kram herfra

-Tatjana

 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg