5 måder livet ændrer sig med børn

Picture of Tatjana

Tatjana

// Ironi kan forekomme i dette indlæg //

Kender I det?

Når man venter på de små bebser i graviditeten, er man ret hurtig til at få slynget sætningen: ”Det kommer ikke til at ændre sig ret meget” ud i blandt andet godtfolk og man er jo naiv nok til selv at tro på det. Men er det så i virkeligheden sådan? Ændre tingene sig ikke så meget som først proklameret?

Kunne jeg hoppe tilbage og slå mig selv hårdt i ansigtet imens jeg samtidig grinede lidt, så ville jeg egentlig gøre det. For jo, tingene ændre sig rigtig meget.

Man går for det første to mennesker ind på fødestuen, men kommer tre ud og det her minimenneske har jo absolut ingen viden om dine egoistiske behov. Din hverdag ændres og tager en drejning på 360° og du går fra at være vant til kun at opfylde dine egne behov og de lyster du nu måtte have til at skulle tilsidesætte det hele – lyster og tanker du før har kunnet have i fred.

Det lyder måske meget negativt lige nu og det er absolut ikke min hensigt. Jeg elsker mit liv med Lilly, men jeg elsker også at kunne opfylde mine egne behov som et selvstændigt individ. Det hele er selvfølgelig blevet så meget nemmere i takt med at hun bliver større, men for nu koncentrerer vi os lige om de første måneder, hvor alting går op i beskidte bleer, gylp, amninger/flasker og dårlig personlig hygiejne 😉

Og lad os da i grunden starte der så – Personlig hygiejne

Er du ligesom jeg, typen der elsker et langt varmt bad, rent hår, flotte negle, voksede ben og generelt et pænt ydre, ja så har du især noget at se frem til ved barnets ankomst. For alle disse luksusgoder du før har været vant til – gone. Eller du har selvfølgelig stadig mulighed for at se godt ud, men godt ud er nu en omgang fedtet hår kastet op i den kendte morknold, kombineret med pandaøjne – du ved ligesom efter en god bytur, hvor du ikke har fjernet makeuppen inden du faldt i søvn og så vågner med pandaøjne. Nej, de her pandaøjne er mere permanente i form af rander under øjnene grundet den uendelige søvnmangel og uvaskede tårer, der helt sikkert kommer som en kombination af søvnmangel og raserende hormoner. Ligeledes vil din kropsbehåring begynde at minde om en bjørns og skidtet under neglene, vil du rent faktisk sætte tvivlsspørgsmål ved hvad kan være, efter en dag med 10 lortebleer, chokolade som eneste spise og et urent hjem.

Det urene hjem

Vi fortsætter hvor vi slap med det urene hjem, som før var så lækkert og velholdt. At svinge støvsugeren var det nemmeste i verden og man åndede for den skønhed hjemmet kunne ose.

Det kære hjem – åh, det kære hjem.

Vink farvel til det. Når du har været oppe flere gange end jeg har lyst til at nævne her, er hjemmet ganske enkelt sidste prioritet. Fuck om du sidder i sofaen blandt nullermænd og rod – det rod har gjort sig fortjent til at leve lidt endnu, så længe bebs sover en lille lur, så du kan slappe af til hjernedødt tv og lade som om du er et normalt menneske for en stund. Og tænker manden så meget som bare at være sød og svinge den førnævnte dejlige støvsuger mens baby sover – game over. Han kan ligeså godt pakke sine nullermænd og tage dem med sig til et andet hjem.

Paraftener

Og nu vi er ved partneren. Er der noget der ændre sig, så er det virkelig parforholdet og paraftenerne du lige glemte at nyde en tand ekstra inden baby kom til. Selvfølgelig bliver der tid til paraftenerne selvom du har en lille ny uden nogle former for rutiner. Tid er der masser af. Hele dit liv er et stort tidsrum, der kun omhandler hvornår baby vågnede, spiste og hvornår baby sov igen.

Så når du når frem til aftenen og din partner så længselsfuldt har ventet på lidt hygge – bare jer to, så er du helt smadret og vil egentlig bare gerne sove når nu baby også gør det. Du ved nemlig godt at alarmen snart skriger igen.

Og paraftener med andre par, som i, at der er flere mennesker, kan du slet ikke overskue når du har læst de første to punkter.

Længe leve livet som nybagte forældre! 

Sexlivet

Åh ja. Det dejlige sexliv som før kunne blive ved i uendeligheder og var så fantastisk højt prioriteret? Farvel. Da I gik fra to til tre skete der noget med kvinden.

Det kaldes morlivet.

Kvinden lever og ånder for at gøre babys eksistens lettest og mindst skrigende, hvilket udløser en dominoeffekt af ting. Hun glemmer sig selv, hun glemmer dig, hun mister sexlysten fordi tanken om at have skubbet et barn ud af hendes før, hellige sted, nu overskygger den smukke intimitet mellem to mennesker. Smider du så et amningsforløb fra helvede oveni hatten, så har du opskriften på en kvinde i søvnmangel, uden lyst eller vilje til også at skulle opfylde mandens behov og også hendes eget, for at værne om det smukke sexliv.

Hvad der før var en fantastisk seance af endeløs nydelse, er nu blevet til et hurtigt overstået knald, som skal kunne klares imens baby sover – og vi ved vist godt alle sammen, at hvor længe baby sover, er helt op til baby selv. 

Sengetider

Sidst men ikke mindst kommer de horrible sengetider man lige pludselig får sig. Det er nemlig baby der styrer slagets gang for søvnen den første tid.

Altså, vil baby sove, så sover du også og vil baby ikke sove, så sover du ikke – selvom du ville ønske du gjorde. Denne regel gælder selvfølgelig ikke for manden i forholdet – han sover uafhængigt af om baby sover eller ej.

Har I haft nogle oplevelser med den forandring en baby har med sig, så smid da en kommentar, så jeg ikke føler mig helt alene i babyland og ellers tak fordi I læste med 😊

Som altid et kram herfra

– Tatjana

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg